OD TISUĆU DO ČETIRI TISUĆE KUNA
- Eto nadam se sada većem broju djece – s osmijehom je na kraju posljednje sjednice Gradskog vijeća, poručio predsjednik Denis Ivanović, a njegova poruka uslijedila je nakon što su vijećnici jednoglasno usvojili izmjene odluke o socijalnoj skrbi.

Prema novim izmjenama navedene odluke, Grad Kaštela će roditelju s prebivalištem u Kaštelima dužim od šest mjeseci, za svako prvorođeno dijete, a u svrhu pomoći za opremu novorođenčadi, isplatiti tisuću kuna. Jednaki iznos dobit će i roditelji za svako drugorođeno dijete.
Za treće dijete roditelji imaju pravo na pomoć u iznosu od 2 tisuće kuna, dok će za svako četvrto ili slijedeće dijete u obitelji dobiti 4 tisuće kuna.

U odnosu na ranije stanje, do promijene nije došlo ako je riječ o prvom i drugom te trećem djetetu, no roditeljima s četvero i više djece, iznos pomoći je povećan jer se za svako četvrto dijete do sada primala pomoć u iznosu od 2 tisuće kuna, a za svako peto ili slijedeće dijete, iznos od 3 tisuće kuna.

Izmjene će biti na snazi nakon osmog dana od njihove objave u Službenom glasniku Grada kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_2176)

  Krasan poticaj... Boze sacuvaj

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8120)

  Svaka pomoć je dobrodošla i pozdravljam je. No, pravi poticaji bi bili besplatne knjige, besplatni cjelodnevni boravci u školi, topli obrok djeci, subvencionirana trgovina dječjim potrepštinama, veći broj stipendija... Ovim se, bojim se, najviše pogoduje onima koji samo prave dicu pa traže od drugih da ih hrane

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1164)

  koja je funkcija roditelja sa djecom. šta radi otac i mater ako čekaju pomoć od države. ženit se i stvarat dicu a onda stenjat nema pomoći od države ,pa se onda šlepaju starcima. jel to život. čemu je otac koji bi trebao brinit da mu familija ima barem ono osnovno za život. stvari su okrenute naopako. svi očekuju da im se da jer imaju pravo na to. neznam na račun čega. nek pitaju nas starije kolika nam je bila porođajna naknada, koliko nam je traja porođajni dopust ( oko 105 dana) a nakon toga se plačalo žene koje će čuvat dite. 60-ih god. nije bilo jaslica.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1164)

  školu nisam spomenila ali knjige i cijeli pribor su roditelji kupovali, crne gaće i bijele majice za gimnastiku,crne kecelje, patike za u razred također se kupovalo, modra suknjica ,bijela bluza , crvena marama i kapa na glavi za prigode također se moralo imat. nije danas najgore. danas su dica gojena sa drugim prioritetima a to je šminkeraj: aute, mobiteli kave ,cigarete, izlasci, pića, nekome je i kladionica bitna.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1150)

  Ovo ce pozlatit Majurinu!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_210)

  Tko zeli imat dicu imat ce je bez obzira na ikakvu novcanu naknadu. Al svakako je lipo da i grad daje svoj doprinos. A oni nezadovoljni u svemu a ne samo u ovome ce uvik bit nezadovoljni....

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9119)

  Ovo je da krepaš od smija, trebali su počet od sedmog možda osmog djeteta, bravo pravi primjer pozitivne demografske politike

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2107)

  grad treba osigurat jaslice, vrtiće, školu i ambulante a sve ostalo od poroda pa nadalje roditelji.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1200)

  Ma ko je nasin baban dava naknadu za desetak dice,najlakše je kukat vidi neobrađenogapoja nek idu kopat ,gojit prasce kupit šusanj po polinovcu a krkalinu za pognjojit sta je posadija al koče to cinit kad svaka mlada ima nokte ka canpare nemože rukan nita nego držat španjulet i onda i triba žalit jadna li si zemljo naša.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2178)

  važno je imat za pase cjepiva i posebu hranu,a istovremeno kukat kako država zanemaruje dicu.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara