hren

SVIBANJ I LIPANJ NOVI ROKOVI
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković u utorak se u Trogiru sastao s predstavnicima trogirske Gradske uprave i Hrvatskih cesta te predstavnicima tvrtke Viadukt, a glavna tema razgovora bilo je trenutno stanje radova na novom mostu za Čiovo. Ovom prilikom ministar i suradnici odgovarali su na pitanja novinara, među kojima se našlo pitanje radova na brzoj cesti kroz Kaštela.

Za lošu dinamiku radova na projektu mosta, koji se 85 posto financira iz fondova EU, Butković je direktno prozvao izvođača radova i zatražio od Vijadukta da u roku osam dana da garanciju kako će radovi, koji su prema najavama, do kraja godine trebali biti gotovi, završe u novom roku,  do 15. lipnja iduće godine.

- Današnji sastanak bio je buran, a most neće biti gotov do kraja godine kako je bilo planirano zbog problema s izvođačem radova. Izvođaču smo dali rok od osam dana da se zbroji i odgovori nam te da pruži garancije kako će završiti gradnju mosta do novog roka, a to je 15. lipnja slijedeće godine -  kazao je ministar Butković novinarima te naglasio kako će u slučaju da u roku od osam dana izostane odgovor, razmotriti I neke druge varijante, među njima i raskid ugovora s izvođačem.
Ministar Butković također je kazao kako odgovornost za kašnjenje nije na Ministarstvu, Hrvatskim cestama, nadzoru, Gradu Trogiru, ni projektantu, već je odgovornost isključivo na izvođaču radova. Spomenuo je probleme s kojima se izvođač susreće, no naglasio je kako Ministarstvo ne trebaju zanimati njihovi interni problemi, već ugovori i rokovi.  O kakvim se problemima radi više je kazao predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

- Tu se radi o internim problemima izvođača radova, a među njima to je problem kojeg imaju s dobavljačem čeličnih konstrukcija, odnosno zapali su u teškoće s dobavljačima iz Makedonije. To su problemi koji traju već neko vrijeme, ali sada su eskalirali - objasnio je Škorić.

Iako je zatražio garanciju od izvođača radova da će projekt dovršiti do polovine lipnja slijedeće godine, ministar Butković pokazao je sumnju da će se taj rok ispoštovati, no naglasio je kako će Ministarstvo sve učiniti da navedeni datum bude krajnji rok za završetak radova.

 - Zbog cijele situacije u segmentu financiranja napravljeno je faziranje, odnosno financije su prebačene u novo operativno razdoblje pa ni tu više neće biti poteškoća – također je kazao ministar.
Prema najavama novi sastanak u Trogiru održat će se za približno petnaestak dana.

Imovinski problemi i dodatni radovi zakočili i brzu cestu

Ministar Butković u svojim odgovorima novinarima naveo je važnost što skorijeg dovršetka rekonstrukcije brze ceste kroz Kaštela, no odgovore na brojna pitanja novinara o problemima, sporosti radova, katastrofalnim stanju ceste tijekom rekonstrukcije njenog dijela, ovog dana dao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

- Na projektu rekonstrukcije brze ceste imamo određenih imovinsko – pravnih problema. I sami znate da su kroz postupke legalizacije bespravno sagrađenih objekata nastali novi problemi koji nam otežavaju radove na trasi. Mislim da ćemo u suradnji s uredom državne uprave, koji provodi izvlaštenje, do kraja godine uspjeti riješiti sve te imovinsko – pravne probleme te je plan da radovi budu gotovi do 1. svibnja iduće godine – kazao je Škorić.

Novinari su predsjednika Uprave HC-a upoznali i s činjenicom da se radovi sporo ili nikako ne izvode i na područjima gdje nema imovinsko - pravnih problema, iako bi se mogli izvoditi radovi na instalacijama i slično, na što je on odgovorio kako su u pitanju određeni radovi koji nisu bili predviđeni ugovornim troškovnikom, no kako su postignuti dogovori i odluke oko tih radova te da nema više zapreka da se na tim dijelovima ceste radovi ne izvode dalje.

Isto tako, novinari koji svakodnevno prate tijek radova na brzoj cesti okarakterizirali su ih kao smiješnu sliku jednog bagera i trojice radnika.

- Cijeli taj projekt traje predugo i vidi se da je realizacija spora. No, uz sve objektivne probleme u jednom trenutku došlo je i do financijskih problema – kazao je Škorić, a na novinarsko pitanje o kakvim je problemima točno riječ zaključio je kako cijeli projekt traje predugo te da su financijski problemi otklonjeni i još jednom konstatirao kako će svi radovi biti gotovi do 1. svibnja iduće godine.

Bez vinjeta na cestama, ali uz restrukturiranje cestarskih tvrtki

Među temama o kojima je ministar Butković razgovarao s novinarima bila je i tema vinjeta na auto cestama. Ministar je ovom prilikom kazao kako se odustaje od naplate cestarina putem vinjeta, premda je on osobno za tu opciju.

- Bio sam zagovornik vinjeta, ali, jedno je što ja mislim i što bih ja, a drugo je da nam dolazi devet milijardi kuna na naplatu. Mi autoceste nećemo prodavati niti ići na model monetizacije pa uprihoditi od koncesijske naknade dvije ili tri milijarde eura, zatvoriti dio dugova, a ceste dati nekome na 40 godina. One ostaju u hrvatskom vlasništvu. Nama u 2017. godini na naplatu dolazi oko devet milijardi kuna i to nam je jedna od najtežih godina, a pritisak će biti I u slijedeće dvije godine. Ne smijemo dozvoliti pad prihoda u cestarskim tvrtkama u tim godinama -  rekao je Butković I najavio restrukturiranje cestarskih tvrtki.

Na upit hoće li biti otpuštanja radnika prilikom restrukturiranja cestarskih tvrtki, ministar Butković je kazao kako neće biti masovnog otpuštanja radnika, ali će se restrukturiranje provesti.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij