hren
U povodu održavanja izbora za vijeća mjesnih odbora kaštelanski HDZ-ovci održali su press-konferenciju na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Ante Sanader, kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, dogradonačelnik Petar Boljat i predsjednik Gradskog vijeća dr. Mihovil Biočić.

Rješavanje kanalizacijskog sustava 'EKO-Kaštelanski zaljev' pokrenuo je upravo HDZ prije 11 godina, jer smo bili svjesni postojećih kanalizacijskih problema. Upravo SDP, koji je danas i te kako glasan u svojim prozivanjima, glasovao je protiv toga značajnog projekta i osnivanja ekoagencije — kazao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Ante Sanader.

Isto tako, dr. Mihovil Biočić oštro je kritizirao kaštelanske SDP-ovce koji, kako on ističe, lažu i obmanjuju javnost izjavama kako su Kaštela grad slučaj u kojemu su ugrožena demokratska prava, a zagađenja mora koja spominju čista su "politička bomba". Da su optužbe SDP-ovaca oko zagađenja neutemeljene, kaže Biočić, govori i podatak kako je HDZ-ova vlast počela sa zaustavljanjem teške industrije, a današnji Dalmacijacement i Željezara, kako je istaknuo, ne stvaraju nikakva zagađenja.

S obzirom na to da svi planirani projekti u javnost iziđu upravo pred izbore, prema riječima kaštelanskoga gradonačelnika Ivana Udovičića, Kaštelani bi trebali dobiti dugo najavljivanu gradsku dvoranu, novu osnovnu školu, čime bi se riješio problem iseljenja srednje škole iz OS "Knez Trpimir", a preseljenje bi bilo u prostorije OS "Bijaći" u Kaštel Novom. HDZ-ovci su uvjereni kako će na predstojećim izborima postići bolji rezultat u odnosu na prije četiri godine, kada su imali 85 posto biračkog tijela.

Izvor: Slobodna Dalmacija


Foto: Večernji list

Većernji list: Ni more ni pitka voda nisu onečišćeni...
KOMENTARI:

Stari Komentari (20)

 • (Gost)

  Glasati za HDZ pa opet grintati na ovim stranicama o gradskim problemima. Dakle, što nam je činiti...?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  dakle znas se treba glasat za SDP ,

  oko 14 godina prije
 • (zarathustra2000)

  Cementara nije zagađivač ???
  Koje pogonsko gorivo koriste ???
  Ako sam dobro razumija u Novom bi se gradila osnovna škola , a Bijači bi postala srednja škola ?
  Šta se tiče popularnosti SDP-a , dosta je vidit koliko Mišo Peran ima gostiju u kafiću .
  Uz takvu oporbu stvarno mogu živjet vječno , mogla bi ih srušit samo inicijativa građana za osnivanje nestranačke liste ...

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  to je stvarno istina vezano za Perana ali nije on SDP, to ti je isto kao i da su svi u HDZ kao Pero Boljat bez završene srednje škole , zar ne

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Pero Boljat ima završenu srednju školu

  oko 14 godina prije
 • (zarathustra2000)

  Nije on SDP ali se oko njega sve vrti .
  Postavili su neke mlađe , bilo bi mi drago da izađu iz sjene staraca opterećenih prošlošću .
  Može li mi netko upućen reći gdje će se graditi škola i gdje ide srednja škola ?

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  HDZ-u Kaštela je na čast jedino što ima dr.Biočića kao svog člana, dok drugi ne znaju spojiti dvije riječi a kamoli odgovoriti na konkretna pitanja!!!

  oko 14 godina prije
 • tragikomičar (Gost)

  Uvik san glasa za HDZ, sad sigurno neću previše su se ulinili na vlasti, zato se i dešavaju ova sranja. Kad čovjek pogleda svih ovih godina jedino su uspili Franji dignit spomenik, ali zato su dici uzeli igralište,dosta je više tih muteži.

  oko 14 godina prije
 • ante (Gost)

  Dosta je nama tih obećanja da će se napraviti i ovo i ono , gospodo izvolite napraviti pa se onda hvalite a do tada ne mažite nam oči

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  \"\"\"Da su optužbe SDP-ovaca oko zagađenja neutemeljene, kaže Biočić, govori i podatak kako je HDZ-ova vlast počela sa zaustavljanjem teške industrije, a današnji Dalmacijacement i Željezara, kako je istaknuo, ne stvaraju nikakva zagađenja.\"\"\" nadam se da je ovo novinarska greska i da gops. Biocic nije izgovorio ovako nesto!!! zar su svi slijepi kad prodju ujutro pored zeljezare i vide dim i prasinu a ako Dalmacijacement zagadje unutar dozvoljenih propisa (kako tvrde) jos uvijek - zagadjuje!!! [B]null[/B][B]ne stvaraju nikakva zagađenja[/B][B]Dalmacijacement i Željezara[/B]

  oko 14 godina prije
 • GONGOVAC (Gost)

  webmasteru u ponoć briši i skidaj sve komentare ako misliš da izbori budu regzlarni

  oko 14 godina prije
 • pssst (Gost)

  psssst.....

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Je, je triba glasat za SDP, pa tek onda nećemo dobit niti niti kune iz Zagreba.
  Dođe li SDP neće bit niti za rupe zakrpit po cesti a kamoli za kanalizaciju ili spomenik drugu titu.
  Ja ne favoriziran nikoga ali glasaću za HDZ upravo radi ovoga. Vi morete mislit i tit da bude drukčije ali ovo je realnost.

  oko 14 godina prije
 • Kakve gluposti (Gost)

  \"\"\"Je, je triba glasat za SDP, pa tek onda nećemo dobit niti niti kune iz Zagreba\"\"\"
  HDZ je bio na vlasti u Kaštelima dok je SDP bio u državi i građani nisu primjetili razliku. HDZ to stalno promovira što govori da HDZ nije demokratska stranka nego diktatorski režim. GRAÐANI imaju programe, stranke , nezavisne liste ,svoju glavu za mislit te će u nedjelju odabrati jednu od ponuđenih opcija nadam se NEZAVISNU LISTU oni koji mogu!!!

  oko 14 godina prije
 • muke je lagat (Gost)

  predlažem županu i doktoru(ova druga dvojica nisu vrijedna spomena)da se [B]vjerodostojnosti radi[/B] sutra ujutro okupaju na plaži Kamp u Kaštel Gomilici.
  -mislim,ono, ;) , da se [B]pošteno[/B] iskupaju,izvedu par skokova,zarone i svojim primjerom pokažu kako nam je more [B]kristalno bistro[/B].
  -županu je blizu,isprid kuće,a ni doktoru nije daleko.
  -eto, neka pozovu Žarka i Perdićku da to zabilježe slikom i perom-
  -ugledajte se na nekadašnjeg splitskog poteštata Nikolu Gabrića koji je, da vas podsjetim, zaplivao na Rivi-

  PS.-onoliko fekalija koliko je jučer popodne plivalo u moru ispod Kampa nisam vidio nikada u životu-
  -valjda su opet otčepili cijevi, ipak je rujan, već...

  [B]IPAK;AKO VAS VIDIM DOLI NA PLAŽI U KUPAĆIM GAĆAMA;GLASAM ZA VAS;OD SAD PA ZAUVIJEK;ZNA SE[/B] :grin

  oko 14 godina prije
 • B:M: (Gost)

  Vami ni bog ni bog nebi ugodija.Triba gledat samo izmedju lopova koji je manji bez obzira koja je stranka.

  oko 14 godina prije
 • iz zagreba (Gost)

  para ima onoliko koliko ih sami zarade, a ne koliko ih dobiju iz zagreba. nemam nezavisne, pa cu glasati za bilo koga drugoga od zna se.

  oko 14 godina prije
 • Budući vijećnik (Gost)

  Vlast je dobra mast.... Glasajte za mene,kad se namirim iden čaaaaaaa

  oko 14 godina prije
 • SARAJLIJA (Gost)

  OVO JE ZA PLAKATKAD CIVJEK CITA VASE KOMENTARE I PREPUCAVANJA.DOK SE GOD MI BUDEMO SVADJALI I DJELILI ODAKLE JE KO DOSAO ONIM GORE CE DA CVJETA JEL NJIH NISTA NE ZANIMA OSIM STOLICE TO JEST LOVE .SVE SE OBECA PRED IZBORE A ONDA PO ISTOM SISTEMU A MI SUTIMO I GLEDAMO IZ GODINE U GODINU ISTO SRANJE I UVJEK NAM JE NEKO DRUGI KRIV :?

  oko 14 godina prije
 • otvorite oči (Gost)

  Poštovani mislite da se uzelo dici igralište za kip Franceka hehehhe. Meni se kip osobno ne sviđa bija bi bolji da je Britney Spears ali bolje i Francek nego otpad koji ste vi građani odlagali na igralište. Sada bez onih veš mašina i starih kaučeva koje zbog svojih linih cijenjenih guzica niste bili u stanju odvesti na Karepovac dica se tu nisu igrala već godinama. Prvo promisli pa onda reci da te ne bi i u budućnosti dočekao ovakav komentar od vidno školovanije osobe. Zahvaljujem.

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij