I DALJE LOŠE STANJE NA IGRALIŠTU NA GOJAČI
Prije približno godinu dana pisali smo o lošem stanju većine dječjih igrališta u Kaštelima, s posebnim naglaskom na igralište na Gojači u Kaštel Sućurcu, nadajući se da će nadležni nešto učiniti kako bi to okupljalište najmlađih Sućurana i njihovih roditelja bilo primjereno i nadasve sigurno. No, do danas skoro se ništa nije promijenilo.

Da su sprave i okoliš na tom igralištu i dalje opasnost za sve koji tamo borave, u proteklih mjesec dana obavijestili su nas pojedini roditelji, a da je stanje loše zabilježio je i fotoaparat našeg fotografa kao i čitatelji koji su nam se javili.

Konstrukcija tobogana bez tobogana, kontrukcija ljuljačke bez ljuljačke, klackalica bez sjedišta, klupe prekrivaju grmovi, na klupama fašističko i nacističko znakovlje, sa starih stabala vise osušene grane, iz zemlje viri kamenje i metalni dijelovi uklonjenih sprava... tek je dio onoga što djeci nudi ovo igralište.

No, ne možemo kazati da se u potpunosti nije ništa napravilo. Nadležni su ipak, na pozive roditelja, uklonili oštećeni tobogan, nastoji se održavati čistoća tog prostora, uklonjeno je poneko korijenje koje je virilo iz zemlje. Na vidljivom mjestu nalaze se ploče sa zabranom boravka pasa na toj površini te ploča na kojoj stoji da se sprave koriste na osobnu odgovornost i u pratnji roditelja, s brojem službe koju se može nazvati za obavijesti.
No tu priča o poduzetom prestaje, a igralište je i dalje neprimjereno, opasno i traži hitnu reakciju.

Prema riječima upravitelja Vlastitog pogona, Ivana Čaglja, u Gradu u ovom trenutku traže rješenja za primjereni i estetski prihvatljiv izgled tog igrališta i za njegovu potpunu funkcionalnost i sigurnost djece.

Sućurani se nadaju da će se to rješenje naći što prije i da traženje rješenja neće ostati tek na obećanjima.
Roditelji su se ovog puta osvrnuli i na izgled područja s ljuljačkama na Sokolani, gdje je stanje također izuzetno loše, čime su sućurački mališani zakinuti za odgovarajuće uređene prostore za igru.

Foto: Ante Majić i čitatelji


KOMENTARI:

Stari Komentari (43)

 • (Gost_6114)

  Srica u kambelovcu pretrpano igralistima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4125)

  A znam da ćete se sad možda svi i nasmijati ali recimo mi u predjelu Rudina ne da nemamo igralište nego ga nema ni na radaru ni na vidiku da će se pojaviti nekim čudom u narednih 10 godina. A htjeli vi to priznat ili ne ovaj predio se pretvorio jedan kaštel! Toliko sada stanovnika ovdje obitava da su Rudine doslovno postale jedan kaštel.

  Ne da nemamo kakvo takvo dječje igralište a djece koliko hoćeš ovde, već 100 % kuća nema vodu, a 70% kuća nema adekvatne puteve. I ti putevi ne da nisu asfaltirani već nisu niti održavani u jednu ruku katastrofa!

  Toliko o dječjim igralištima. Nekima je na pameti dječje igralište a nekima malo asfalta.

  Srdačan pozdrav iz blatnjavih Rudina.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1178)

  A to šta ste svi radili u Rudinan bez dozvola i kupovali jeftino zemlju to ne govorite. A i legalizacija van je bila skupa. 100 eura komunalija po kući. A U rudinan više od pola kuća ima vodu a asfalta ima svugdi osin di se sudite sa Gućekon ćija je zemlja

  oko 2 godina prije
 • Gost_4125 (Gost_1191)

  zato moji nisu tili kupovat jeftino u rudinan jer nije bilo igrališta za mene i ostalu dicu. ne tribaju dici igrališta. dici triba ledina, a ni nje nema

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3101)

  A , ko je nama u djetinjstvu radija "prostore za igru" ???!!???

  "Prostor za igru je bilo - svugdje , a igračka je bilo - sve , a partner za igru je bija: - svatko !!!??!!

  Pljuce na male bobice , velike pljuce od "Jugovinilovih" cijevki na palmine bobice , praćke na kamenice , praćke na žičane metke , puške "čeparice" na čepove od pive , "Radenske" i "Deita" , strijele i lukovi raznih vrsta i veličina , karići , bicikle "Ponice" , špari i glamci uvaćeni na udicu iz trafike , ... , na vatala , na kukala , na "grupa traži grupu" , na o-limp-i-ja-de , na "šundre" ("trule kobile") , na , slije , na briškule , na "magarca" , na , . . .

  Na "penove" . . .

  Ko se pripozna , . . , - pripozna , a ko nije , . . . , nije ni triba.

  Pozdrav izgubljenoj generaciji , ma gdje (ili bolje , "ma kad") bila !!!!

  oko 2 godina prije
 • 9876 (Gost_9241)

  sve je ovo berket kriv

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8114)

  Berket je kriv jer ništa nije radija četiri godine

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5155)

  ma bome nije crta ni po šentadam

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8342)

  nazivate se portal grada kaštela a o problemima u sućurcu rijetko kada pišete?

  oko 2 godina prije
 • gost igor (Gost_9131)

  ovo lito san na svoje oči vidija di je jedan mali od jedno pet godin sletija na glavu baš sa ovog tobogana.srića malo se samo isfriža.alo vi u biloj kuli,mislite li šta radit.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6197)

  Jeste vi sucuranj za ukidanje pola vaših semafora na brzoj cesti?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7111)

  Pribacite koje igralište iz Kambelovca Lušica Novog Raduna Rudina tamo i ima viška

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4125)

  Odgovara: # 407173

  Prijatelju ili prijateljice...

  Ja sam kupio zemlju po normalnoj cijeni i sagradio kuću legalno! Što znači da imam sve dozvole a oko mene je još 4 nove novcate kuče što imaju sve dozvole! Prema tome ne pizdekaj gluposti!

  I mi smo plaćali puste pare za komunalije da bi se vama uz more po 10 put asfaltirala ili kopala ista ulica a ja i nakon 4 godine sta ovdje živim nemam niti mrve asfalta!

  Pa sad ti vidi tko je tu lud.

  oko 2 godina prije
 • vlaj (Gost_2220)

  Neke stvari ovdje nikada neću razumjeti, ne zbog jezika nego zato što sam odrastao u sasvim drukčijoj kulturi ,

  oko 2 godina prije
 • (Gost_214)

  A u donjim Kastelima svi imaju gradjevinsku dozvolu i sve je uredno radjeno po svim vazecim zakonima...
  Svi imaju uredne septicke jame i nitko ne ispusta otpadne vode u more...
  I svi su se uredno odmakli od ceste da ima dovoljno mjesta za nogostup...

  Ma donja Kastela su urbanisticki raj na zemlji :D :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4032)

  pase triba rješit, makar...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6180)

  Lako je pronaći riješenja za izgled dječijih igrališta i vježbališta za odrasle. Sjedite u auto i posjetite takve prostore u Solinu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2227)

  "Jeste vi sucuranj za ukidanje pola vaših semafora na brzoj cesti?"

  Šta za po? ja san da se ukinu svi, a ostave dva nadvožnjaka.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2227)

  "Ja sam kupio zemlju po normalnoj cijeni i sagradio kuću legalno! Što znači da imam sve dozvole a oko mene je još 4 nove novcate kuče što imaju sve dozvole! Prema tome ne pizdekaj gluposti!

  I mi smo plaćali puste pare za komunalije da bi se vama uz more po 10 put asfaltirala ili kopala ista ulica a ja i nakon 4 godine sta ovdje živim nemam niti mrve asfalta!

  Pa sad ti vidi tko je tu lud."

  Oprosti, ali lud si sam. Šta si iša radit kuću i to s pinezima i legalno u pripizdini? Oli se ne zna da infrastruktura jedva da se drži tamo di je ima, a tamo di je nema neće brzo doć Zato ako si tija sadržaje, triba si doselit bliže njima, a ne poć u brdo di nema ničega. Ne more se imat školu i vrtić i "prekrasan pogled". Na žalost, nije ovo Njemačka.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2227)

  "I mi smo plaćali puste pare za komunalije da bi se vama uz more po 10 put asfaltirala ili kopala ista ulica"

  Nije VAMA, nego NAMA, ukoliko držiš misto ka SVOJE, a ne TUĐE. I normalno je da postoji plan ulaganja, pa ga pogledaj. I isto je normalno da svako misto ima centar i periferiju, pa biraj. A cijena terena govori ti sve. Živija!;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3140)

  Bogami u Rudinama nije da nema nikoga ni nicega. dovoljno su velika da se skola sagradi a kamoli sta drugo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6195)

  Ma koja škola, cile rudine ne mogu napunit pet razreda dice. U Rudinan živi cca 1200-1300 ljudi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1116)

  (Gost_2227)
  "I mi smo plaćali puste pare za komunalije da bi se vama uz more po 10 put asfaltirala ili kopala ista ulica"

  kad ste vi to plačali a da bi se nama radilo. šta misliš jesmo li i mi plačali dok si ti plača za nas

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4156)

  Vazno da motorbiciklisti vozu po 80 u 30 zoni, pogotovo jedan zeleni svaki dan. Bas kraj toga igralista i pitanje je kad ce koje dite izletit na ti motor. A posli ce Morat se pitat ko je kriv. Bit ce kasno moji dragi u policiji. Svugdi su stavila lezece policajce , cak kraj igralista Jadrana. A tamo dije najpotrebnije u ulica A.Alfirevica kraj igralista nigoga nije briga.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4156)

  Sucurac je izgradija po Kastili i po Splita. "Jugovinil" i Partizan. A danas je najgora selendra u Dalmaciji. Gojaca je ista ka pri 80 godin . Pogledaj te stare slike

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4156) (Gost_1116)

  kako to da se gradilo onda u mraku. sučurac je selendra jer ste ga napravili selendrom u ovih 25 god. dobili ste samo dvoranu,a ono šta je nekad napravljeno to "di puca tu otpada".samo naprid moji sučurani.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7092)

  Sućurac ima Bilu Zgradu. :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2097)

  Ajde oladite ljudi...dovedite dicu u Štafilić da se igraju, bit će van nezaboravan boravak u lipin parkovima i na dječijim igralištima...ups pazite po koja "igla" tu i tamo.

  oko 2 godina prije
 • gost igor (Gost_2203)

  pričaju po selu da će zbog jednog iz te bile zgrade hdz izgubit izbore u kaštelima.a taj nije ni mili ni ivan.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1210)

  Goste1178 ma o čemu ti govoriš da su stanovnici Rudina gradili bespravno da istina je eto ja sam sagradio na terenu koji je građevinski nemam ni vodu ni asvalt a pitam ja vas ovi ta su sagradili uz Stomoriju kako su oni sagradili u zaštičenoj zoni,i asvaltirao se dio puta t dovela voda,a na zemlji su im kandelabre koje gore i svitli im cilu zemlju,sagradili su bazene i legalizirali uz pomoč vladajuce stranke a šta su dali za ovu zemlju koju oni imaju prednost pred nama zar smo mi građani 0 reda al po završetku radova ko je bija na fešti oni iz bele zgrade asvaltiralo se od Cetine pa provjerite dokle sramite se vi u opičini svi koji ste sudjelovali u ovoj šporkoj radnji trebalo bi vas sve pozatvarat vidite kako grade u Rudinama a. nek produ kroz sela devastirali su cilu staru jezgru sa skalan kominin minaretin,uđite samo ispod Bragadinova đardina kroz stradu ko je onon seoskom kauboju da dozvolu za .ono umjetničko djelo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8356)

  2203 oce ih berket dobit
  otkri nan tajnu ko gubi a ko dobiva

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6186)

  " istina je eto ja sam sagradio na terenu koji je građevinski nemam ni vodu ni asvalt"

  Nisi, nego na poljoprivrednom zemljištu u zoni dozvoljene gradnje. Inače bi ima građevinske priključke. Uz plaćene komunalije, normalno.

  "pitam ja vas ovi ta su sagradili uz Stomoriju kako su oni sagradili u zaštičenoj zoni,i asvaltirao se dio puta t dovela voda,a na zemlji su im kandelabre koje gore i svitli im cilu zemlju,sagradili su bazene i legalizirali uz pomoč vladajuce stranke"

  Isto gowno ka i ti, zločin nema ime. Samo su oni imali deblju vezu, to tebe svrbi, a ne njihova nakaradna gradnja, jer si isti ka i oni - divljač.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6186)

  BTW, da si ima svu komunalnu opremu, zemlja bi ti koštala puno više.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1210)

  6186 o čemu ti govoriš prilikom lrgalizacije uplačeni su svi doprinosi kao i moji susjedi ima nas pedesetak ,i niko nema ni asvalt ni vodu a kanalizaciju neču ni spominjat jer ljudi u Kaštelima poviše stare ceste mnoge kuče nemaju asvalt nit kanalizaciju a šta se tiče veze i ja sam visoko kotiran i nisam nista napravio protuzakonito,al oni su podobni u svakoj vlasti ,čast pojedincima među njima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2368)

  Ajde, svi gledate kako za.ebat grad, a tili bi asfalt, struju, vodu, kanalizaciju, škole, vrtiće, ambulante, kina, kulurne centre...
  Stvarno ste smiješni!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2368)

  E i napravite kuću /ili zgradu/ u granici parcele pa onda p.dite kako nemate di ostavit auto.
  Presmiješni ste!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9614)

  na početku gospina puta u sučurcu prve kuće s live i desne strane puta parkiraju aute. i tako je svaki dan. aute se ne mogu mimoić jer vlasnicima ne pada napamet uvest aute u dvorište. tako je i kad su sprovodi i sad za mrtvi dan. jel to zato šta nema komunalaca u selu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2226)

  "prilikom lrgalizacije uplačeni su svi doprinosi "

  Haha! Retroinženjering: da ti je parcela bila u građevinskom obuhvatu, tj. da si smija legalno gradit kad si je kupova, ne bi ti bila tako jeftina. Oćeš li i tu razliku u cijeni koja ti je pala s neba nadoknadit?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2226)

  " i moji susjedi ima nas pedesetak ,i niko nema ni asvalt ni vodu a kanalizaciju neču ni spominjat"

  Pa šta si gradija tamo di toga nema? da si tražija dozvolu, ne bi je ni moga dobit bez suglasnosti vodovoda i HEP-a. Ne pravi se pametan.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2226)

  " a šta se tiče veze i ja sam visoko kotiran i nisam nista napravio protuzakonito"

  Haha! Kakav oksimoron: u jednoj rečenici si sam sebe demantira, ka da je imat vezu zakonito ili ka da je po zakonu nelegalno (nezakonito) gradit. O čemu ti, brate, trabunjaš? Kriv si po svim točkama optužnice, i još dižeš glavurdu i buniš se?! Svašta...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2226)

  "na početku gospina puta u sučurcu prve kuće s live i desne strane puta parkiraju aute. i tako je svaki dan. aute se ne mogu mimoić jer vlasnicima ne pada napamet uvest aute u dvorište. tako je i kad su sprovodi i sad za mrtvi dan. jel to zato šta nema komunalaca u selu."

  Za razliku od u, recimo, Novome i to ispod stare ceste di se stoka ka i ovi iz Sućurca isto parkira na cesti, a u dvoru pome i kupus.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2226) (Gost_5161)

  e da je poma i kupus. garaža je ali ona figura pored kuće

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5161)

  Gojaca je ista ka pri 80 godin

  nije istina. gojača može bit samo prljava ali je šjor slavić oplemenija zelenilom i suhozidima.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara