ČIME SE MI TO HRANIMO?
Ovog utorka u sklopu pojačanih kontrola hrane životinjskog podrijetla provedena je službena kontrola veterinarske inspekcije u objektu PLODINE,  a prema informaciji zaprimljenoj danas od strane veterinarske inspekcije, postoji osnovana sumnja da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom, roka valjanosti do 22.11.2016. godine, proizvođača AIA S.P.A. P. iz Italije, sadrži bakteriju Salmonella spp

U tijeku su mikrobiološke pretrage u svrhu tipizacije bakterije u Veterinarskom zavodu u Rijeci. Rezultate nalaza očekuju se sutra.   

Ovim putem obavještavamo i sve trgovačke lance da ukoliko imaju ovaj proizvod u svojim trgovinama da ga ODMAH povuku s tržišta i o tome ŽURNO izvijeste HR RASFF (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Salmoneloza je zarazna bolest uzrokovana bakterijom iz grupe Salmonella spp. Salmonelozu najčešće uzrokuje hrana životinjskog porijekla - jaja, mlijeko i meso, ali i biljna hrana zagađena salmonelama po svojoj površini. Hranu, osobito životinjskog porijekla, potrebno je prije konzumacije dobro termički obraditi.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_4199)

  Svaka cast tolusicu...jednom da se pojavi netko posten i kaze stop...al nazalost posteni ne traju dugo,pa me straj i za tebe...svaka cast

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3065)

  na zalost..kasno je..nema povratka..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4089)

  ima povratka i to sasvin brzo, za svaku veterinarsku inspekciju izdat račun od 100.000 kuna, za svaku muljažu sa hranon i pičima, uvoznika opizdit sa kojin miljunon kuna kazne bez prava žalbe.

  pa če se pazit šta se uvozi i ko uvozi.

  osnuje se firma samo za jednu transakciju recimo 50 kamiona brašna još nisu ni ušli u hrvatsku oni proglase bankrot, roba se proda kasira se lova i ide se dalje. a šta da je toga ko je takvu firmu otvorija bilo zatvorit na 10-tak godina.

  sve to triba civilizirat.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5111)

  preispitat sve inspektore i veterinare, jer i veterinari zatvaraju oći za ekstra zaradu

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9236)

  sve zatvoriti..;)

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2145)

  prije desetak godina sam gleda kokoše u konzuma . na frižideru sa strane je bila zalijepljena lista od veterinara na kojoj je pisalo da je meso kokoši pregledano, a kokoše su bile starog datuma, boje blide a potpis veterinarke kaštelanke sa datumom od prije 8 mj. neznam jeli veterinarka reagirala na to šta se njezin potpis zloupotrebljava.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2108)

  Zabranit uvoz svega šta se ovdi može proizvest.
  Iti iz druge županije, kamoli države.
  Ali kako bi farmaceutski kartel u vlasništvu istih trgovaca zaradjiva??
  Pa kažu lud Pernar, kad kaže da nas nema ko oslobodit korporativne okupacije???
  Neka kažu, neće još dugo blejat.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2172)

  "sve to triba civilizirat."

  E, ali ko?

  "preispitat sve inspektore i veterinare"

  Isto pitanje.

  "sve zatvoriti."

  Ko?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2172)

  "Zabranit uvoz svega šta se ovdi može proizvest."

  Nije kvaka u zabrani, nego nekonkurentnosti domaće proizvodnje koja je namištena falšim tečajem od kojega je propala proizvodnja, zavlada uvoz, ali na račun duga. I Pernar je napada HNB i monetarnu politiku, a nije zagovara puko zabranjivanje, šta je i normalno.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9097)

  Nije istina!!Njemačke čokolade se prodaju za cjenu prijevoza, šta bi značilo da su im pale s neba??
  Ili neko dižući cjene kemikalija nafte i svega onoga šta korporacije proizvode, a mi ne nadoknadjuju damping cjene svega šta mi proizvodimo, nebi li propali da nas preuzme.
  Kad preuzme, sve ćemo mi to sto puta platiti!!!
  Jednom rječju rat.
  Damping.
  Nepoštenim, zabranjenim, sredstvima, kriminal..
  To prozvani Pernar vidi a 4 milijuna rvata se pravi da ne vidi, i vridja istoga, i zbog toga ovaj zaziva Putina..
  Kao ipak manje zlo...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6244)

  malo prošetat i vidit kako žive veterinari i inspektori. koliko je njih podtanara, koliko vlasnika stana, a koliko je njih sagradilo vile u ovoj državi otkad su na funkciji potpisnika da je hrana za upotrebu

  oko 1 godine prije
 • (Gost_8114)

  Ma kojega Putina,jadni covice,sta mislis da je u njih med I mliko!? Jad gori nego u nas I to puno,...

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara