CK PRIKUPIO 5 TONA RAZLIČITIH PROIZVODA
Kao i niz godina ranije Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela organiziralo je  i ove godine humanitarnu akciju „Djeca Kaštela za djecu Kistanja“, koju su proveli u sklopu akcije „Solidarnost na djelu“ hrvatskog Crvenog križa  2016.

Dugogodišnje prijateljstvo s Kistanjem, mjestom koje se od 1997. godine u velikom broju naseljavalo Hrvatima iz Janjeva sa Kosova i u kojem danas od socijalne pomoći žive mlade obitelji s velikim brojem djece i nezaposlenim roditeljima te slove kao najsiromašnija općina u Hrvatskoj, Kaštelani su i ove godine potvrdili akcijom kojom su željeli svima njima uveseliti predblagdansko vrijeme.

U akciji prikupljanja različitih artikala sudjelovala su djeca, roditelji i zaposlenici svih gradskih vrtića, privatnih vrtića Čarobni pianino, vjerskih vrtića i svih osnovnih škola u Kaštelima, kao i proizvođači voća iz Opuzena i Zagreba te mnogobrojni Kaštelani. 
U izuzetno uspješno provedenoj akciji prikupljeno je više od 2 tone voća, različita hrana, higijenske potrepštine, odjevni predmeti, knjige, slikovnice i igračke. Tako su djelatnici i volonteri Crvenog križa odnijeli oko 5 tona različitih proizvoda u Kistanje, uoči blagdana Gospe od zdravlja koja se posebno štuje u tom mjestu. 

- Zahvaljujemo svima koji se odazvali ovoj akciji, te pokazali nesebičnost i ljubav prema potrebitima, a u ime onih kojima će pomoć biti darovana – poručio je po završetku akcije, ravnatelj Crvenog križa Kaštela, Petar Boljat.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_6174)

    Socijalna pomoc, mlade obitelji, velik broj djece... Lijencine ili...

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara