NEŠTO SE IPAK RADI
Djelatnici Vlastitog komunalnog pogona prije nekoliko dana uhvatili su se u koštac s popravljanjem stanja na dječjem igralištu na Gojači te na prostoru Šumice u Kaštel Lukšiću. Iako neki posebni rezultati neće biti vidljivi još određeno vrijeme ipak se nešto pomaklo s mrtve točke.

- Na dječjem igralištu na Gojači trenutno uređujemo zelenilo, odnosno stabla i grmove. Kad taj dio posla završimo poradit ćemo na spravama za dječju igru kako bi cijeli prostor bio odgovarajuće uređen za bezbrižan boravak najmlađih – kazao nam je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

U isto vrijeme u Šumici u Kaštel Lukšiću pružila se „prva pomoć“ spravama za vježbanje na otvorenom, a djelatnici Vlastitog pogona uklonili su oštećenu ogradu oko nekadašnjeg igrališta za odbojku na pijesku.

- Igralište za odbojku na pijesku nije odrađeno prema tehničkim propisima, nema odgovarajuću drenažu, smješteno je uz sami potok pa je djelatnicima Hrvatskih voda onemogućeno čišćenje ušća potoka. Osim toga nedostaje mu i prostora uokolo za eventualne gledatelje... Moramo donijeti odluku što i kako dalje, a u donošenju odluke tražit ćemo stav i mišljenje iz kaštelanskih odbojkaških klubova, kojima bi igralište moglo služiti i za dodatne treninge ili rekreaciju. Odbojka na pijesku je atraktivna igra i svakako ćemo raditi na tome da je omogućimo i u našem gradu, no još moramo iznaći prava i odgovarajuća rješenja – naveo je Čagalj, napominjući da su staru ogradu uklonili jer je predstavljala opasnost za sve koji se u blizini nalaze.

Foto: Ivana Topić i Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_4148)

  Kada su lokalni izbori???????????

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5202)

  19 5 2017

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5202)

  I idemo ovaj put na 70%

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3028)

  Zasto ne napravite jedan lipi teren za mali nogomet da dica imaju di igrat nogomet. I zatvorit ga isto u ogradu da balun ne ide na cestu ili u more... Moglo bi se onda i liti navecer igrat posto vec tamo imaju i reflektori. Odbojka bas nema puno zainteresiranih...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1679)

  Prava stvar je šta je na plažu postavljanjem betonskih kalota onemogućen prilaz automobilima i onemogućena *****dba. Valjda je i zbog toga prominjeno i ime plaže od nekadašnjeg Jebodrom u sadašnje Šumica.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1437)

  Ma ne samo igralista, sva bi se infrastruktura u Kastelima (koja je u ocajnom stanju) mogla rijesit iz Europskih fondova...I to u vrlo kratkom roku.. Samo staoni odgovorni za to trebaju radit! To je bit svega!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1151)

  <zlocestikomentar>bla bla bla bla bla</zlocestikomentar>

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2654)

  Ma dajte molim vas a šta se to u Sućurcu pomaklo s mrtve točke? Potaracali su nekoliko stabala koja su kako su padala slomila ljuljalice i gingalice?

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara