hren

U GRADU I ŽUPANIJI
Ususret Danu neovisnosti, koji se u Hrvatskoj obilježava 8. listopada, ovog petka položeno je cvijeće i upaljene svijeće pred spomenikom dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te u spomen obilježju poginulim braniteljima na Malačkoj.

U znak zahvale cvijeće su položili i svijeće upalili predstavnici Grada Kaštela, predvođeni gradonačelnikom Ivanom Udovičićem i zamjenicima te pojedini članovi Gradskog vijeća s predsjednikom Denisom Ivanovićem.
Prvom hrvatskom predsjedniku te svojim poginulim članovima obitelji, prijateljima i suborcima poklonili su se i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i članovi ABA-e, udruge antifašista i antifašističkih boraca Kaštela.

Dan neovisnosti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na braniteljskom groblju i Središnjem križu na splitskom Lovrincu, obilježili su i predstavnici Splitsko – dalmatinske županije na čelu sa dožupanom Antom Šošićem, koji je kazao kako je proglašenjem neovisnosti ispunjen povijesni san generacija Hrvata koje su željele slobodu i suverenitet. Polaganju vijenaca na Lovrincu nazočili su i predstavnici vojske te braniteljskih udruga, a o važnosti Dana neovisnosti govorili su kontraadmiral Petar Stipanović te predsjednik županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Ivan Turudić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij