hren
 
Posljednja analiza provedena od strane Zavoda za javno zdravstvo iz Splita, prilikom koje je uzorkovano more na svim kaštelanskim plažama, uglavnom je zadovoljavajuća. Nepovoljnu ocjenu dobila je samo plaža Torac u Kaštel Gomilici na kojoj je ovih dana istaknuta ploća s upozorenjem, po kojoj je more umjereno onečišćeno, no ona nije omela kupače koji se unatoč upozorenju kupaju u moru.

More visoke kakvoće evidentirano je samo na plaži ispred hotelsko-turističkog naselja Resnik, dok su sve ostale plaže zaslužile prolaznu ocjenu i na njima je moguće kupanje.

Podsjetimo, samo desetak dana ranije Zavod je evidentirao jače onečišćenje mora na području duž Gornjih Kaštela, a kao uzrok navedena je neizgrađena sekundarna mreža, stoje rezultiralo direktnim preljevima otpadnih voda iz septičkih jama u more.

Proteklih dana sva su kaštelanska kupališta sanirana nakon ekološkog incidenta prilikom izlijevanja jestivog ulja u more, a zauljeno žalo zamijenjeno je novim.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost)

  Želi se probit tunel kroz Kozjak, a gradska uprava ne može riješit najbanalnije komunalne probleme. Puno važnije bi za Kaštela bilo rješavanje problema izljevanja septičkih jama u potoke, čišćenja ulica i redovitog pražnjenja kontejnera nego ulaziti u skupe projekte upitne isplativosti. Što je od \"pojačane akcije\" komunalnih redara u suzbijanju ispuštanja fekalija u more? Svjedoci smo ove godine da u sred ljeta svi potoci teku, a prava kiša nije pala ima dva mjeseca.

  oko 13 godina prije
 • ISKRENI (Gost)

  BIČE SU PRESTALI ČINIT NUŽDU OVI 15 DAN PA SE MORE OČISTILO. A POTOCI TEČU LI TEČU USRID VELIKE SUŠE!?

  oko 13 godina prije
 • more (Gost)

  Gledan ovu tablicu, vidin more najčistije u resniku oli je strujanje mora u zaljevu od trogirskog mosta prema solinu pa uz marjan do vrata ili obrnuto

  oko 13 godina prije
 • megalomani (Gost)

  a kad odgovorni tehnokrati vole \"velike\"
  projekte ::::: na racun raje.

  \"manje je više\"...

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  s obzirom da je na torcu zabranjeno kupanje bio je istaknut znak zabrane kupanja kroz dva dana znak je nestao dali ga je netko namjerno makao ili je službeno povucen

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  jeli nore na torcu zagađeno?i kakve posljedice slijede ako se tamo kupamo

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  na torcu se nebi tribali kupat noci nam smrde septičke pa ovo su ljepa naša kaštela .kada nazoveš sanitarnog on je vecinom na terenu a kada se vec udostoji doc kod mog susida iz Krešimirove odgovor mu je pa ja tume mogu ništa.

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  :upset zanima me jeli se pročistilo more na torcu i smi li se tamo kupat

  oko 13 godina prije
 • (Gost)

  -provaj,paš vidit 8)

  oko 13 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij