hren
 

U župnoj crkvi sv. Petra ap. u Kaštel Novom od 20. do 22. listopada održana je trodnevna duhovna obnova koju je predvodio pater Marko Glogović.

Tijekom svih dana pater Glogović, duhovnik udruge Betlehem, udruge za promicanje dostojanstva ljudskoga života i obrane nerođenoga djeteta, govorio je o važnosti poštivanja života u skladu s objavljenom riječi Božjom, ističući dostojanstvo svake ljudske osobe a posebice nerođenih. Pozvao je sve nazočne vjernike da molitvom ali i konkretnim djelima pomognu novoj kući udruge Betlehem u Kaštel Novom.

Zadnjega dana duhovne obnove na blagdan Sv. Ivana Pavla II., u subotu 22. listopada, nakon svete mise održano je otvaranje i blagoslov „Kuće života sv. Josipa“ koju su udruzi Betlehem dale na korištenje Službenice Milosrđa – Ančele, koje su sa svojom provincijalnom poglavaricom s. Mariangelom Galić nazočile ovom važnom događaju.  U ovoj kući će biti smještene trudnice i majke koje su u kriznim situacijama, te kojima je potrebna duhovna i materijalna pomoć. Kuću je blagoslovio pater Marko Glogović, a župnik don Darijo Čorić pozvao je nazočne župljane da na bilo koji način pomognu radu ove kuće i udruge. To je 5. Betlehemska kuća.
Za vrijeme euharistijskih slavlja tijekom trodnevice pjevanje su predvodili VIS „Snaga vjere“ iz Kaštel Novog i molitvena zajednica „Novo rađanje“ iz Splita.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_2124)

  u ovoj kući smo mi curice 50-ih godina išle ljeti svako jutro do podne na učenje . netko je učija plest, neko vest,a nekome su časne kazivale matematiku, čitanje i lijepo pisanje. bilo nan je zabavno i korisno i zato se toga doba rado sijećam kao i časni koje su tada bile ,a bile su časna marta u kužini, časna rita , časna levonija i još jedna kojoj se ne mogu sitit imena. zahvaljujem im i neka im bog da pokoj

  oko 4 godina prije
 • (Gost_244)

  Neka Gospodin blagoslovi kuću i štićenike, dao Bog da se svako začeto dijete rodi i živi u ljubavi i miru.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1140)

  Neka Gospodin blagoslovi kuću i štićenike, dao Bog da svaka žena odlučuje o svom tijelu jer je Božja volja dar čovjeku sposobnost promišljanja i odlučivanja.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6242)

  Zanimljivo bi bilo znati zašto voditeljica ove kuće diplomirana vjeroučiteljica nemože predavati vjeronauk više nego je došla ovdje voditi ovu kuću? Na ovo bi nam župnik Novoga kao moralni autoritet u župi trebao dati odgovor, ako on nezna neka se obrati Hvarsko-viško-bračko ordinariju da mu on dade odgovor.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3190)

  Lipo sta se otvorila ova kuča žalosno je da roditelji odbocuju svoju dicu grij bi bio da su ga abortirale i neka se roditelji srame,al mene zanima tko ce o tim mladim ženama majkama vodit brigu,žena koju sm vidila na slici jako je poznata meni a i drugim ljudima jel itko postavio pitanje tko je ona ,kad se nekog zapošljava za čistacicu vrši se provjera a dali su nadležni u crkvenim redovima provjerili nju njenu proslost bez obzira na njenu skolsku spremu jer to nije bitno bitno je da to bude moralna osoba a ko je ona?.Zašto naš župnik nije provjerio po čijoj je preporuci ona došla tu pitaj te susjede koji su več imali problema jer ako je to sveta kuća sta muške osobe imaju tu radit,pa ona je radila i na otoku i tamo ostavila krasan dojam o sebi tako da su je šupirali al česne je štite pa je i na drugom mjestu ucinila isto a ta če tek ovde bit jedino ako je don.Darijo ne priobrati a on ima i još dosta njih da i priobrata samo kad če doč svi na red.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6242)

  Tko će njega priobratit ako je nju moga dovest ovde za voditeljicu kuće i napraviti onu paradu po selu. Pitanje je, a tko je On? Jedino je za sada uspija disiplinirat pojedine bratime, kuco su sada, slušaju ka pasići, a bivšeg župnika su dobro pljucali di su kod mogli, a sada muće jadne je kupija za jednu večeru. Sramota!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3190)

  6242 je lipo in je bilo u Agave muž mi se dobro napapa i pofalija kako su u Stomorij lipo molili ispovidili i pričestili a moji brati i još do.Darijo nezna koje sotone paklene ima među njima koje nebi mogli odrisit nijedan papa koji je dosad bija Luka in nije bija po guśtu a ovi i kupuje izdat ce ga kaJuda Isukrsta čast pojedincima jer sotonu iz pojdinaca niko nece istirat.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1131)

  di su ona lipa vrimena kad se išlo u crkvu bez paradiranja. i procesije su bile normalnije a ne parade ka danas. ištracali su vjeru i molitvu,a ta kuća će bit za zbrinit one koji će tobože brinit o mladim majkama. i u sučurcu ovega rata časne su držale par starica a ono drugo su bile neke mlade žene i cure koje su išle u split u školu a sve iz ercegovine

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3190)

  1131 poštovaniprosla su ta vrimena lipo je bilo doču crikvu,a sadbar u nas u Novome to više ne lici na crikvu nego na cirkus,pozoriste u kuči,aerobik,ples,mavanje ruk ka da tiraju muje,a ko je u prvim redovima mislim i bog koji svakome oprašta da place kad ih vidi,jer u pojedincima zavlada je đaval pa su zaboravili osnovne ljudske vrijednosti,materjalizam je prevladao ljudima pa vise ne drže do roditelja,brače,sestara,a šta se tiče kuče u Novome to je priča za sebe tu se moraju piozabavit odgovorne institucije jer osoba koja to vodi je osoba sa jednim velikim ?.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6158)

  neznam ko vodi tu kuću,ali šta se tiće mise i mavanja to me uvik podsjeti na filmove di crnci drmaju guzicama, mašu rukama i pivaju. njima ne zamiram, to je njima običaj i svaka in čast, ali naši da zatiru naš način molitve i pivanja to in ne mogu oprostit. ja san pivlaa u novskoj crkvi i to onda kad je bija don čiro , crkva je bila puna , misa je bila vjerska a ne danas estradna.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2110)

  Pojedini namjesnici na zemlji su postali šoumeni, a ne pravi duhovnici kao nekada zato imamo što imamo. Veliki je problem, odnosno kriza je selekcije kvalitete i kvantite u institucijama koje odgajaju zemaljske namjesnike i one su popustile kao i svjetovne institucije koje stvaraju hiperprodukciju kadra bez dostojanstva, nadasve velikih moralnih vrednota, jake ljudske osobnosti...
  Odlaskom u mirovinu bivšeg župnika kojeg su te vrijednosti i vrline krasile jer pripada staroj gardi namjesnika zemaljskih, zauvijek su te vrline nestale iz naše župe, sada imamo dopadljivog zabavljača za one koji su duhovno prazni bili i prije i sada.
  Očito vrijeme se promjenilo svi su poklekli, živimo u novom ispraznom vremenu bez cijenjenja pravih istinskih duhovnih vrijednosti čovjeka.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3190)

  2110 lipo ste dali komentar samo neznam kome jer ovakovi njih ne pogađaju oni su veči vjernici i od svih papa al bog sve vidi sve zna pa nek se tješe ako misle kad skrušeno idu na pričest jer promisle koliko su povrijedili prijatelje ,suside brači sestre jel razmišljaju dokle seže ljudska zloba da im je materijalno stanje vrijednije od ičeg na ovoj planeti bio bi sretan kao vjernik koji redovno ide na sv e obrede al kamo sreče da ih mladi svečenik uspije preobratit kad več nije uspio velečasni
  Luka jer nikome nije odobravao ponašanje koje ne dolikuje istinskom vjerniku a otvorena kuca to je priča za sebe.

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij