KONTINUIRANE AKCIJE
U cilju povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, u petak, 25. studenog, provesti će pojačane akcije na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policijski službenici će postupanje prvenstveno usmjeriti na zahvaćanje prekršaja koji dovode do nastanka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, što se posebno odnosi na nepropisnu brzinu, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i nekorištenje zaštitnih kaciga na motociklima, ali i na druge prekršaje propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Akcija će se provoditi u suradnji s policijskim službenicima  iz Policijskih uprava dubrovačko-neretvanske i šibensko-kninske. 

Ovim putem skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu na obvezu poštivanja propisa i naredbi o ograničenjima prometa na cestama, te uputa prometne policije. Pritom posebno ističemo potrebu da vozači prilagode brzinu svog vozila stanju i uvjetima na kolnicima, da se ne upuštaju u pretjecanja ili zaobilaženja prije nego se sa sigurnošću uvjere da isto mogu učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu, da vode računa o prednosti prolaska, te svakako, da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva. U uvjetima noćne vožnje, posebno vikendom, potrebno je voziti sporije i opreznije. Obveza poštivanja prometnih propisa također se odnosi i na motocikliste i pješake, koji spadaju u najranjiviju kategoriju sudionika u prometu.

Budite odgovorni sudionici u prometu, jer vlastitim ponašanjem i poštivanjem propisa svakako doprinosite podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa, istodobno čuvajući vlastiti i tuđi život!“


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_1096)

  Riga mi se od akcije di stanu kraj Metro-a ili naviše novljanskog groblja di nikad nije bilo udesa.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7233)

  Samo nemoj, nemoj po glavi druže plavi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6235)

  Najjači su kad stoje na autobusnoj stanici u Novom ili kod valova i vrebaju ko nije upalija svitlo...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2189)

  Ma stacse dopisujemo preko portala ovo je sve uzalud kad niko ne cita nek stanu samo kod banke u Novome i eto love auti idu prema intradi a kroz stradu kod sv.roka parkirani auti i prolaze sa obe strane iako postoji znak zabrane sa obe strane kod pekare i kod banke i onda se bunimo kad nas kazni treba samo izuzet ljude koji tamo zive da im se dozvoli pristup do kuce bez parkiranja i eto reda.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5183)

  kakve su to kontrole koje se najavljuju. to samo znači : vozite pametno da mi nebi morali vas fermavat ,a to nam je napor. na isti način i inspekcije po dučanima rade. najave se šta ustvari nije kontrola i nije im cilj zateči pravo stanje.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2211)

  Kontrolirali su parkiranje kraj vrtica na Palacu kad roditelji dolaze po djecu 15-16h jer tamo je inace jako pojacan promet a sto kraj Virusa ne mozes proc nogostupom od auta nije bitno...

  oko 2 godina prije
 • 9898 (Gost_3708)

  neka samo ugrade kamere na semafor u kaštel starom - čisti prolazak kroz crveno svjetlo i eto im naplate kazni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6179)

  Tamo Policija kontrolira vožnju u zabranjenom smjeru, ali nažalost rijetko. Ta ulica je jednosmjerna od Staroga pa sve do Lukšića, a postavljen je ogroman broj prometnih znakova. I opet sve uzaludno, svako malo neki bahati kreten vozi zabranjenim smjerom i dovodi u opasnost normalan svit koji se jednosmjernom ulicom u dozvoljenom smjeru može kretat i livom i desnom stranom ulice pa je na krivini neminovan frontalni sudar. Inače, za vožnju u suprotnom smjeru predviđena je kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna, a o sankcijama u slučaju kada se takvom bezobzirnom vožnjom izazove prometna nesreće sa materijalnom štetom ili ozlijeđenim osobama bolje i ne govorit.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6179)

  Odgovara: # 409640

  "(Gost_2211) Kontrolirali su parkiranje kraj vrtica na Palacu"

  Zakon o sigurnosti prometa na cestama

  Članak 49.
  (2) Na cesti na kojoj su kolničke trake fizički odvojene jedna od druge, na cesti s kolnikom za promet u oba smjera na kojem postoje najmanje četiri obilježene prometne trake kao i na cesti s kolnikom za promet vozila samo u jednom smjeru, vozač se ne smije vozilom kretati kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno u suprotnom ili zabranjenom smjeru.

  (4) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom kreće suprotno odredbama stavka 2. ovoga članka.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara