NOVI ARHEOLOŠKI NALAZI VELIKE VRIJEDNOSTI ZA KAŠTELA
Park južno od Trga mladeži u Kaštel Lukšiću, ili kako ga službeno nazivaju Novi park, godinama je bio zapušten i okupljalište različitih osoba te šetalište za pse. Prošle godine Grad je napravio prve korake u njegovom uređenju, a radovi su, ponešto sporijim tempom, nastavljeni ove godine.

Lani se u parku obavila sanitarna rezidba stabala i grmova koji se tamo nalaze, a ovog proljeća park je prekopan zbog postavljanja javne rasvjete, koja je bila jedan od preduvjeta za kvalitetno uređenje parka.
Zbog početka turističke sezone radovi su zaustavljeni, a nastavljeni su ove jeseni, kada su djelatnici Vlastitog pogona započeli s uređenjem staza.
Uređenje parka obavlja se prema projektu, pa nakon uređenja staza slijedi postavljanje klupa i koševa za otpad, kao i potpuno uređenje vegetacije.

Iako je bilo planirano radove završiti za nekoliko mjeseci, zbog prekida u vrijeme turističke sezone rok je produljen, kao i zbog, kako su nam kazali nadležni, otkrivenog arheološkog nalazišta pri kopanju za javnu rasvjetu, na sjeveroistočnoj strani parka.
O nalazištu su brigu preuzeli djelatnici Muzeja Grada Kaštela, a pretpostavlja se da se radi o arheološkom nalazištu značajnom za povijest Kaštel Lukšića i Kaštela uopće.
No, prema planovima, ovo nalazište neće zaustaviti uređenje parka, već će se iznaći način kako će rad arheologa i novi izgled parka postići odgovarajuću „simbiozu“.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_8040)

  Je lipo su ga ogulili nemas se di sakrit za popusit đoing i ubost se u žilicu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_230)

  Ništa se nije radilo 3 ipo godine, i sad sve raskopali...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1049)

  mislim da će ovo baš lipo biti!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2200)

  Samo strogo zabranit za pse i ogradit

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4192)

  stavili su solarne lampe usrid lada u parku, a pasi im smetaju?
  Koliko su preplacene a opet svitla nece bit

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3099)

  Kad će se popravit i sredit spomenik Palim borcima?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4192)

  Odgovara: # 408745

  ka pade

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8759)

  da je berket bar rubnjake od staze napravija vec bi bilo nesto gotovo
  nula

  oko 2 godina prije
 • nije bitno (Gost_237)

  Nešto se sređuje i idenaprid a uglavnom negativni komentari ispod, pa šta više očekujete, a šta se pasa tiče psi nisu problem nego njihovi vlasnici jer su neodgovorni i ne kupe njihovu niždu za njima jer sasvin je normalno kod nas da se pas po sred ulice posere i da neko od pješaka ugazi, neka bude sram svih takvih vlasnika, tribalo bi počet naplačivat kazne takvim vlasnicima pa bi se napunija gradski buđet, prestanite bit konzerve i sve pljuvat

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9216)

  ajmo naši tamburaši,do jućer ništa u lušiću sad od jedanput 1000000 e.ri investicija pa opet van ne valja...............

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2199)

  Nije to investicija, nego potrošnja.

  oko 1 godine prije
 • ! (Gost_8620)

  Nije nego investicija u kvalitetniji zivot.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara