DJEČIJI KLUB DALMALINO U IGRI S DJECOM S TEŠKOĆAMA
Petu godinu za redom Dječiji klub Dalmalino tijekom studenog organizira zabavno – edukativni projekt „ Igramo se“ za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Njihovi članovi, volonteri i suradnici u centru Mir u Kaštel Novom, 3. studenog provodit će niz aktivnosti s ciljem unapređenja položaja djece i mladih.

-To je jedna socijalna integracija djece sa teškoćama i osoba s posebnim potrebama, njihovih prijatelja, naših animatora i gostiju kroz druženje  i zajedničku igru i zabavu – kazao nam je predsjednik udruge „Dječiji klub Dalmalino“ Zoran Vrsalović.
-Naš tim i suradnici kroz taj projekt će ukazati na nužnost senzibiliziranja i edukacije šire javnosti o različitostima i jednakostima, prihvaćanju i načinima ophodnje prema djeci s teškoćama  u razvoju i osobama sa invaliditetom. Ukazujemo kroz igru i zabavu na potrebu mijenjanja stavova kroz pozitivna iskustva. Naime, u ovom svijetu pravila i normativa takve osobe trpe ozbiljne povrede njihovih temeljnih prava, a to je pravo različitosti i razumijevanja različitosti, kvalitetnije komunikacije i života cijele društvene zajednice – zaključio je Vrsalović.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara