REDOVNO ISPITIVANJE KAKVOĆE MORA
Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije prošlog su tjedna, tri dana nakon onog olujnog juga, obavili ispitivanja kakvoće mora na kaštelanskim plažama, a rezultati govore da je na sedam lokacija more bilo izvrsne kakvoće, dok je na tri lokacije ponijelo oznaku zadovoljavajuće.

Izvrsna kakvoća mora tako je bila na Resniku u Kaštel Štafiliću, plaži nekadašnjeg hotela Palace u Kaštel Starom, na plažama Šoulavy, Miljenko i Dobrila te Puntica – Poštanski u Kaštel Lukšiću, Torac u Kaštel Gomilici te Baletna škola u Kaštel Kambelovcu.

Rezultati su pokazali zadovoljavajuće stanje na plažama Gojača u Kaštel Sućurcu, Gabine u Kaštel Štafiliću te Đardin u Kaštel Starom.

Ispitivanja su obavljena na službenim plažama, obavljaju se svakih 15 dana, a u slučaju da redovna ispitivanja pokažu loše rezultate, Nastavni zavod za javno zdravstvo u suradnji s Gradom Kaštela po potrebi će obaviti i dodatna ispitivanja kakvoće, kako u češćim vremenskim terminalima, tako i na više lokacija.

Nakon tri ovosezonska ispitivanja najbolje kakvoće pokazalo se more na plažama Palacea, Šoulavy, Puntica – Poštanski i Resnik, gdje je svaki put ponijelo oznaku izvrsno.
Na plaži Baletna more je dva puta bilo izvrsne kakvoće te jednom s oznakom dobro, na Torcu je dva puta bilo izvrsne te jednom zadovoljavajuće kakvoće, a takav rezultat zabilježile su i plaže Miljenko i Dobrila te Gabine. Na Gojači su rezultati sva tri puta pokazali različitu kvalitetu mora, zadovoljavajuće, dobro i izvrsno, dok su do sada najlošiji rezultati bili na Đardinu, dva puta zadovoljavajući i jednom izvrsni.
Važno je napomenuti da u prvim ispitivanjima nigdje  kvaliteta mora nije pokazala neodgovarajuće i nezadovoljavajuće stanje.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_3715)

  Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo - Split, Kaštela imaju najzdravije stanovništvo u županiji; Kaštela imaju najmanji broj oboljelih od raka.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3172)

  Lažu....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7238)

  A koliko imaju umrlih od raka?
  Sad će farma kartel upalit Lećevicu, bit će zarade od ljekova...

  oko 2 godina prije
 • domaci1234 (Gost_1109)

  Zašto se ne uzimaju uzorci mora na " sokola ni " u K. Sučurcu .I jeli to uopće plaža..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_436)

  More nam je cisto ali plaze ovu godinu losije u odnosu na zadnjih par godina. Na plazi Dracic gosti bize s plaze jer unatoć svim zabranama i nastojanjima gradske uprave, gradani ne postuju pravila. Ne mrzim pse ali im nije mjesto na plazama gdje se kupaju ljudi. Zar nam se treba dogoditi isto kao i prije par mjeseci kad je stradala neduzna djevojka koju je napao pas.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_436)

  Grad je osigurao plazu za pse put starog Resnika. Idealno, vezite svog psa na uzicu i prosetajte se.

  oko 2 godina prije
 • Dalmark (Gost_9115)

  Hvala na informaciji o kakvoci mora, tu web-stranicu posjetim cesto. Nigdje nema objasnjenja zasto je lose more? Ovi komentari o tome da se psi kupaju pa da je zato more sporko su za umrit od smija. U Istri je svaka druga plaza dozvoljena za pse pa im je more ka suza cisto. Ono sto ja primjetim svaki put na plazi su milijuni cikova od cigareta, plasticne zlicice od kave, limenke piva, ekipu sta se tusira sa samponom na plazama...opca kultura ljudi a ne zivotinja je ono sto cini more zagadjenim.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5554)

  Goste 9115,
  Nitko nije povezivao necisto more sa psima. Govorimo o tome da se psi nemogu kupati na istim plazama gdje i ljudi. Nikad se nezna kako ce i kada pas reagirati i nekoga napasti. Drugo, psi su prenosnici niza bolesti, posebno pri visokim ljetnim temp. A sto se tiće smeca koje navodite na plazama tu se slazem s Vama. Generalno, sve polazi od ljudi, a mnogi su neodgovorni i nekulturni.
  Nigdje u civiliziranom svijetu psi ali ni druge zivotinje se ne kupaju na istim plazama gdje i ljudi

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara