EDUKATIVNO – HUMANITARNI PROJEKT
Korisnici programa centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama, kišovito prijepodne ovog utorka, proveli su u smijehu i zabavi, zašto je bio zaslužan dječji klub Dalmalino i njihovi prijatelji.

Dječji klub Dalmalino prije pet godina pokrenuo je projekt "Igramo se!" za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom na području Splitsko – dalmatinske županije. Projekt provode po različitim ustanovama, između ostalog i u centru u Vrlici, a od ove godine u projekt je uključen i odgojno – obrazovni centar Slava Raškaj u Splitu te centar Mir u Rudinama u Kaštelima.

Radi se o zabavnom, edukativnom i humanitarnom projektu, u kojem osim animatora i volontera iz Dalmalina, sudjeluju i njihovi prijatelji iz različitih udruga, a ovog puta u Rudinama su, uz Snjeguljicu i veselog klauna, nastupili i mladi članovi plesnog kluba Spin SAU Putalj te članice gimnastičkog kluba Kaštela.

- Današnji svijet pun je različitih pravila i uvijek moramo raditi kako nam netko kaže, a zaboravili smo na jedno od temeljnih ljudskih prava, pravo na različitost. Bit naše igre je socijalizacija, kako nas koji nastupamo u programu te korisnika Centra. Svi zajedno, a tu su još i djelatnici Centra te roditelji, sudjelujemo u zajedničkoj igri. Zanimljivo je da u svemu ovome i mi puno dobivamo, pa čak i više nego dajemo, jer osmijeh i radost štićenika velike je vrijednosti – kazao je Zoran Vrsalović iz Dalmalina.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_1437)

    Bravo!

    oko 2 godina prije
  • (Gost_6097)

    Bravo Dalmalino!

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara