VOZITE SE BESPLATNO PO SPLITU NAREDNA ČETIRI DANA
Taxi Cammeo, kako smo i najavili, jutros su trebali početi s radom, no njihov prvi radni dan nije počeo mirno. Nakon dvosatne blokade ogorčenih splitskih gradskih taksista, gdje je intervenirala i policija, prijevoz Cammeo taxi službe su krenuli s radom, dok su se splitski taksisti karuselom uputili prema Banovini.

Splitski taksisti su nezadovoljni dolaskom prijevoza Cammeo jer kako kažu njihov rad na području Splita je nelegalan i rade na crno.

S obzirom da se zna da oni na nikakav način ne mogu vršiti taxi prijevoz bez dozvole grada Splita, odnosno jedinice lokalne uprave i samouprave mi jednostavno želimo znati na koji način dotični prijevoznik  želi pružati taxi usluge u našem gradu - kazao je predsjednik Udruge taksista Split Lovre Čatipović i dodao da je Grad izdao 139 dozvola za legalni autotaksi prijevoz na području Grada te da više dozvola nema.

Još početkom srpnja Cammeo taxi prijevoznik je najavio svoj dolazak u Split te kako će njihove usluge prijevoza biti povoljnije i od Ubera. Prvi radni dan nije počeo kako su zamišljali.

Žalosti nas cijela ta situacija s obzirom da živimo u otvorenom i liberalnom svijetu kako ljudskom tako i ekonomskom gdje na kraju krajeva samo stranka i krajnji korisnik odlučuje kako i čiju uslugu će prihvatiti i odabrati - kazao jepredstavnik Cameo partner Petar Dragić .

Mi gledamo naprijed i eto krenuli smo raditi. Bili smo prekinuti na par sati i ispričavamo se svima onima koji su nas zvali i kojima nismo mogli pružiti svoje usluge kazao je Petar Dragić i napomenuo da se naredna četiri dana prijevozom Cammeo mogu voziti besplatno unutar grada Splita.

Na pitanje jesu li oni u gradu Splitu nelegalna taxi služba, Dragić je kazao da su oni dugi niz godina pokušavali doći do Grada i predstavit se i dobiti nekakav odgovor jer su bili zainteresirani za dozvole. Nije bilo razumijevanja u Gradu, taj  se posao čuvao od konkurencije i zatvaralo se tržište – zaključuje Dragić

Ono što je kazao gradonačelnik Baldasar o našoj nelegalnosti, mi smo sto posto ispravili i radimo po svim zakonima RH – ističe Dragić.  Nadležnim institucijama koje imaju pravo zatražiti dokumente mi ćemo ih im dati na uvid. Naši su partneri iz projekta potpisali ugovor s hrvatskom firmom o zastupanju i nudimo mogućnosti logističkih rješenja. Vidjeli ste nova vozila, ljudi su zaposleni i prijavljeni i fiskalizacija je u svim vozilima – kazao je Dragić i dodao da ne bi trebalo biti nikakvih problema s prijevozom Cammeo koji, kako kaže, ima najniže cijene.


KOMENTARI:

Stari Komentari (29)

 • (Gost_2199)

  Doli kamatari, šahisti i utajivači poreza. Živili oni koji žive od rada, izdaju račune i uredno plaćaju porez. Doli posal priko veze i dogovorne tarife. Živila demokracija i konkurencija.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7112)

  A ko se vozi splitskim taxijem? Oderu sve šta stignu.. I sad im smeta konkurencija...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1351)

  Taksisti su jedni od najpokvarenijih ljudi. To će reći svatko tko je sa njima imao posla. Od domaćih se nitko ne vozi taksijem zbog previsokih cijena

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4237)

  Zivija cameo i uber doli domaci lupezi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8814)

  Od moje kuće do Firula ima nesto manje od 11 km. Radio taxi bi me do tamo dosao 118 kuna, Uber 71 kunu (14 minuta?), a ako cijene Cammea budu kao u Varaždinu, Osjeku i Rijeci on bi me došao 50 kuna. Ako cijene Cammea budu kao u Zagrebu to bi koštalo 69 kuna.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6137)

  i ovima na aerodromu triba stat na rep do splita 300kuna

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1189)

  "Taksisti su jedni od najpokvarenijih ljudi. "

  Nisu, isti su ka i svi drugi: likari, suci, nogometni savez. Naš svit je jednostavno takav: dvoličan, posesivan i pokvaren. Sitite se legendarnog Servantesa iz maloga Mista šta je reka prije nego je skočija u vatru (02:11):

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4734)

  Doli sviiiiii

  oko 2 godina prije
 • živilo slobodno tržište i gospodarstvo (Gost_1126)

  4734 gori sviiiiiii :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1117)

  vozija san se njime. cameo je jeftin, vozači pristojni, lipo obučeni u veštite, a ne razdrljeni ka naši.brzo dođu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9172)

  Od aerodroma do Resnika 90 Kuna . Bagra domaca !!! :(

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2496)

  Aerodrom resnik 90 kuna nisi sav svoj kako to more toliko kostat aj reci mi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1126)

  2496 meže, meže se svašta u naši, a Vaši judi. ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1165)

  Ča Pale i Silvijo kažu na ovi Cameo ?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9172)

  Je , je pajdo moj . 80 Kuna samo jedan puta , inace 90 . Istina kunem se .

  oko 2 godina prije
 • pale (Gost_4115)

  pale i silvio ti zenu setaju po resniku dok ti gubis jadni zivot piskarajući ovdi.jadu ljubomorni dođi i ti na aerodrom al se bojiš pale i silvia da ti plesku ne zalipe pa ovdi se junačiš

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1831)

  9172 triba si ina da 100 kuna da bude okruglo da ti ne moraju nista vracat
  nece ni oni jos dugo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6159)

  ".jadu ljubomorni dođi i ti na aerodrom al se bojiš pale i silvia da ti plesku ne zalipe"

  Koji fini momak, od gušta bi ti seja u auto. Blage naravi, nenaporan, ma sve vrline imaš koje tribaju za radit sa svitom.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6159)

  Doli šahisti.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1126)

  4115 na slavu kaštelanSkoj poli ciji;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4089)

  od marine baotič u segetu do pazara u trogiru 150 kuna.

  račun se ne izdaje.

  ako nema računa nema ni plačanja.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4089)

  aerodrom split - trajektna luka 1800 kuna.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1982)

  Priticanja na punoj liniji,voznja kroz crveno da se sta prije vrate po drugu voznju
  Slikavat ce se malo vise ubuduce šahisti
  Dosta vas je

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6234)

  Pozivan dobre ljude da skrivenom kamerom snime prijestupe šahista i objave ih na webu. Pa da se vidi ko se buni i prosvjeduje i radi čega. Gotovo in je i ne ka je. umisto da su se opametili i uljudili, pustili sebi i druge radit, smanjili cijene, više radili, a manje sidili, i danas bi bili u sedlu. Ali ne, oni su tili Luku Podruga ubit jer in se taka u cijene, a ne daju liberalizirat tržište. Neka ih onda, neka idu štemat, ionako drugi+o ni ne znaju, čast časnim i poštenima među njima. A sad adiooooooo!!!!

  oko 2 godina prije
 • cinik (Gost_223)

  ne branim taksiste ali; za koji misec ce bit prica kako makedonac izrabljuje nesritne vozace kioji rade cili dan za crkavicu. a najveci krivac za to ste vi koji sad zdusno navijate za cameo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1118)

  "ne branim taksiste ali; za koji misec ce bit prica kako makedonac izrabljuje nesritne vozace kioji rade cili dan za crkavicu. a najveci krivac za to ste vi koji sad zdusno navijate za cameo."

  Ma nemoj. Bit će da i ti kupuješ Cetina manistru, ali tamo di je najskuplja, da ne bi da zaradit Todoriću, mamići ili Kerumu. To je prazna priča: makedonac je nebitan, šta ja i ti imamo od toga da plaćamo skupo ili ne možemo platit taxi jer je bezrazložno i na umjetan način preskup? Bolje je da ih radi više, usluga pojeftini i omasovi se, nego da nekolicina bezrazložno kamatari građane ne dajući se sebi približit.

  oko 2 godina prije
 • 1234 (Gost_5002)

  Bas mi je drago da je došao Cammao jer bi cijene trebale biti normalnije. Jadni stranci koliko bi ih pljačkalo, a za domaće ljude je vožnja taksijem nemoguća s obzirom na cijene. U Zagrebu je to super, više izbora manje cijene. Inače, usluga im je super, jeftini i brzo dođu, a i vozači su pristojni i uljudni!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_183)

  šahiste slikavat u prometnim prekrsajima i prijavljivat policiji
  dosta bagre

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara