ISPLATE U KOLOVOZU
Rješenja o više ili manje uplaćenom porezu građana za 2015. godinu upravo se tiskaju i na adrese poreznih obveznika stići će do polovine srpnja, a isplate povrata više uplaćenog poreza započet će početkom kolovoza, informacija je iz Porezne uprave Ministarstva financija.

Prema odredbama Zakona o porezu na dohodak i Pravilnika o porezu na dohodak, rok za dostavu rješenja je 30. lipnja, ali zbog ovogodišnjeg prijelaza na novi način obračuna poreza došlo je do određenih kašnjenja.
No, ako je suditi prema najavama, isplata pretplaćenog poreza neće kasniti, odnosno, povrat će se svima, za koje Porezna uprava raspolaže s potpunim podacima, biti izvršeni tijekom kolovoza. Oni za koje se moraju prikupiti dodatni podaci svoju isplatu mogu očekivati nakon tog roka.

Napominjemo, prema zakonskim propisima, građani koji trebaju izvršiti uplatu razlike manje uplaćenog poreza to moraju učiniti do 31. srpnja, a hoće li ova rješenja prolongirati i taj datum, uzevši u obzir rokove za žalbe i slično, za sada nismo uspjeli dobiti informaciju.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • domaci (Gost_4214)

    Ja sam obrtnik .Kad sam ja državi dužan oni mi to naplate sa kamatama .Oče li država platiti kamate što kasne

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara