DAN DRŽAVNOSTI NA BRCU U STAROM
Dan državnosti Kaštelani i njihovi gosti danas su proslavili kako i priliči, uz glazbeno - zabavni program na starosejskom brcu, gdje je u okviru 7. Dana tradicije, koje organizira Turistička zajednice Kaštela, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela i Županije Splitsko – dalmatinske, obilježena 25. godišnjica nezavisnosti, dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Hrvatske.

Čestitajući svim sugrađanima, ali i gostima iz Slovenije koji su na isti dan proglasili svoju neovisnost,  zamjenik gradonačelinika Mili Novak  kazao je kako je ovo prilika da se prisjetimo svih koji su svojim životima pomogli da danas živimo u jednoj modernoj i europskoj državi.

Čak ni nesnosna vrućina koje nas prati proteklih dana, nije obeshrabrila brojne Kaštelane da dođu ovo subotnje jutro na brce i uživaju uz  nastupe kulturno – umjetničkog društava Putalj, ženskih klapa Neverin i Šinjorine, te nezaobilazih Kaštelanskih mažoretkinja i našeg slavuja Nede Kovačeva.  

Svi koji su odlučili praznik proslaviti na brcu uz prigodni program, umjesto da potraže osvježenje na nekoj od plaža, tako su imali priliku kušati i mnogobrojne slovenske specijalitete i kolače, ali i kaštelanske fritule.

Proslava se, inače, nastavlja večeras na portu u Kaštel Starom manifestacijom Eno gastro Kaštela 2016., koju četvrtu godinu za redom organizira Udruženje obrtnika Kaštela, u suradnji sa svojim gostima iz udruženja obrtnika Hrvatske. Početak je najavljen u 20 sati, a uz prigodu za uživanje u gastronomskim delicijama različitih krajeva naše domovine i dobru kapljicu, predviđeno je i zajedničko gledanje utakmice, pa organizatori pozivaju sve Kaštelane da im se pridruže te uz glazbeni program bodre naše vatrene.

Foto : M. Matas i Turistička zajednica grada Kaštela


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_7815)

  A di su muske klape

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1106)

  Dominacija žena,tako triba.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6171)

  kako vas desetak ne vidite da vas niko ne doživljava, isto je ka na dinamov stadion be gledalaca

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1089)

  Koja državnost.....bolje mi je bilo prije državnosti..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3599)

  pa koja organizacija, koja proslava, nima pasa, pravi dan držansti. Jjeli vam neugodno? :p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7148)

  bolje reci 25 godina ovisnosti......ovisnosti o stranim bankama, kapitalistickim neo robovlasnicima

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara