BEZ BAZENA U KAŠTEL NOVOM
Problem velikih količina voda u pothodniku koji spaja južni dio Kaštel Novog sa svetištem Gospe Stomorije i područjem sjeverno od brze ceste, za sada je uklonjen, angažmanom Vlastitog pogona Grada Kaštela i kaštelanskih vatrogasaca.

Velike količine vode koje su onemogućavale prolaz građanima kroz taj pješački pothodnik, zbog čega su pojedinci prelazili brzu cestu preko četiri kolnička traka i ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, o čemu smo nedavno pisali, crpkama su uklonili vatrogasci, a djelatnici Vlastitog pogona postavili su pumpe, koje su bile na popravku.

Upravo kvar tih pumpi bio je i razlog što je došlo do velikog nakupljanja vode, kazao nam je upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj.

- Zbog konfiguracije terena i podzemnih voda pri gradnji pothodnika postavljene su dvije pumpe, koje vodu izbacuju da se ne nakuplja u pothodniku. Međutim, prije posljednjih velikih kiša došlo je do kvara na pumpama, odnosno trebalo ih je servisirati pa pumpe nisu bile neko vrijeme u funkciji. Sada ih ispravne vraćamo na njihovo mjesto.
Moram naglasiti da su investitor gradnje pothodnika bile Hrvatske ceste, koje ovaj pothodnik nikada nisu predale Gradu na upravljanje.
Međutim, kako Grad želi biti odgovoran prema građanima, nastojimo da taj pothodnik bude u funkciji i prema potrebi servisiramo pumpe, što Grad svaki put košta oko 15 tisuća kuna.
Tako smo uradili i ovaj put i nadamo se da će pumpe biti ispravne duže vrijeme te da neće dolaziti do ovakvih situacija, u kojima najviše problema imaju djeca i starije osobe – zaključio je Čagalj.

Pitanja o nadležnosti nad ovim pothodnikom te planiraju li nešto poduzeti u uređenju ove teme u budućnosti, uputili smo u Hrvatske ceste u Zagrebu, a njihov odgovor uskoro očekujemo.


KOMENTARI:

Stari Komentari (21)

 • (Gost_2134)

  Tko je odgovoran za ovo?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_211)

  Da ko je odgovran!?Komunjare i drug Tito!Ali ce bit odgovorni Udovicic,Cagalj i ostali veliki pametnjakovici sa diplomama iz Bosne

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5138)

  a di su bili do sada

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2159)

  Ovo nije prvi kvar i popravak pumpi. A s obzirom da će iste biti potrebne "doživotno", bilo bi dobro da se raspiše natječaj za nove. Ove su u upotrebi od otvaranja. E da je bilo pameti, pumpe ne bi trebale. S obzirom da se radi još jedan ovakav "blizanac"podhodnik na Majurini, trebati će pumpi.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9043)

  a neki iz crne gore

  oko 1 godine prije
 • (Gost_4112)

  treba prokopati kanal stotinjak metara te se spojiti u potok za oborinske vodei riješili problem

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9736)

  A koliko onda kostaju nove pumpe?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1773)

  E rješit če sa pumpama podhodnik a sa čime i kako če riješit grobnice šta nisu napravili drenažu koja je bila planirana po riječima ing.Đirliča,pa naši mrtvi plivaju u vodi ko je za to odgovoran opet komunjare stvarno su krivi za sve.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6115)

  Da su počeli ravnat cestu sadna groblja prošla bi bila ispod magistrale.I potok kraj nje...
  Sad bi nekima tribalo zakačit sve troškove ovog rješenja zauvik..I da mu taj kredit dica naslijede...

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3186)

  drenaža je rađena za novi dio groblja i tamo mrtvi ne plivaju. A zašto plivaju u staron dilu groblja to pitajte komunjare i sve one koji su gradili stari dio groblja

  oko 1 godine prije
 • (Gost_6115)

  Jesu našli one pumpe, koje su ukradene, isti dan kad su montirane? :D

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3825)

  3186 jel možda netko od tvojih dragih leži na istocnoj strani ne govoriš istinu jer drenaža nije napravljena pitajte ing .M.Đirliča a jesuli komunjare uzele i prodale zemlju od nasih grobnica a stari dio groblja su radili ljudi kako su mogli nisu bili stručnjaci nisu radili kako kažeš komunjare vjerovatno si i ti koga bi trebalo ispitat al i to ce doč na red jer još su živi oni koji su radili projekat za groblje i on to javno govori bez straha zato se ne javljaj jer nisi u pravu akad več govoriš di ide drenaža sa groblja možda u potok kraj tvoje kuče.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_2161)

  Ovo groblje je šaka u nos. Sva (polu)civilizirana naselja i sela su iselila groblja dalje od stambenih kvartova, osim Novoga i Štafilića. A povijesno gledano, nisu baš bili najsiromašniji, od sv seli upravo oni su imali najšire polje, a nacionalizacija i industrijalizacija ih nije ni takla. Pa isto nikad nisu našli za shodno priselit groblje. Gore je nemat u glavi nego u žepu.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_3186)

  ja san kupija grobnicu na novon dilu groblja i sićan se da je kopana drenaža za taj dio. pa nisu valjda ovi šta su plaćali za novi dio groblja tribali platit drenažu i vama u staron dilu di ste grobnice gradili od blokova i sad van plivaju. A šta se nije znalo da su tamo podzemne vode, šta onda niste pitali inž. Đirlića?

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9501)

  (Gost_2161)
  Ovo groblje je šaka u nos. Sva (polu)civilizirana naselja i sela su iselila groblja dalje od stambenih kvartova, osim Novoga i Štafilića  kupovali ste zemlje blizu groblja , gradili kuće i normalno da van je groblje sada ka u selu.

  oko 1 godine prije
 • Eeeee (Gost_218)

  Da nije bilo maloga mate jos bi pumpe bile na servisu.....imas moj glas mate

  oko 1 godine prije
 • (Gost_1115)

  Pašu li te pumpe za moju bušotinu u polju

  oko 1 godine prije
 • (Gost_5157)

  Vlastiti pogon traži zaposlenike. Zastalno..
  Ali su već. Zaposlili tatine i mamine ćere i sinove..

  oko 1 godine prije
 • Ciscenje je problem (Gost_5219)

  Cisti se jednom godisnje i to za veliku gospu od gradjana. Normalno da blato zastopa pumpe. Treba grad redovito cistiti

  oko 1 godine prije
 • (Gost_9206)

  3186 neču ti rec da lažeš al nije istina i ja sam jedan od vlasnika grobnice na istočnoj strani u mojoj grobnici nema vode radija je Frane Jurčev i u njoj nema vode moji su u suvu al istočna strana do puta u njihovim grobnicama ima vode i nije ISTINA da je napravljena drenaža kad si upoznat kaži di otiče ta voda pa dokle če te ljude lagat najbolje znaju oni kojima se to dogodilo a ko je te radove izvodio i po kojoj su cijneni prodane da bi danas imali probleme.

  oko 1 godine prije
 • (Gost_7099)

  falili ste temu.

  oko 1 godine prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara