NALAZI NASTAVNOG ZAVODA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE
Prvo srpanjsko uzorkovanje mora ove godine pokazalo je da je kakvoća mora na kaštelanskim plažama izvrsna, što garantira bezbrižno i sigurno kupanje.

Prema nalazima Nastavnog zavoda Splitsko-dalmatinske županije na 11 plaža, Gojači u Kaštel Sućurcu, Kampu i Torcu u Kaštel Gomilici, Baletnoj u Kaštel Kambelovcu, Puntici, Šoulavom i Miljenku i Dobrili u Kaštel Lukšiću, plaži hotela Palace i Đardinu u Kaštel Starom te Gabinama i Resniku u Kaštel Štafiliću, more odgovara parametrima koji kakvoći mora daju ocjenu izvrsno.

Iako se na pojedinim plažama, koje nisu službene, more ne uzorkuje, more je, ako je suditi prema susjednim, službenim plažama, jednake kakvoće.

Tako posljednji rezultati govore da je dovršenjem realizacije dijela projekta Eko Kaštelanski zaljev, odnosno spajanjem postojeće, stare kanalizacijske mreže u novi sustav, more napokon u potpunosti odgovarajuće za kupanje i uživanje u morskim radostima.


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_9811)

  ohrabrujuće skroz!...još kad bi turistička zajednica i grad Kaštela bili na toj razini, di bi nam bija kraj?...ove godine ima i osjetno više turista, ali ne zahvaljujući turističkim radnicima nego privatnim iznajmljivačima i njihovom trudu...hvala bogu da je i kvaliteta mora odlična...još kad bi se organizirala koja fešta i poneki "happening" za turiste...ali to je za ovu garnituru odgovornih u Gradu Kaštela vjerovatno pre zahtjevno...bit će, ima u boga dana -:))

  oko 2 godina prije
 • A Divulje (Gost_3127)

  Prosto sumnjam da je na Divuljama more izvrsne kakvoce. 10-15 m od obale iz kanalizacijske cijevi izlaze fekalne vode, tako da je taj dio od smrada nemoguće preplivati, pa se pitam gdje su uzorkovali ako je izvrsno.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_41)

  Ko je ovde lud more izvrsne kakvoce ????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8169)

  More je samo pokazalo da je sve bolje i bolje. Naime, uz samu obalu pojavljuje se veliki broj lošćura (periski), morske trave posejdonije, ježinaca i drugih neospornih pokazatelja sve veće čistoće mora. Moje bistro, ali još uvijek nije kristalno bistro, kao na otocima. Prema tome ovi trendovi su jako dobri. Naravno da još predstoji saniranje određenog broja nelegalnih ispusta, ali vjerujem da će se i tome stati na kraj.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5200)

  suboton kad se peru brodi u marini more na kampu je prekrasno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1495)

  Poštovana novinarko Dijana Putnik, napišite nešto o prometnici u Starom, koja je pred neki dan primenovana u JEDNOSMJERNU ????
  Istom je otežano prometovanje osobnim vozilima. A šta je sa interventnim vozilima hitnih službi, pogotovo vatrogasnim.
  Kako je od dvorca Rušinac i crkvice sv. Ivana u Lukšiću zabranjeno desno, prema Palace-u, a u Starom kod plaže, a ispod Matete, PARKIRANA VOZILA NE DOZVOLJAVAJU PROLAZ VATROGASNIM VOZILIMA. Tako su svi objekti i stanovnici, na tom potezu UGROŽENI.
  Kada će se situacija staviti pod NORMALU.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2161)

  Slika govori tisuću riječi:
  http://www.index.hr/images3/7a959cb6-6feb-4a11-9628-f4cb030fa856.jpg
  http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2013/06/fekalije/galerija/13.jpg
  http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2014/03/more/galerija/zuto02.jpg

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2161)

  " A šta je sa interventnim vozilima hitnih službi, pogotovo vatrogasnim. "
  "PARKIRANA VOZILA NE DOZVOLJAVAJU PROLAZ VATROGASNIM VOZILIMA."

  Znači, nije problem jednosmjerna regulacija prometa, nego nerad prometnih redara koji ne kažnjavaju prijestupnike. Pod hitno uvest pauk službu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2481)

  Dosta bi bilo da redari imaju tzv lisice kojima se vozilu onemogući kretanje pa makar bia kombi. Ne triba ti kamion ni parking za vozila, samo ga fermaš na mistu zločina i ne daš mu maknit dok ne plati.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7967)

  Odgovara: # 398460

  Kako vas nije sram stavili ste slike bar 3 godine stare, još je bager kraj Čipika

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2228)

  "Kako vas nije sram stavili ste slike bar 3 godine stare, još je bager kraj Čipika"

  I šta onda? Ima li ijedan kaštelanski potok koji uvire u zaljev a da nije kontaminiran gownima? Ako je more u kaštelancu izvrsne kakvoće, onda se, recimo, na Visu more može intravenozno davat ka fiziološka otopina.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara