hren

OBAVIJESTI ZA POTROŠAČE
Veterinarska inspekcija pronašla je salmonellu u još dva proizvoda koja se mogu pronaći na policama nekih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj. Ovaj put radi se o svježim purećim prsima i smrznutom pilećem fileu. 

1. Smrznuti pileći file prsa A klasa

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije u proizvodu „Smrznuti pileći file prsa A klasa“, 500g, LOT broj 160715255, najbolje upotrijebiti do 14.07.2017., proizvođača Zakłady Mięsne "UNIMIĘS“ Sp. z o. o., ul. Powstańców Styczniowych 932-500 Chrzanó, Poljska, odobrenog broja PL-12030323 WE, proizvedenog za METRO CASCH & CARRY, Zagreb, Hrvatska utvrđena bakterija Salmonella serovar enteritidis.

2. Pureća prsa - svježa

Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da je uslijed pojačanog nadzora veterinarske inspekcije u trgovačkom lancu KAUFLAND HRVATSKA k.d. u proizvodu „Pureća prsa - svježa“, 750g, LOT broj L05176064, rok valjanosti 24.11.2016. proizvođača AIA, S.P.A., Piazzale Apollinare Veronesi 1, 37036 S. Martino, Italija, odobrenog broja 0851M, utvrđena bakterija Salmonella serovar Kentucky.

U tijeku je nadzor veterinarske inspekcije te ukoliko se utvrdi da su proizvodi distribuirani i putem drugih trgovačkih lanaca o tome će javnost biti pravovremeno obaviještena.


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_5182)

  Auuuu... :(

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9151)

  a sta ne objave..u kojoj..je nema..bilo bi jednostavnije..zapamtit..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1327)

  Svaka čast ministru Tolušiću samo tako nastavite! Jedino što je žalosno što naši ljudi moraju zatvarati svoje farme i sve se meso uvozi tužno!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9165)

  Sad će salmonela i u maslinovu ulju koliko se crvi samlilo u ulje

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2103)

  jel vam treba bolji razlog za ne kupovat više meso iz velikih trgovačkih lanaca zamotani u onaj celofan? odite u lokalnu mesnicu po mogućnosti za kojeg znate odakle meso dolazi (pitajte mesara! pričajte s njim!)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2628)

  2103 akako znat i virovat da i meso iz male mesnice nije iz istog kontigenta ka i ovo u centrima pročitaj izjavu vlasnika distributera mesa Petasona lani 30 000 svinja ove godine 2 500 brojke sve govore pripa se situacije pa posta pošten

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6227)

  koliko mesnica ima, koliko stoke u hrvatskoj, koliko se izveze? šta uopće mali mesari mogu svakodnevno prodavat, jmalo domačega a ono drugo sve iz uvoza. pa po našoj zagori nevidi se ovca ni krava ,kokoša pogotovo, di su tuke sa za božić. ako neko i ima to je zanjih a ne za opskrbu mesnica.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1096)

  "jel vam treba bolji razlog za ne kupovat više meso iz velikih trgovačkih lanaca "

  Smetaju ti lanci, a ne braća Pivac. A šta je s restoranima koji rade isto: kupe na kciji meso (zadnji dan prije isteka roka trajanja, šta je i u redu), a onda ga SMRZNU i ponovo čuvaju, pa ga odmrznu. Tu je zayeb, a ne u zadnjem danu roka trajanja, ne može do jučer meso valjat, a od sutra bit pokvareno, ali se ne smi PONOVNO ZAMRZAVAT!!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1096)

  Ljudi, shvatimo da nema niti jedan aspekt života u Hrvatskoj koji valja: ne valjaju zdravstvo, školstvo, taxi, suci, vlasti, ugostitelji, trgovci, pazar, ma baš svi. Nije problem u zakonu, nego šta se ne provode. Slučaj Horvatinčić ne smi bit skuža za ne provođenje zakona nad onim švercerom aranžmana i obrnuto. Očito ne valjamo mi, ka ljudi, pa zato i ne možemo ustrojit održivi sustav.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9233)

  vidi,,vidi..poceli kontrolirat..i sad odjednom..eto je..a di je dosad bila..pri ce biti..da je u kartelu nesto puklo..zamisale se karte..novi igraci ili sta..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1480)

  A šta kažete na ovu zapljenu mesa od našeg FIFE koji kaže da kupuje i zamrzava meso za iduću sezonu jer mu je sada jeftinije alooo godinu dana u ledu a cila hrvatska na nogama zbog takog mesa i njemci meso zamrznuto 1 godinu smatraju neispravnim i dragi splićani jedite najbolju pašticadu kod FIFE ostavite dentjeru doma led vam je sažvaka meso vi samo gutajte i uživajte

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1480)

  Koja drskost izjavit da kupuje i smrzava meso za iduću sezonu i prijeti mu zamislite čak prekršajna prijava e moj FIFE

  oko 4 godina prije
 • Anci (Gost_5142)

  Jadni bože sta jedemo pa prestrašio a ti Fife sram te bilo.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5183)

  kao da su drugi birtijaši drukčiji. možda nemaju ovoliko mesa ali svi se osiguravaju sa ribom i mesom za sljedeće ljeto.

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij