hren
 

RIBARSKA VEČER NA STAROSEJSKOM PORTU
Mirisi ribljih delicija ispunili su sinoć starosejske kale i porat, koji je bio gotovo pretijesan za sve one koji su se, u vruću subotnju večer, odlučili zabaviti na velikoj ribarskoj fešti, koju već tradicionalno organizira Pomorski športski klub Srdela iz Kaštel Starog, a koja među Kaštelanima već slovi kao jedna od najboljih.

Iako su svoju večer ove godine, upravo zbog manjka prostora, preselili na porat, jer kažu, prirasli su brce, (pre)velika gužva oko glavnoga šanka, na kojem se prodavala spiza i hladno piće, ipak ih je izgleda malo iznenadila. Toliko da nisu stizali napripravit slasne ribe koliko se tražilo, pa su neki od posjetitelja i odustajali od čekanja, nestrpljivi da se nova tura ribe izvadi iz teče i skine s gradela.

Tako su, kolika je navala vladala, neki ostali i praznih pijata, jer  je 150 kilograma friganih  liganja i sedamdesetak kilograma gavuna,  te čak 200 kila pečenih friških srdela, planulo u trenu!

Znani i neznani potezali su članove Srdela za rukave, ne bi li što brže, ako već ne ide priko veze, došli do koje porcije slasnih morskih zalogaja. No, srdele su planule u trenu, a i ostalo bi, da friganje nije išlo malo sporije, stvarajući nervozu ribičima i njihovim prijateljima koji su se uhvatili kužinavanja, znojeći se uz velike teče s vrućim uljem, a još više već pomalo izgladnjelim posjetiteljima.

No, uz dobru kapljicu i muziku uživo grupe Maestrali,  koja je domaćim i stranim hitovima rasplesala sve koji su se našli na portu, i čekanje je brže prolazilo. Posebice dok su novu plesnu koreografiju, s kojom će  kao predstavnice hrvatske mažoret reprezentacije sudjelovati na  Europskom prvenstvu u Londonu, predstavljale prekrasne Kaštelanske mažoretkinje.

Sav prihod od ove ribarske večeri, kako nam je kazao Mate Vrtlar iz PŠD-a Srdela, ide upravo za uređenje starosejskog porta.

-Upravo radi njega smo se i osnovali prije 15 godin, da bi ga završili, i virujen da ćemo kroz ovu godinu, dvi, konačno  to i privrest kraju, izrazio je nadu Vrtlar.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_2244)

  Bravo ekipa ,Srdela..najbolji ste?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_4206)

  "kaštelanska besida", ove godine ne triba nam kulture , gradonačelniće, glumac nanbr . 1

  oko 3 godina prije
 • (Gost_970)

  super, da je bar jos jedna festa nego ova jedna jedina zalosno!!!!!! i mi bi turizam?????

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1371)

  Pita gost 970 zasto nema drugih festa? Pa nema jer bi trebali izdavati racune za hranu koju prodaju i tu nastaje problem, nema mjesta za muljanje za "dobrotvorne" radove za sebe i svoje. Evo ovi su se sjetili da novci idu za uredjenje porta, mogli bi prvo kupiti sredstva i ocistit pituru sa njega. Nadam se da ce portal poprattii koliko je to novaca i kada budu potroseni da nas obavijeste o dobrocinstvu iste udruge

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8096)

  koliko svita odi ima, nije ni cudo da na folk rignišpilu nije bilo ni pasa

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8104)

  Ovi na 10-toj, kada nisu u dobre. Ča se vami ćini.

  oko 3 godina prije
 • (Gost_7102)

  8104 Siguro nisu u dobre,biće i nju laže ka i narod,koji mu slipo viruje

  oko 3 godina prije
 • (Gost_9102)

  A ova slika 23, je li to oktoberfest?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_3124)

  Ooodlično je bilo...di su slike mažoretkinj i glazbara?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_2244)

  Tko si ti da te se obavjestava,o tom koliko zaradili i sto ce ucinit...gdje si bio kada su bile pripreme i rad udruge za festu...vidis zaradu ..a tko je radio,pripremio ..od ribe..suda..sveg..du si tada bio..sto nisi dosao i prisustvovao i tom poslu..pi ovom suncu..uzas...

  oko 3 godina prije
 • za 2244 (Gost_8015)

  Rode ne kenjaj vengo valja platit PDV....a sad kuco

  oko 3 godina prije
 • (Gost_105)

  Goste 9102 , dobro si ubra prirodu i društvo na slici 32 , a i ja san sa viđenin zadovoljan!!! Nije oktoberfest , ali ka' da i je. Mljac !!!!

  oko 3 godina prije
 • (Gost_8271)

  Sramota..Di su slike mazoretkinja???

  oko 3 godina prije
 • (Gost_6959)

  Di su slike glazbara?

  oko 3 godina prije
 • (Gost_1116)

  slike su van u Slobodnoj i na televiziji pa se tamo žalite

  oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij