U MOLITVI I PJESMI
Župa Kaštel Novi u srijedu, 29. lipnja, obilježava blagdan svoga zaštitnika svetog Petra, već tradicionalno, svetim misama, procesijom te koncertom duhovne glazbe.

Jutarnja blagdanska misa, slavit će se u 10 sati, a u 19 sati kroz mjesto će proći procesija s kipom svetog Petra, nakon koje će biti slavljena glavna blagdanska misa koju će predvoditi vlč. Kristijan Zeba.
Vjernici će tom prilikom, povodom ove jubilarne Godine Milosrđa, imati mogućnost dobivanja potpunog oprosta prolaskom kroz Vrata milosrđa, odnosno središnjih vrata župne crkve uz uvjet ispovijedi, pričesti i molitava (Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu) na nakanu Svetoga Oca.
Nakon mise, u 20.30 sati, na Brcu u Kaštel Novom održat će se tradicionalni koncert duhovne glazbe, na kojem će nastupiti različiti dječji i mješoviti zbororovi, vokalno instramentalni sastavi mladih, Pučki pivači Donjih Kaštela i drugi.


KOMENTARI:

Stari Komentari (31)

 • (Gost_505)

  Don darijo je ukinuo feštu sv.Petra
  Nema ni hrane ni pića samo je koncert duhovne glazbe

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5089)

  on će svojom karizmom pretvoriti vodu u pivo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9216)

  Možda bude padanja!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6435)

  Don Daarijo nije nista ukinuo, nego je doslo na vidjelo da je ucitelj Marijo sam vukao i organizirao tu festu, dok su neki drugi pri crkvi predsjednici udruga i trce za popom. Pogledajte bratovstinu u stafilicu kako organiziraju festu, a ovdje ima i udruga Merz koja nista ne radi osim kad ucitelj pogura stvari. To su cinjenice.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2234)

  Nije Don Darijo ukinija feštu prvu je organizira i financijski pomogao Fabjan Danilo sa prijateljima svak je bija zadovoljan al su se našli mudrijaśi kojima to nije odgovaralo i zato je sve propalo Don Darijo ima dobre savjetnike koji su tili i u bratovštini prominit običaje al on je pametan pa im se nije da jer valjda je u malo vrimena uvidija,sa kim ima posla mnogi ne znaju vladat sa svojom kućom a kako bi sa crkvom a to šta padaju i plešu nitko ih ne Tira nego sa time skreču pažnju na sebe.Don Darijo nemojte tim pamrtnjakovičima dat da sa vama manipuliraju.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9222)

  Već su ga dobro izmanipulirali, jer su osjetili pogodno tlo za takvo nešto!
  Malo kasno!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_95)

  Ma neda se on bas lako manipulirat
  Prokuzija je on nas novljane
  A sta se tice savjetnika nezna se koji je gori od gorega
  A bratovstina nista ne radi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4212)

  Ma najbolhe je bilo dok je bia luka

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1192)

  Ee sad je najbolje kad je on bija
  A svi su ga tirali ća i sad kad je dosa don Darijo nikome nije dobar
  Svijetu se nemoze ugoditi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9215)

  Don Luka se nije da uhvatit na baketinu Klerotalibanima i zato su ga tirali, a don Darijo se dobro zalijepio, sam je tako htio!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2234)

  Pa nama da dođemo i papa nebi nam vaja,novjani sitimo se Don Kaje šta su mu činili i učinili al ima boga pa se pitaju zašto meni e zato vi mladi pitajte starije da vam kažu a šta se tiče luke ima i anmane ka i svi puno veliki vjernici su mu se lizali a di su kod mogli išli su ga tuživat eto kakvi su ti zašto kuću boga i idu na ispovidi.Brosvitli im bože pamet.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5089)

  Mario radunić i žuvela su sve ono šta bi tribali bit svečenik u župi i šef bratovštine.( a nisu)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4195)

  A nisu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2216)

  Sad ste se svi poceli pravit pametni
  A JOS NAM NIKO NIJE DA ODGOVOR NA PITANJE ZASTO NEMA FEŠTE U NOVOME KA I SVAKE GODINE

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3172)

  Samo arlaučete po Novome...ništa ne radite...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9216)

  Odgovor će nam dati Klerotalibani!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7146)

  Bija Luka ili Darijo uvik će nekom biti bolje ,a nekom gore,ma to je sve politika isto ka i bija HDZ ili SDP nikad svima isto,ali po meni je najvažnije da u crkvi HRVATA ima što više duha svetog,a što manje politike ka šta je i u Novom.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6127)

  da smo se mi malo digli i pobunili bilo bi fešt
  A da smo se mi malo digli i pobunili bilo bi fešte nego je najlakse sidit i neradit nista ko i sve u nasoj drzavi
  Slazen se da su neki pojedinci radili za svoj interes ali opet nam nije nista falilo a ti bi goste da si na njihovim pozicijama također malo sebe promovira a to je tako u svemu
  A sta se tice toga da dica idu u crkvu samo reda radi je istina al sta ga ti tu nemozes nista.Dici to neznaci nista u ovoj dobi al ce kasnije shvatit koliko je to vazno a popi se trude koliko mogu da dicu dovucu u crkvu?;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2187)

  Nisam upučen ko je kriv ali mogu kazat da je stvarno šteta da nema fešte. To je bila jedna od boljih fešti u selu, a cijene su bile i za one najsiromašnije. Valjda će dogodine opet bit fešta

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5534)

  Pokojni Vjeko je uvik tu sprema rižot, a sada ga više nema. Pokoj mu vječni i fala za sve ove godine.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2110)

  Doli orjuna i kralj Petar

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7618)

  Prvu feštu je organizirao i sponzorira gospodin Fabjan Danilo i njegovi prijatelji oko 2006 godine. To je bila prava fešta za dušu i tilo, jer su je organizirali župljani iz ljubavi i poštovanja prema novskom Patronu. Cijeli tadašnji mjesni odbor na čelu sa gospodinom Danilo je organizirao feštu bez osobnih interesa već iz ljubavi prema svom Patronu. Kasnije su se umisali Klerotalibani i sve to okrenuli u svoju korist, tako da fešta danas gubi svoj prvotni smisao.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4110)

  Živija Fabijan Danilo i njegov humanitarni rad bez osobnog interesa!
  "SELO" živija!
  Doli klerotalibani!
  "selo" Doli!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9222)

  Sinoćnja procesija svetoga Petra je sve ostalo, a najmanje duhovni ophod oko mjesta!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7618)

  E jeste li zadovoljni sa feštom u Novome krive Don Darija e ako bog da dogodine ćemo se organizirati ponovo skupiti čemo štakod pinez za ist aza pit dat če ka i dosad iz svoji Konob Petriča ,Uroš, Materiji ,Marinetovi Čurak ivratit Novsku tradiciju još nas ima i ne dozvolimo da se zaboravi samo će morat odma Don Darijo blagoslovit da se ne počne papar pri njegova blagoslova a šta se tiče fešte on nije zabranjena jer on to neče i nemože neko grupa mudrijasa

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9222)

  Tko su mudrijaši???

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2216) (Gost_1143)

  jeli blagdan sv. petra. je. slavite doma šta triba dernek u selu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7618)

  To je tebi u mostu odokle si doša,pravi se dernek i ojkalo u Novome a ko je mudrijaša to nam bolje znadu oni iz skule šta su tili na sastanku uvest Nika nova pravila i zakone al im nije upalilo a mi koji smo tamo bili znamo ko su mudrijaśi svugdi zabadaju nos di ne trebaju.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9222)

  Kaži nama da znamo ti ča si tamo bija koji su to?
  Di sve to zabadaju nos oni iz skule kako kažeš?
  Kurioži smo!!!
  Jesu li možda to Klerotalibani?

  oko 2 godina prije
 • mario (Gost_3072)

  Šta se proslave sv. Petra tiče bila je na nivou. Trodnevnica, lipa propovid, oprost grija, procesija,..Više od 600 ljudi na misi i to je to. Za dušu dosta! Za tilo nije bilo rižota. Fali nan veliki Vjeko,a oni uz Vjeku su se malo umorili jer svi bi tiili papat, a niko da se malo poptrudi. Čuli ste župnika Darija na fešti ča je reka na mikrofon. Ja mu virujen i virujen da će dogodine proradit malo dišpeta u Novjana i dogodine za sv. Petra imat ćemo opet feštu za tilo i virujem da će biti za pamćenje. Pogotovo kada ruku za feštu dadu svi oni kritičari na portalu od ove godine. Godine letitu i brzo će doć 2017. i vidit ćete ča će Novjani napravit. Evala!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2521)

  Jeli sveti Petar mudrijaśima oprostija grije kako bi dogodine fešta mogla bit na još višoj duhovnoj razini ?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara