MOLITVE ZA POGINULE I NESTALE
Među gradovima i mjestima diljem Hrvatske, koji su na poseban način i ove godine obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, bio je i grad Kaštela te njegovi građani.

Dok je znatan broj Kaštelana organizirano otputovao u Vukovar te tamo bili dio kolone sjećanja, u Kaštelima su se za sve poginule i nestale u ratnim strahotama tijekom borbi u Gradu heroju, ali i za žrtve u Škabrnji, služile svete mise i palile svijeće.

Sveta misa održana je u Kaštel Sućurcu, a nakon mise vjernici su u procesiji upaljene svijeće odnijeli u ulicu Vukovarskih heroja.
Sveta misa služena je, kao i u godinama ranije, i u župnoj crkvi u Kaštel Starom. Brojni građani, kao i predstavnici gradske vlasti, udruga i institucija potom su zapalili svijeće U Vukovarskoj ulici, u spomen na borce za slobodu Hrvatske.

Kaštelani su svijeće samoinicijativno palili i dan ranije, u četvrtak, na više lokacija, a svijeće za Vukovar i Škabrnju upalili su i brojni učenici u kaštelanskim školama i vrtićima.

U našoj galeriji pogledajte fotografije iz Kaštel Sućurca i Kaštel Starog...

Foto: Ivana Topić i Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_8626)

  Iz krvi i bola niknut ce cvijece i nikad Torcida zaboravit nece VUKOVAR

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5093)

  Svim poginulima neka im je laka Hrvatska zemlja i da njihove obitelji ,djeca rodbina budu ponosni bez obzira što nam ovi političari čine zlo mi budimo ponosni a oni može ih biti sram!!

  oko 1 godine prije
 • (Gost_137)

  sućurani su još jednom pali na ispitu.jedni palili jedan dan,drugi drugi dan,proekcija filma i Misa u isto vrime.....katastrofa.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara