hren

NOVA UPOZORENJA MINISTARSTVA
Nova upozorenja Ministarstva poljoprivrede o pronalasku salmonelle u različitim mesnim proizvodima koji se mogu pronaći na našem tržištu upravo su pristigla na adresu Portala. Evo na što vas Ministarstvo upozorava danas...

Opoziv proizvoda - Svježe meso peradi – pileća krilca

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je tijekom provođenja Plana monitoringa hrane životinjskog podrijetla u maloprodajnom objektu Mesnica MESNA INDUSTRIJA RAVLIĆ d.o.o., Požega, Nemačka 40, subjekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla PERUTNINA Ptuj-PIPO d.o.o. Čakovec, uzorkovano Svježe meso peradi – pileća krila, gdje je nakon provedene laboratorijske pretrage utvrđeno da sadrži bakteriju Salmonella Infantis i bakterija E. coli.

Opoziv proizvoda - Smrznuto usitnjeno miješano meso i Smrznuto usitnjeno pileće meso

Temeljem zaprimljene obavijesti Ministarstva zdravstva koje je subjekt u poslovanju s hranomobavijestio o povlačenju i opozivu proizvoda, obavještavamo potrošače da je Trgovačko društvo BOSO d.o.o. Vinkovci, H. D. Genschera 22 D, tijekom provođenja postupaka samokontrola asortimana mesnih prerađevina utvrdilo prisutnost Salmonella spp. u mesnom pripravku naziva „Smrznuto usitnjeno miješano meso“ (sastojci: pileće mljeveno meso strojno otkošteno 68%, svinjsko meso 30%, sol 2%), pakiranje 500 g, datum proizvodnje: 11. 05. 2016., datum zamrzavanja: 11. 05. 2016., upotrijebiti do: 9. 5. 2017., distributera „BEST FOOD SC Poland“ i zemlje porijekla Poljska, proizvođač Zakład Przetwórsrwa Mięsnego "Trio" sp.j. G. Rosinski, P. Seliga, P. Stasiak,97-226 Żelechlinek, Żelechlin 105, odobreni broj objekta PL10160316WE. Predmetni proizvod ne ispunjava kriterije sigurnosti hrane te je povučen iz prodaje i opoziva se sa tržišta.

Analizamasamokontrola subjekta u poslovanju s hranom utvrđeno je da mesni pripravci „Smrznuto usitnjeno miješano meso“, distributera „Stanić d.o.o.“, zemlje porijekla Poljska, proizvođač Zakład Przetwórstwa Mięsnego "Rasko", R. Skorzycki, J. Skorzycki spółka jawna,97-226 Żelechlinek ul.Wincentego Witosa 5, odobreni broj objekta PL10160306WE i „Smrznuto usitnjeno pileće meso“ distributera „BEST FOOD SC Poland“, zemlje porijekla Poljska, proizvođač Zakład Przetwórsrwa Mięsnego "Trio" sp.j., G. Rosinski, P. Seliga, P. Stasiak,97-226 Żelechlinek, Żelechlin 105, odobreni broj objekta PL10160316WE, ne udovoljavaju kriterijima higijene procesa proizvodnje. Trgovačko društvo BOSO d.o.o. Vinkovci, H. D. Genschera 22 D,samoinicijativno ih je iz predostrožnosti povuklo iz prodajeu svim svojim poslovnicama.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_9158)

  hr judima je prominjen gen..pa su se tako i ovdje..neki komentatori umislili da su pismeni i cude se kad im se odgovori..da su zapravo nepismeni..kad to nisu primjetili i mogli uociti..jebiga..to se uvik dogadja kad se judi umisle..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6206)

  9158 onako ka i Vi :p

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9158)

  i to je sve..sto imas reci..mlatimudan..znaci..ti si odavna..kloniran..ajmo dalje..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3030)

  komentar se ne odnosi na gosta 6206..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1190)

  zadnja vijest je da salmonela koja je pronađena u mesu nije štetna za ljude. samo šta nisu napisali da je jako zdrava. bilo je za očekivat da će bit po onu " uija vuk " i "nije se s rogatima bost"

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2129)

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij