KONTINUIRANE AKCIJE
U cilju povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, u petak, 25. studenog, provesti će pojačane akcije na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policijski službenici će postupanje prvenstveno usmjeriti na zahvaćanje prekršaja koji dovode do nastanka prometnih nesreća s najtežim posljedicama, što se posebno odnosi na nepropisnu brzinu, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i nekorištenje zaštitnih kaciga na motociklima, ali i na druge prekršaje propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Akcija će se provoditi u suradnji s policijskim službenicima  iz Policijskih uprava dubrovačko-neretvanske i šibensko-kninske. 

Ovim putem skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu na obvezu poštivanja propisa i naredbi o ograničenjima prometa na cestama, te uputa prometne policije. Pritom posebno ističemo potrebu da vozači prilagode brzinu svog vozila stanju i uvjetima na kolnicima, da se ne upuštaju u pretjecanja ili zaobilaženja prije nego se sa sigurnošću uvjere da isto mogu učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu, da vode računa o prednosti prolaska, te svakako, da ne sjedaju za upravljač vozila ukoliko su prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva. U uvjetima noćne vožnje, posebno vikendom, potrebno je voziti sporije i opreznije. Obveza poštivanja prometnih propisa također se odnosi i na motocikliste i pješake, koji spadaju u najranjiviju kategoriju sudionika u prometu.

Budite odgovorni sudionici u prometu, jer vlastitim ponašanjem i poštivanjem propisa svakako doprinosite podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa, istodobno čuvajući vlastiti i tuđi život!“


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_1096)

  Riga mi se od akcije di stanu kraj Metro-a ili naviše novljanskog groblja di nikad nije bilo udesa.

  oko 12 mjeseci prije
 • (Gost_7233)

  Samo nemoj, nemoj po glavi druže plavi.

  oko 12 mjeseci prije
 • (Gost_6235)

  Najjači su kad stoje na autobusnoj stanici u Novom ili kod valova i vrebaju ko nije upalija svitlo...

  oko 12 mjeseci prije
 • (Gost_2189)

  Ma stacse dopisujemo preko portala ovo je sve uzalud kad niko ne cita nek stanu samo kod banke u Novome i eto love auti idu prema intradi a kroz stradu kod sv.roka parkirani auti i prolaze sa obe strane iako postoji znak zabrane sa obe strane kod pekare i kod banke i onda se bunimo kad nas kazni treba samo izuzet ljude koji tamo zive da im se dozvoli pristup do kuce bez parkiranja i eto reda.

  oko 12 mjeseci prije
 • (Gost_5183)

  kakve su to kontrole koje se najavljuju. to samo znači : vozite pametno da mi nebi morali vas fermavat ,a to nam je napor. na isti način i inspekcije po dučanima rade. najave se šta ustvari nije kontrola i nije im cilj zateči pravo stanje.

  oko 12 mjeseci prije
 • (Gost_2211)

  Kontrolirali su parkiranje kraj vrtica na Palacu kad roditelji dolaze po djecu 15-16h jer tamo je inace jako pojacan promet a sto kraj Virusa ne mozes proc nogostupom od auta nije bitno...

  oko 12 mjeseci prije
 • 9898 (Gost_3708)

  neka samo ugrade kamere na semafor u kaštel starom - čisti prolazak kroz crveno svjetlo i eto im naplate kazni

  oko 12 mjeseci prije
 • (Gost_6179)

  Tamo Policija kontrolira vožnju u zabranjenom smjeru, ali nažalost rijetko. Ta ulica je jednosmjerna od Staroga pa sve do Lukšića, a postavljen je ogroman broj prometnih znakova. I opet sve uzaludno, svako malo neki bahati kreten vozi zabranjenim smjerom i dovodi u opasnost normalan svit koji se jednosmjernom ulicom u dozvoljenom smjeru može kretat i livom i desnom stranom ulice pa je na krivini neminovan frontalni sudar. Inače, za vožnju u suprotnom smjeru predviđena je kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna, a o sankcijama u slučaju kada se takvom bezobzirnom vožnjom izazove prometna nesreće sa materijalnom štetom ili ozlijeđenim osobama bolje i ne govorit.

  oko 12 mjeseci prije
 • (Gost_6179)

  Odgovara: # 409640

  "(Gost_2211) Kontrolirali su parkiranje kraj vrtica na Palacu"

  Zakon o sigurnosti prometa na cestama

  Članak 49.
  (2) Na cesti na kojoj su kolničke trake fizički odvojene jedna od druge, na cesti s kolnikom za promet u oba smjera na kojem postoje najmanje četiri obilježene prometne trake kao i na cesti s kolnikom za promet vozila samo u jednom smjeru, vozač se ne smije vozilom kretati kolničkom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, odnosno u suprotnom ili zabranjenom smjeru.

  (4) Novčanom kaznom u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji se vozilom kreće suprotno odredbama stavka 2. ovoga članka.

  oko 12 mjeseci prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara