Jugo u petak bit će predznak značajne promjene vremena

Današnje jutro donijelo je mraz diljem unutrašnjosti zemlje, ali i ponegdje u Dalmatinskoj zagori. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na biokovskom vrhu Svetom Juri danas je izmjereno -5°C. Ispod nule također je još bilo u Sinju, Bisku, Hrvacama, Otoku i Muću.

Novi tjedan bit će podijeljen na stabilnu i prohladnu prvu polovicu i na topliju i nestabilniju drugu.

Danas nas očekuje djelomično sunčano i suho vrijeme. Oblaka će biti manje u drugom dijelu dana. Puhat će slaba do umjerena bura, ponegdje na sjevernom Jadranu i jaka, podno Velebita ujutro i navečer s olujnim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature od 7°C ponegdje u zaobalju do 13°C na jugu Dalmacije.

Pretežno vedro bit će tijekom utorka. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i dalje jaka s olujnim udarima, danju će oslabiti i okretati na većinom slabu tramontanu ili zapadnjak. Jutro će biti hladno. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -2 do 2°C, uz obalu i na otocima od 4 do 9°C. Najviše dnevne temperature od 7°C ponegdje u zaobalju do 13°C na jugu Dalmacije.

Pretežno ili djelomično sunčano bit će tijekom srijede. Više naoblake može biti u drugom dijelu dana. Puhat će slab sjeverozapadnjak i zapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 9°C ponegdje u zaobalju do 15°C na jugu Dalmacije.

U četvrtak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana oblačnije u drugom dijelu dana kada većinom na Kvarneru može biti slabe kiše. Zapuhat će slabo do umjereno jugo koje će navečer na moru sjevernog Jadrana biti pojačano. Jutarnje temperature u blagom porastu u odnosi na srijedu, najviše dnevne većinom od 11 do 16°C.

U petak na sjevernom Jadranu pretežno oblačno uz kišu koja će češća i obilnija biti u drugom dijelu dana. Na širem riječkom području očekuju se obilne oborine. Puhat će umjereno do jako jugo. Jutro će biti osjetno toplije tako da minimalne temperature neće biti ispod 10°C. Najviše dnevne temperature od 10°C ponegdje u zaleđu Kvarnera do 17°C na jugu Dalmacije.

U subotu umjereno do znatno oblačno uz čestu kišu koja će ponegdje biti obilna. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru su mogući i olujni udari. Bit će toplije od normale za dio godine s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 13 do 18°C.

Prognostički modeli još nisu usuglašeni za razvoj vremenske situacije od nedjelje na dalje. Ipak, čini se da će i u nedjelju biti nestabilno, a jugo će slabiti u drugom dijelu dana. Zadržat će se toplo.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara