hren
Problem je da se sve rješava iznimno sporo, bez dugoročnih planova, pa i ne čudi da Kaštela svako malo završavaju na nasiovnicama dnevnih novina - poručili su HSP-ovci

Kaštela su odlukom Gradskog vijeća dobila status velikoga grada pa će samim time veću odgovornost i veći broj obveza imati gradski mjesni odbori. Sama odluka Gradskog vijeća ne znači ništa ako odgovorne osobe ovoga grada ne poduzmu određene korake oko izgradnje dječjih vrtića, škola, sportskih sadržaja, kulturnih objekata te ostalih institucija koje su bitne za razvoj i normalno funkcioniranje svih gradskih segmenata društva. Pitanje prometa je pitanje budućnosti za ovaj grad, a jedna cesta koja vodi kroz cijeli grad je premalo. HSP grada Kaštela je i prije upozoravao na ovaj problem i zahtijevao da se riješi pitanje vodovodnog puta, koji je godinama planiran, ali nije realiziran — istaknuo je nositelj liste HSP -a za Mjesni odbor Kaštel Novi, nezavisni kandidat Slavko Tešija.

Uređenje i stvaranje slobodnih površina za građane koji nemaju gdje provoditi slobodno vrijeme obveza je svakoga grada i općine.

Trenutačni problemi s fekalijama i kanalizacijskim ispustima u Kaštelanski zaljev dokaz su da gradska vlast nije pravodobno planirala niti imala odgovor što će s kanalizacijom niza građevina koje su posljednjih godina izgrađene. Stoga je prioritetan završetak projekta EKO-Kaštelanski zaljev, pripadajuća sekundarna mreža koja bi riješila većinu problema, a samim tim Kaštelani i njihovi gosti napokon bi dobili čisto more i plaže — istaknula je, među ostalim, nositeljica HSP-ove liste u Rudinama Zrinka Hofman.

Svi gore navedeni problemi mogli su se riješiti da se pravodobno planiralo i kontroliralo pri samom razvoju grada. Međutim, problem je da se sve rješava iznimno sporo, bez dugoročnih planova, pa i ne čudi da Kaštela svako malo završavaju na naslovnicama dnevnih novina.

Najvažnije od svega je, ističe predsjednik kaštelanskoga HSP-a Stjepan Maglica, da građani Kaštela izađu na izbore i daju glas onima koji će, po njima, savjesno obavljati svoju dužnost predstavnika Mjesnog odbora.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost)

  NEZNAM OTKUDA IDEJA HSP-U DA OVO GORE NAVODI TJ.DA GRADSKA VLAST NIJE NEŠTO REALIZIRALA ITD...., KADA SU I ONI DIO GARDSKE VLASTI I IMAJU U TOJ VLASTI VAŽNU ULOGU-TO BI TREBALO ZNAČITI DA ONI SAMI SEBE NAPADAJU

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  daj smanji slova

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Nemoj pisati s velim slovima. To je na netu kao da urlaš.

  U pravu si. Sve su lijepo rekli, osim da ih je pred jedno godinu dana HDZ doveo da sudjeluju u poglavarstvu.

  Očito mogu i stisnit i prdnit.

  oko 14 godina prije
 • Jakov Žarko (zarathustra2000)

  Zašto uvijek isti novinar prenosi stavove HSP ?
  Kako netko može biti nositelj stranačke liste i istovremeno neovisni kandidat ?

  oko 14 godina prije
 • naseljavanje (Gost)

  Naseljavanje je najveći problem Kaštela.Stop naseljavanju!

  oko 14 godina prije
 • (Gost)

  Nije naseljavanje problem. Da nema naseljavanja to bi značilo da nam je još puno lošije nego što nam jest, jer nitko ne želi doći.

  Problem je način na koji se naseljavanje odvija - kriminal i/ ili nerad u urbanizmu.

  oko 14 godina prije
 • Vidi (Gost)

  Nije problem u razvoju bez plana nego je problem u planu bez razvoja

  oko 14 godina prije
 • plan i razvoj (Gost)

  Pa ako tako želiš gledati na stvari, planiran je strahoviti razvoj, ali samo za neke, a ne za sve :grin

  oko 14 godina prije
 • Vidi (Gost)

  Ajde moj momak ka da je ko lud. O strašnom razvoju slušan već 50 godin.

  oko 14 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij