KAŠTELA S UPITNOM ODLUKOM O ZABRANI GRAĐENJA
- Iako se volimo hvaliti da smo turistički grad, gradska vlast i Turistička zajednica čine malo toga da tako i bude, kazali su na konferenciji za medije, organiziranoj zbog neadekvatne gradske Odluke o zabrani izvođenja radova u tijeku sezone, kaštelanski SDP-ovci.

Naime, odluka donesena prije tri i po godine nije u skladu s sadašnjim potrebama i turističkim razvojem grada, kazao je vd predsjednika SDP-a Kaštela, Filip Plećaš.

- Grad Kaštela desetljećima ne prati potrebe svojih građana ali ipak gradske vlasti za Kaštela vole reći da su turistički grad. Jedino čime se Kaštela mogu pohvaliti to je porast broja turista koji se većinom temelji na privatnim ulaganjima malih iznajmljivača.  Ali Grad ne prati  njihove potrebe i mišljenja smo da će i ta pozitivna kap u moru presušiti.
Naime, Odluka o zabrani građenja građevina, odnosno izvođenja radova za vrijeme turističke sezone donesena je jednoglasno u Gradskom vijeću u siječnju 2013.  Od tada je  zabilježen rast gradnje  turističkih objekata po cijelom gradu. Samo u ovoj godini registrirano je 157 novih iznajmljivača. Takvi objekti su dugoročna investicija koja je osjetljiva na najmanje poremećaje.
Odluka o zabrani građenja građevina u Kaštelima nije usklađena sa stvarnim stanjem, a ni sa Zakonom. Takvo stanje dovodi do toga da građevinski sektor ne može planirati radove u turističkoj sezoni, a privatni iznajmljivači ne znaju kako dugoročno sklapati ugovore, jer svoju investiciju nisu planirali vraćati uz zvuke bagera za vrijeme sezone - naveo je Plećaš.


Filip Plećaš i Ivana Marasović

- Gradovi koji znaju i prate potrebe svojih građana,  nakon izmjena zakona po hitnom su postupku usklađivali svoje odluke. Čak je i preporuka Državne uprave da se Odluka donosi svake godine. Kaštelanska vlast ili je neizanteresirana ili se štite nekakvi interesi ili ne znaju obavljati svoj posao – kazala je članica Gradske organizacije, Ivana Marasović.

SDP-ovci su uputili kritike na rad Turističke zajednice, nazvavši je uspavana ljepotica, za koju su kazali da je kritiziraju i neke udruge i udruženje obrtnika. Prisjetili su se SDP-ovci i tematske sjednice o turizmu gdje je također iznesen cijeli niz kritika, od uređenja plaža, multimedijalnih info pultova, promicanja turizma putem društvenih mreža, brendiranju Kaštela i slčno.

- Najviše kritika su dobili na račun toga da se većina događanja koje subvencionira TZ odnosi na događanja za lokalno stanovništvo. Do danas nisu napravili iskorak prema modernom turizmu i načinu komuniciranja sa gostima. Umjesto pro aktivnog ulaganja u promociju turizama TZ se bavi oročavanjem sredstava kao i njihov predsjednik, gradonačelnik Kaštela – nastavio je Plećaš naglasivši kako se još jedna sezona stihijski odrađuje, a rezultate postižu tek Zračna luka, Marina Kaštela i privatni iznajmljivači.

- Zato pozivamo gradske službe i uspavanu ljepoticu zvanu Turistička zajednica grada Kaštela da se preslože, počnu komunicirati te da po hitnom postupku usklade i donesu novu Odluku o zabrani gradnje koja će biti primjerena stvarnom modernom turizmu i načinu komuniciranja sa gostima i kako bi se svi podredili općem interesu, a ne interesu pojedinaca – poručili su na kraju Plećaš i Marasović.


KOMENTARI:

Stari Komentari (46)

 • (Gost_4133)

  Sdp Kaštela sa dva vjećnika u vijeću. Jad i žalost od stranke

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3102)

  Znači vi pozivate građevinare da rade iako mi iznajmljujemo. Sramite se oboje! Da ste vi uložili i da živite od turizma ne bi skupljali jeftine poene na račun nas iznajmljivača.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8180)

  Jel ovo SDP pigoduje građevinskom lobiju? Oli filip gradi kuču???

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9098)

  Budu li kulturno komunicirali kao Vi gospodine Plečaš na gradskom vijeću ne piše nam se dobro.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_181)

  Ovu Odluku je izglasa i donija SDP i Berket kad su bili na vlasti prošli mandat, pametnom dosta.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6235)

  Hep u kojem gospodin radi surađuje sa građevinarima. Pametnome dosta!

  oko 2 godina prije
 • Bože sačuvaj (Gost_3127)

  Bože nas sačuvaj od ovakvih vijećnika koji pozivaju naše građane da tuže Grad.
  Već drugo vijeće za redom, sramota, ne mogu konstruktivno sudjelovati u radu GV pa onda kao i na razini države pokušavaju sve razbit, a kolega mu Đaković od kada ga je Zmajlović montira na aerodrom ko da ne vidi kakvo je gradilište grad Kaštela, od kuće na resniku do aerodroma se i ne vide radovi.
  Bezobrazno i bezobzirno napadaju, valjda bijesni što ne mogu na ništa utjecat, nisu bili takvi u prošlom sazivu kada su bili dionici gradske vlasti i kad se ništa nije radilo nego dugove pravilo, skoro su potopili grad ko ono jugo od sinoć, sada kada mnogi poslovi idu ili su pred početkom realizacije tili bi ih zaustavit.
  E kad nećete.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_138)

  Berket i sdp donija tu odluku a u marini se gradi ne fermaje se
  Koja sprdacina sram vas bilo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4346)

  Negdi sam procita da se odluka donila jednoglasno.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4346)

  A sta je sad nebi da bagerima radit. Kada cemo svi zivit od turizma

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8732)

  Odgovara: # 396749

  nikad

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7914)

  Vise mi se gadi i SDP i HDZ, gade mi se koliko gade jedni druge. Sprdacina od politicara u cijeloj domovini. Treba ih sve po redu da kopaju kanale i oznoje se malo, a ne da na racun lajave jezicine primaju nezasluzene place.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_511)

  jeli se otvorija hotel ćipiko u novome na portu?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7757)

  Sramota je to sta ... pored vako lipe cure vi se svadjate ka mala dica

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3159)

  Gospodo pa nije TZ donila odluku o radovima T.Z.ne vodi uspavana ljepotica nego lipa i pametna ljepotica koja svoju dužnost obavlja časno i stručno a gospodo iz S.D..P.šta ste to vi uradili za opče dobro kaštilin ako vam ona ne odgovara zaposliti Tegeta on je sposoban i vjerovatno bi on prihvatio volonterski rad u t.z.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2218)

  Ako se brani građevinarima radit radi zarade afitijera, onda neka in ti isti afitijeri uplatu doprinose, a mi svi iz prireza plaće kao znak poticanja turizma i zaštite jednakih prava na rad.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1424)

  Nisu sminili uspavanu lipoticu kad su bili na vlasti a sad im ne valja.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1873)

  nisu više kaštela grad od sedam seli več su sada kaštela grad od osamdeset bageri

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6660)

  Ovih hdezejaca šta se uskomentiraju i navlače vodu na svoj mlin. A sdepovci vi ka da ne znate ko je najveći udovičićev sponzor, Kaštelanski Vaso a on je građevinac. I zašto bi onda Udovičić minja odluku. Tribalo bi i Udovičiću dovest onu Oreškovićku da ispita sukob interesa.
  Vaso lovu za kampanju Udovičić ne minja odluku da Vaso može radit i priko lita

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8632)

  Nisam znao da Gradsko Vijeće Kaštela ima toliko turističkih stručnjaka,a posebno gradska uprava,turističko vijeće i TZ Kaštela.Da ne govorim koliko ima gospodarstvenika.Tko ide u politiku,u prvom redu propali gospodrarstvenici i tzv.turistički stručnjaci.
  Zašto je grad Kaštela najzaostaliji u SDŽ po tom pitanju,neka odgovore ovi stručnjaci koje sam spomenio u prvoj rečenici.
  Uprava grada Kaštela i to ova sadašnja kojoj je na čelu formalno Ivan Udovičić a zna se koje glavni tzv.vođa koji sa činovničkom plaćom steče enorma bogastva ako ovako nastavi dostigut će Vidoševića.
  Svojom politikom uništili su hotele i sve ostalo što je moglo pokrenit Kaštela.
  Evo nedavno su srušili ponton-štekat ili sojenica kako ga je nazivao uvaženi Kaštelanin koji nije otišao dalje od Solina.
  Imam informaciju da će ga Vuk legalizirat iako je fizički uklonjen,jer je u Dofu prije 21.lipnja 2011.granica pomorskog dobra nije utvrđena u Kaštelima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2209)

  sram vas bilo obadvoje na cemu kupite politicke poene

  oko 2 godina prije
 • Iz (Gost_8106)

  Zasto nekazete tocno kakose zove vasa partija srpska demokratska partija

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7228)

  A čega se imaju sramit mladi,zgodni,pametni školovani.Ali nisu hdz pa vas žuljaju.Nju poznajem skupa smo radili cura je prva dolazila i zadnja odlazila s posla nego nije upadala u priče s nikim pa nije valjala.Filip dečko isto dobar i pristojan,Znam ga iz viđenja.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2177)

  Iz (Gost_8106)

  Zasto nekazete tocno kakose zove vasa partija srpska demokratska partija


  Bravo ! Školski primjerak desničara iz susjedne nam strane države.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6122)

  Koliko ja čitam ovdje SDP ide na ruku građevinarima. Mogli su i ona 3 njihova vjećnika predložit odluku umisto da se bave formalno pravnim pi...jama.
  Al važno da su se uhljebili na aerodromu i HEPu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8938)

  Odgovara: # 396813

  6122) "umisto da se bave formalno pravnim pi...jama"
  Poštivanje zakona za tebe je formalno-pravna pyzdarija? Zato nam je sve i otišlo u qrac.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5200)

  Odgovara: # 396813

  > (Gost_6122)
  Koliko ja čitam ovdje SDP ide na ruku građevinarima. Mogli su i ona 3 njihova vjećnika predložit odluku umisto da se bave formalno pravnim pi...jama.
  Al važno da su se uhljebili na aerodromu i HEPu.<
  je te svrbe SDP-ovci.. ne predstavlja ti problem uhljebljenje stotina hadezeovaca u sve gradske ustanove..državne službe..škole..dičji dom..zračnu luku..crveni križ..pošte..knjižnicu..utirali su svoje di god su mogli..u ono malo šta je preostalo posli njihove rušilačke vladavine gradom..kaštila su pretvorili u svoju privatnu *****ju..
  đaković i plećaš su barem pravi intelektualci i kulturni ljudi..nisu studirali brzinom munje ..doslovno preko noći..po stare dane..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4159)

  Goste 5200 slažem se s tobom ja inače nisam za sdp a niti za hdz ali ova ovde ekipa mi se sviđaKuzmanić,Đaković,ovo dvoje sa slike,Botić,Špika,Banovac,mali Alenkin ne znan mu ime.Svi su pristupačni i fini ljudi i od škole su svi.Jedino ne znan šta im je tribala ona bosanka ajde primit je u stranku ali posal joj rješavat stavit je u gradski odbor.Uglavnom drago mi je da je netko i o ovomen problemu progovorija vozin se svaki dan od staroga do splita i tih bagera mi je više dosta.

  oko 2 godina prije
 • Teodor (Gost_9183)

  Judi moji..vi bi se hebali a da van ne ujde..a ne more to tako..meni je drago vidit bagere kako rade...nešto se poslin toga dešava..neka nova cesta..nova voda..nova struja..kanalizacija...Judi moji samo naprid....arbajt..arbajt i samo arbajt..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3181)

  radovi u marini utihnu kad mu je smjena gostiju onda opet u ponediljak najranije ujutro udri
  sve za nasu dicu
  uvik malo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7763)

  Nikad nisam da glas hdz, al nisam ni vam Ko ste vi sto vi radite? Kad ste neku kciju za grad napravili? Vi doslovno zivite od toga sto je sdp jak na drzavnoj razini, pa se to kopira na lokalnu. Nema vas u nijednom mjesnom odboru, neamate inicijative nema zivota u vama. Tuzne su obe "velike strane" u kastelima, kao da ne zivite ovdje i za ovo misto. Kao da vam kuce i obitelj nisu tu. Nista se ne radi samo se gleda kako ce tko koga uvaliti na posal za par iljada kuna.... tuzno a jos jedno lito ide.... a mi izmedju 2 Unesco grada. Tuzno i jadno, jel da ?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1133)

  Gostu 3181- šta imaš protiv Marine? To je jedino uz aerodrom šta većega radi.Najbolje da se ujutro samo tići čuju , a u podne idemo na kontejnere boce kupit. Neka se radi u Marini ,trenutačno među rijetkim gradilištima. Neka bude dobro njemu ali je dobro i za Kaštila i za naše ljude i našu dicu.Najgori je tvoj jal goste 3181. Nikad ljubomora i zavist nisu učinila dobro za čovika. Zato neka se radi evala mu i više ! Za naša Kaštila!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5134)

  pa ne znan...meni se ovo izlaganje svidilo...u svakom slučaju dobro da su skrenili pažnju na to...a i šinjorina nije za bacit viđa san je već s sdpovcima...neke neka samo vi ukazujte na probleme..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8706)

  1133 ovo
  sam sebi pise
  Borben Ug

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3391)

  1133 ako je svima zabrana bice i njemu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_148)

  Daj šta je tebi obučena je ona pristojno nego velike s... nije tako lako ni kamuflirat obučena je pristojnije nego mnoge novinarke voditeljice itd.A i cura je kulturna sama od sebe.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_148)

  Dobar marketing...dobar dobar

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3517)

  Što uopće oni žele poručiti?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1279)

  S.DP :):):)

  oko 2 godina prije
 • Ig (Gost_9113)

  Za gos 2177 dolazi vam brazor sutra u dalj cujem dase spremate na docek

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5201)

  Odgovara: # 396911

  "dolazi vam brazor sutra u dalj cujem dase spremate na docek"

  Šta si ovo napisa, ko to razumi? Ajde Bosanac nauči više pisat. Imaš dobre večernje škole pa potroši koji Eur za pravu stvar.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8459)

  Pa ona im je na prošlim lokalnim bila kandidatkinja za dogradonačelnicu ali nije se nešto eksponirala ni naslikavala okolo tako da mi nije jasno šta joj je ovo tribalo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4274)

  sta oce ovo dvoje i sta su uopce za kastela napravili
  osim podjele naši-vaši

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6763)

  Odgovara: # 397052

  A šta je "domoljubna" stranka napravila za Kaštila? Pretvorila ih u najzaostaliji i najsiromašniji primorski grad u Hrvatskoj.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8608)

  Lako za ovo dvoje bar su naši odavde domaći.Di im je Dženana?Di im je pamet bila zaposlit je a naš svit stoji bez posla ili na kratke ugovore.Ne bi se čudija da je kandidiraju na izborima pa da spadnu na jednog vijećnika.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2179)

  i jedan vijecnik im je previse

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara