Predstavnici Grada Kaštela, udruga i političkih stranaka, povodom Dana državnosti, položili su dnas vijence i zapalili svijeće pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i u spomen obilježju na Malačkoj.

Pred spomenikom prvom predsjedniku u Kaštel Lukšiću delegacije je položila cvijeće u 8.30 sati, dok su na Malačkoj, u sjećanje na poginule branitelje Kaštela i Kaštelanske zagore to učinili u 9 sati.

Foto: Ivan Ojdanić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_8043)

  A šta nisu sutra polagali, ali nije sutra praznik, a je skužajte sutra je i njima praznik i neradi jin se jer su se bidni satrli.
  Satrli su se ka tamarini put Bili, satrli su se ka i zid na Bilima koji je odoljeva južinama i burama, ali pod ovin barbarima je pokleka.
  Sad jušto gren napravit đir po šetnici da čagod malo lada uvatin, srića nije vruće.Sritan van Dan državnosti

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2098)

  a di je Penga, oli je iša sa Karamarkom ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8659)

  Jadno li vas je vidit! Uvik morate nekome pripadat. Jadnici. Samo ste tu radi vlastite koristi....sve ste pozlatili u Kaštelima. Koga vi uopće predstavljate?

  oko 2 godina prije
 • ćigova je hiža R.H.? (Gost_4089)

  ustani Franjo Hrvatska te zove, zove, zove, zove . - . - . - . - . - . - . reka bi on svin bjelosvjetskin gazdama ko je gazda u svojoj kući.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1138)

  " reka bi on svin bjelosvjetskin gazdama ko je gazda u svojoj kući."

  ???

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5151)

  danas su radili a sutra sutra je zakuska

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1488)

  Moderna hrvatska državnost počela je na 1945. godine u Šibeniku odakle je predsjedništvo ZAVNOH-a, koji je u to doba imao sjedište u Krešimirovu gradu, u koloni automobila krenulo u Split kako bi osnovalo prvu vladu u poslijeratnoj Hrvatskoj. U Splitu je predsjedništvo dočekano ovacijama, a posebno je dobro bio primljen predsjednik ZAVNOH-a, hrvatski pjesnik Vladimir Nazor. Vlada proglašena u staroj splitskoj Gradskoj vijećnici nosila je naziv Narodna vlada Federalne Hrvatske, a za predsjednika je izabran Vladimir Bakarić. Hrvatska državnost inače je trajala 1015 godina neprekinuto...Hrvati su svoju državu očuvali od 10-20 stoljeća. Ovi dani su izmišljeni i to petkom. Robinzon i Petko.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8157)

  Lipo i je vidit kako se litretaju sami borci i prvoborcai izgleda da je Tuđman bija samo njihov svojim ponašanjem su ga mnogi izdali sutra je praznik al oni sutra idu bančit akaštila su grad samo na komadu karte vi veliki sa slike šta ste učinili za njih ništa i manje od ništa .Kad neznate kad je DAN DRžAVNOSTI onda.ne trebate ni pokazat vjence.Sretan vam DANDRŽAVNOSTI25.06.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1167)

  "Kad neznate kad je DAN DRžAVNOSTI onda.ne trebate ni pokazat vjence."

  A kad je Dan borca?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara