PREMIJER I MINISTRI U ŽUPANIJI
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sa suradnicima, jučer je boravio u Splitu i Splitsko – dalmatinskoj županiji, a tom prigodom potpisani su ugovori o dodjeli sredstava lokalnim zajednicama i institucijama za osiguravanje dodatnih kulturnih, turističkih i gospodarskih vrijednosti.

Uz premijera u posjetu Splitu i Županiji bili su i ministar obrane Damir Krstičević, ministrica regionalnoga razvoja Gabrijela Žalac, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, ministar turizma Gari Cappelli i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac tako je potpisala osam ugovora vrijednih približno 40 milijuna kuna  kojima će se osigurati dodatna kulturna, turistička i gospodarska vrijednost Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je pet ugovora o kapitalnoj pomoći lokalnog karaktera. 

Među onima kojima je namijenjen jedan od ugovora je i Grad Kaštela, kojem je odobreno 4,4 milijuna kuna za program revitalizacije kulturne baštine “Perpetuum baštine”, a potpisivanju ugovora nazočio je i kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić.

Ugovori, kojima se osiguravaju sredstva za kulturnu baštinu i slično, potpisani su i s Arheološkim muzejom u Splitu za Integrirani  program Salona, muzejom Ivana Meštrovića za Meštrovićev znak u Hrvatskoj, Općinom Selca za Kulturno srce Brača, općinom Sutivan za projekt Prijateljima vrata otvorena, Gradom Hvarom za tvrđavu kulture, Općinom Tučepi za sakralno-turističku rutu Tučepi te Gradom Splitom za Mjesto dodira sporta i kulture.

- Potpisivanje ove dvije skupine ugovora, onih koji se odnose na kulturnu baštinu i onih koji se odnose na kapitalnu potporu, u iznosu od skoro 40 milijuna kuna, predstavlja jedan konkretan signal potpore nizu jedinica lokalne i područne samouprave od strane Vlade Republike Hrvatske. Tim tempom ćemo nastaviti. Želimo maksimalno povećati apsorpciju korištenja sredstava iz fondova EU – rekao je ovom prilikom rekao je predsjednik hrvatske Vlade.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_502)

  kako se to nasi celnici nisu uspjeli se fotodokumentirat...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_502)

  oni ce u kastelima potpidat i slikatvsti se

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6115)

  Samo neka udruge biže ča od Soros-eva kapitala!

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara