hren
 

ODRŽANE SVETKOVINE GOSPE OD KARMELA
Svečanu  koncelerbriranu misu povodom svetkovine Gospe od Karmela jučer je u župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Kaštel Štafiliću predvodio mr. don. Mario Popović. Duhovna pouka koju je monsinjor uputio župljanima u evanđelju govorila je o povezanosti ne samo nas ljudi, ovdje kao cjeline,već i neke veće duhovne povezanosti.

Naravno dotaknuo se i današnje slavljenice Marije Karmelske i njezine vjere u nadnaravno tj. ono što mi kao ljudi ne vidimo, a znamo i vjerujemo.
Cijelu misu uveličao je župni zbor pod vodstvom prof. Vladana Vuletina, koji je popratio i procesiju kroz mjesto  koja je uslijedila nakon sv. mise.

U čast Gospi Karmelskoj misno slavlje održano i u Kambelovcu

Mnoštvo vjernika okupilo se jučer i u Kaštel Kambelovcu u župi sv. Mihovila kako bi proslavili Gospu od Karmela, zaštitnicu mjesta. Svečana misa započela je procesijom kroz mjesto, uz pjesmu Župnog zbora, a već tradicionalno mladići u narodnim nošnjama nosili su kip Gospe Karmelske. 

Misno slavlje je predvodio dr. don Marinko Vidović koji je vjernike pozvao da sigurnost ne traže u materijalnim i prolaznim stvarima, nego da sigurnost traže u Bogu po zagovoru Gospe Karmelske. Napomenuo je i kako noseći škaplura nismo bolji ljudi, potrebno je činiti dobra djela, kako bi osigurali vječni život već ovdje na zemlji. Posebno je naglasio o potrebi obiteljskog zajedništva jer, kako je kazao, i Isus je svoje posljednje riječi uputio svojoj majci, Blaženoj Djevici Mariji, kada joj je apostola Ivana povjerio za sina.

U fotogaleriji Ivane Topić možete pogledati kako je bilo u Kaštel Kambelovcu.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij