Jučer, u poslijepodnevnim satima tvrtka Kaufland k.d. Vile Velebita 6, Zagreb dostavila je obavijest Ministarstvu poljoprivrede o prisutnosti Salmonella spp. koja je utvrđena brzom metodom u uzorku proizvoda PILEĆI ZABATAK, proizvedeno u Poljskoj, datum proizvodnje 14.11.2016., rok trajanja: 20. 11. 2016., dobavljača: Animex Foods.

Analiza je provedena u sklopu samokontrola subjekta, brzom metodom kojom je postavljena sumnja, ali je za dokazivanje potrebno provesti pretragu propisanim metodama radi potvrđivanja nalaza.

Bez obzira na tu činjenicu, trgovački lanac Kaufland k.d. samoinicijativno iz predostrožnosti povukao je iz prodaje sporni artikl i obustavio prodaju istog u svim svojim poslovnicama. Također, Kaufland k.d. obavještava da je navedeni proizvod bio izložen prodaji samo tijekom jučerašnjeg dana, 17. studenog do utvrđivanja sumnje u prisutnost salmonelle, kao i da će obavijestiti kupce o mogućnosti povrata kupljenog proizvoda u njihove poslovnice.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_6832)

  Ministarstvo uvoza uvezlo evropsko smeće puno salmonele i uz njega će štampat letak ''zabranjeno jest sirovo obavezno skuvat ispeć '''i sa sebe skidaju svu odgovornost.A sad nam dolazi brod friškog mesa iz 1982.g kojeg crnogorci ne žele prihvatit (biće čevapa pljeskavica i akcija božićni kobasica ) i porast će prodaja tariguza i svi na dobiti neko će zaradit salmonelu a neko velike novce i svi zarađuju

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3065)

  i tako..vec 25 godina..minjaju krvnu sliku..jos malo..pa ce judi..pocet kukurikat..i ronkat..;)

  oko 1 godine prije
 • sTari vUk (Gost_1126)

  odvaik se išlo na janjetiNu :)

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara