ODRŽAN ČETVRTI ENO GASTRO KAŠTELA
Već od ranog poslijepodneva starosejskim portom i okolnim ulicama počeli su se širiti zanosni mirisi delicija iz svih krajeva Lijepe naše, koje su usprkos vrućini i suncu koje je i više nego dobro grijalo, pripremali predstavnici Udruženja obrtnika, kako bi sve bilo na vrijeme spremno za veliku  feštu gastronomije.

A da se trud itekako isplatio, svjedočio je i veliki broj posjetitelja sinoćnjeg Eno gastro Kaštela 2016., kojeg je četvrtu godinu za redom u okviru 7. Dana tradicije na portu u Kaštel Starom organiziralo Udruženje obrtnika Kaštela, uz pomoć svojih gostiju iz udruženja obrtnika diljem Hrvatske, pa su se lonci i teće brzo ispraznili.

Na ovom festivalu gastronomije, Kaštelanima su se tako svojim tradicionalnim jelima uz domaćine  predstavile i ekipe iz Pazina, Vrbovskog, Siska, Stubice, Karlovca, Požege, Osijeka, Slavonskog Broda, Novog Marofa, Vukovara, Vrgorca, Splita i Grada Zagreba, koje su na svojim štandovima ponudile srnetinu s domaćim biljem, lovački gulaš - paprikaš, nekoliko različitih vrsta čobanca, gulaša od divljači, štrukli... dok se domaća ekipa odlučila ipak za pripremu morskih specijaliteta, točnije crnog rižota. No, što god da ste odlučili kušati, sinoć niste mogli pogriješiti, jedino malo više piti. 

Sve posjetitelje i sudionike ove tradicionalne manifestacije, kao i predstavnike područnih Obrtničkih komora i Udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske, u ime organizatora pozdravili su prvi čovjek Udruženja obrtnika Kaštela Ivan Gotovac i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil, koji se ovom prilikom našalio i kako sunce najjače sija u Kaštelima. Dobrodošlicu gostima poželio je i gradonačelnik Ivan Udovičić, čestitajući ujedno svima i Dan državnosti, dok su svim sudionicima ovogodišnjeg Eno gastro Kaštela dodijeljene i prigodne zahvalnice.

Osim uživanja u dobroj kapljici i spizi iz različitih krajeva Hrvatske, posjetitelji su se zabavili i uz glazbeni program grupe Barbarosa, zajedno bodreći naše Vatrane, nažalost zbog tehničkih poteškoća ne pred velikim platnom kako je bilo planirano, već pred TV ekranima u obližnjim kafićima, te tonski prijenos ogleda naše i portugalske nogometne vrste, iz kojeg smo na veliko razočarenje svih, izašli poraženi.

Kako je bilo tijekom cijele subote na portu i na brcu u Kaštel Starom pogledajte u našoj foto-galeriji...

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_9140)

  nezadeš oli su u dalmatiji oli u slavoniji pretvorila sr dalmacija u starogradske melodije i hranu:p:p:p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6105)

  nemaju kaštela pa ni dalmacija šta ponudit. ovako je komotnije. udrobi svašta glavno da je puno svega

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5161)

  pun kufer 80-tih

  oko 2 godina prije
 • Turizam 80-tih (Gost_8453)

  Turizam 80-tih - Je za ovaj današnji u Kaštelima bija misaona imenica

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7209)

  a vidi ovoga ima originalni dres repke iz građe (kad je mukte), a jeli to naš inspektor?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4095)

  Evala! E da je biti panj jedan dan pa se odmorit.
  Vajalo bi provat

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9189)

  čobanac:(:( staro kaštelansko jelo:) da se Meto probudi i vidi ćobanac:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_234)

  e moj goste 9189..mi izumiremo,tili mi priznat il ne...:(

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara