DVADESET GODINA HVK MARINA KAŠTELA
Do dugo u noć sinoć se slavilo na Polantani u Kaštel Kambelovcu, na obilježavanju 20. rođendana HVK Marina Kaštela, gdje se na Veslačkoj noći okupilo više stotina ljudi.

Na formalnom dijelu predsjednik kluba Marko Sabljić i glavni osnivač Joško Berket, prenijeli su gostima priču o klubu koji je osnovan u okolnostima kada se ideja veslačkog kluba na Polantani činila svojevrsnom ludošću.
Veslački klub Marina Kaštela je osnovan uz entuzijazam lokalnih volontera i podršku Veslačkog saveza Dalmacije, a od skromnih početaka narastao je u velik i respektabilan veslački klub, kroz koji je prošlo oko 1000 djece.  Iza njih je 18 zlatnih medalja sa Prvenstva Hrvatske, jedna europska medalja, 15 zimskih kondicijskih priprema i putovanja u Vukovar, ali iza njih je prije svega 20 godina rada s djecom i želje da ih nauče da samo trud, rad i pošten sportski pristup daju rezultate i donose pravi uspjeh.

Na feštu su došli mnogi od začetnika kluba, bivši treneri, uključujući prvog klupskog trenera Nikolu Stipaničeva,  te su svima njima, kao i osvajačima zlatnih medalja na prvenstvima Hrvatske iz kluba uručene zahvalnice za doprinos razvoju kluba. Također su predstavnici svih dalmatinskih klubova i Veslačkog saveza Dalmacije uručili svoje poklone i dobre želje za dalji razvoj kluba, a sve prisutne pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Kaštela, Mili Novak. Program je vodio Joško Vukšić.

Fešta je nastavljena uz koncert Marijana Bana i Diktatora, te besplatne ćevape, srdele, sok i vino za sudionike, pri čemu su pomogli članovi Hrvatskog planinarskog društva Ante Bedalov i maškare iz Polantane. U dobroj atmosferi gosti su nastavili slaviti do dugo u noć.

A odmah sljedeće jutro u klubu su se okrenuli novim generacijama i novim medaljama, kada se održala 5. veslačka regata Kupa Dalmacije Memorijal Ivan Jerčić. U ukupno 35 trka natjecali su se veslačice i veslači svih dalmatinskih klubova, a regatu je posjetio i najbolji hrvatski skifist i evropski prvak u skifu Damir Martin. Ukupni pobjednik regate je HVK Gusar, a HVK Marina Kaštela odnio je pobjedu u kategoriji kadeta. 

Foto: Nela Dadić


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_5261)

  Šta radi Berket ovde?

  oko 2 godina prije
 • Tea (Gost_241)

  Bravo za fotografa! :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6560)

  A di su veslači

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8850)

  Jesu ovo trogirske srdele

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8102)

  Od oko 1000 djece doslo je ovih 6 koji pomazu treneru

  oko 2 godina prije
 • (Gost_118)

  Veslačka regata bez iti jedne slike veslača. Treneri i njihova ludos kako je Berket reka u govoru drže ovi klub. Ponosna sam i sretna što mi takva dva čovjeka uće dite i brinu o njemu,a istovremeno žalosna što ih uprava ne prati jer njih dvoje imaju duplo više energije od svih njih.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3599)

  Jedno veliko BRAVO :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6105)

  (Gost_5261)

  Šta radi Berket ovde?

  ne radi ništa ka ni dosad

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5102)

  Sve je to Berketovo maslo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6063)

  pogledajte samo po slikama, nigdi omladine, bivših veslača i prijatelja kluba, samo lokalna starčad i oni koji su tu "morali "(prisiljeni) pomagat (planinari i maškare) jer koriste berketove prostore u marini. baš zbog odvratnog odnosa i uprave (koje tu nije ni bilo, osim par njih) i samog Berketa, niko od bivših veslača nije doša niti dolazi povirit do kluba. a pošto je 20 god kluba, moralo se malo pripiturat unutar zgrade da gosti ne bi spavali na otpaloj fasadi. sljedeće sređivanje zgrade je na 30.tu obljetnicu kluba ako zgrada ostane živa

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3341)

  Lipo napisano goste 6063
  Di je omladina ali reklama marine je najbitnija

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2004)

  Možda i jednog dana shvate da klubovi žive uz stare članove,da i njih treba držat u klubu,a ne trenutunu dicu koristit samo za reklamu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6123)

  Odgovara: # 397350

  Tako ti i triba

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara