KAMPANJA HRVATSKE VATROGASNE ZAJEDNICE
Kampanja Hrvatske vatrogasne zajednice putem jumbo plakata pod sloganom „Budite savjesni. Spriječite požar“ počinje od ovoga tjedna, točnije 7. srpnja. Radi se o plakatima namijenjim domaćim i stranim turistima koji će biti postavljeni na 28 lokacija diljem obale.

Skretanje pozornosti na važnost odgovornog ponašanja kao i na požarnu ugrozu, osobito prisutnu u ljetnom periodu obilježenom visokim temperaturima i izostankom padalina, glavni su razlozi same kampanje.

 – Kažu da slika vrijedi tisuću riječi zato smo se i odlučili da plakat kampanje bude jednostavan s kratkom preventivnom porukom, ali fotografijom koja je snažna i koja ostavlja dojam na promatrača. Na plakatu je prikazan djelić šume koja je prošle godine izgorjela na poluotoku Pelješcu, upravo kao posljedica čovjekove nepažnje“, rekla je Nina Francetić iz Hrvatske vatrogasne zajednice i dodala kako je samo prošle godine od ukupnog broja požara, najviše njih izbilo na priobalju pri čemu je izgorjelo gotovo 24 000 ha raslinja. „Fotografija je inače dio ciklusa „Crna šuma“ nastalog u suradnji poznatog hrvatskog fotografa Damira Hoyke i Hrvatske vatrogasne zajednice, a koja je ovog ljeta na turneji po muzejima i galerijama također u gradovima priobalja“, rekla je Francetić.

Cijeli je projekt financiran sredstvima iz EU projekta HOLISTIC koji ima za cilj poduzimanje mjera za spriječavanje požara raslinja, a plakati će na frekventim mjestima biti postavljeni do 14. rujna 2016. godine.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_6127)

    Mislim da bi jednako tako bilo dobro ubaciti jedan podsjetnik u poštanske sandučiće svim stanovnicima grada Kaštela sa napomenom kad se ne smije paliti korov u vrtu i u poljima, kakve su kazne i kome javiti kad se netko ne drži propisa. Osim toga i policija bi trebala uvoditi red kad se radi o paljenju vatre jer grad ponekad sliči na divlji zapad sa dimnim signalima, a da nitko na to ne raeagira od odgovornih.

    oko 2 godina prije
  • (Gost_98)

    Triba bacit napalm bombu

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara