UDRUGA VEĆ ŠESNAESTU GODINU OBILJEŽAVA SJEĆANJE NA SVOJE POGINULE SUBORCE
Članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement i rukovodstvo CEMEX-a, zajedno su s roditeljima i rodbinom svojih poginulih kolega, dragovoljaca Domovinskog rata, položili cvijeće na spomenik pred Upravnom zgradom u tvornici Sv. Juraj te njima u spomen zapalili svijeće.

"Smisao postojanja naše udruge jest očuvati sjećanje na naše poginule prijatelje, kolege i suborce, stoga svake godine polažemo vijence uz spomenik postavljen njima u čast. Upravo je kontinuitet od šesnaest godina obilježavanja sjećanja na ratne putove naših kolega, jedan od načina da njihov doprinos stvaranju Hrvatske nikad ne zaboravimo“, izjavio je Stipan Žižić, predsjednik Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement.

Ispod spomenika izrađenog u obliku jastuka, splitske kiparice i dizajnerice Sandre Mateljan, postavljenog unutar tvornice još 2001. godine, nalazi se ploča s urezanim imenima devetorice u ratu poginulih zaposlenika CEMEX-a. Dvjestotinjak zaposlenika ove tvrtke prošlo kroz Domovinski rat i dalo svoj doprinos stvaranju hrvatske države.

Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement osnovana je 2000. godine, a vijence polaže dva puta godišnje, na dan svog osnutka i na blagdan Svih Svetih kada im se pridružuje i rodbina pokojnih branitelja, kako bi odali počast onima koji su poginuli za slobodu i neovisnost Hrvatske.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_3213)

    zašto ja neznan za tu udrugu ali san ja državni neprijatelj.

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara