hren

Iako dr. Berislav Pelivan, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uporno negira ovosezonsku epidemiju crijevnih bolesti, podaci iz Infektološke ambulante Kliničke bolnice Split pobijaju njegove tvrdnje. Prema riječima prof. dr. Nikole Bradarića, voditelja Odjela za zarazne bolesti, u prvih 25 dana kolovoza u ambulanti je liječničku pomoć prosječno tražio 41,5 pacijent dnevno, dok se prijašnjih godina tijekom srpnja i kolovoza taj broj kretao između 25 i 30 bolesnika. Riječ je, dakle, o povećanju od gotovo 50 posto.
No, posljednjih se dana, dodaje prof. dr. Bradarić, broj pacijenata u ambulanti smanjuje — u četvrtak ih je, primjerice, bilo 67, u petak 41, a subotu 27 i nedjelju 28. Većina ih i dalje dolazi zbog febrilnog proljeva, a iako je, kako potvrđuje prof. dr. Bradarić, pacijenata bilo iz cijele županije, najviše ih je ipak s područja Kaštela i Trogira.
Jasno je da se tu nešto zbivalo, no o čemu je točno bilo riječ, ne znam, jer nisam epidemiolog i ne idem na teren. Situacija se polako stabilizira i očekujem njezino daljnje smirivanje. Pala je kiša, turistička sezona je pri kraju, a i djeca uskoro kreću u školu — kaže prof. dr. Bradarić.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij