Gradonačelnik Ivan Udovičić u pratnji zamjenika Milija Novaka, Zorana Bonacina, i pročelnice za kulturu Sandre Zokić upriličio je danas primanje za članove Hrvatskog glazbenog društva Biranj.

Članovi društva su na 30. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara – središnjoj manifestaciji puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj održanoj u 6. mjesecu u Novom Vinodolskom, osvojili prvo mjesto i zauzeli titulu državnih prvaka pod ravnanjem dirigenta Jurice Karuze.

Koncertni  program obuhvatio je više od 800 glazbenika, odvijao se tijekom 11. i 12. lipnja, a u programu su sudjelovali orkestri B i C kategorije.

HGD Biranj nagrađen je prvim mjestom u B kategoriji, a društvo je osvojilo i priznanje Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora Ivana Božićevića po nazivom  „P.U.H.“

Predsjednik „Birnja“ Ivan Biliškov zahvalio se gradonačelniku na prijemu i potpori koju Grad pruža društvu sa nadom da će se tako nastaviti i u budućnosti, te istaknuo važnost postignutog uspjeha među renomiranim ocjenjivačkim sudom i značajnom konkurencijom, uz sva dosadašnja i ostvarena priznanja. – Ovogodišnji program Susreta prezentirao je najuspješnije orkestre s održanih 10 županijskih smotri na kojima se natjecalo 54 orkestra i više od 1800 glazbenika, od kojih je 18 ostvarilo pravo nastupa na Državnom natjecanju. Mi smo imali tu sreću i kvalitetu da osvojimo naslov prvaka Hrvatske. Članovi povjerenstva i žirija su bili puni hvale za rad društva, našeg maestra i cjelokupnu izvedbu, a osvojivši dvije nagrade mislim da smo najbolje pokazali koliko vrijedimo– istaknuo je Ivan Biliškov.

Gradonačelnik Udovičić prisutnima je uputio iskrene čestitke na vrijednom osvojenom prvom mjestu, i svim uspjesima koje društvo postiže od svog osnutka. – Uzastopno nižete rezultate, temeljene očito na radu, trudu i upornosti koju ulažete u glazbu, i ja vam na tome iskreno čestitam. Grad će uvijek nastojati podupirati vrhunske rezultate naših društava na svim razinama, i svim segmentima, jer takva vrsta rezultata je hvalevrijedna promocija i našega Grada. Sukladno gradskom proračunu nastojati ćemo uvijek pružiti potporu i nagraditi ovakvu vrstu uspjeha- kazao je gradonačelnik Ivan Udovičić.

Prijemu je uz predsjednika društva Ivana Biliškova nazočio i predsjednik Nadzornog odbora društva Marinko Kovačev, član uprave Hrvoje Biliškov i dirigent maestro Jurica Karuza.

Izvor : Kastela.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (15)

 • (Gost_3006)

  Hrvoje di ti je crvena majica!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3006)

  Ne moj da se to vise ponavlja:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5147)

  doli uprava

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3100)

  Dosta setanja,spomenika, otkrivanja bisti, zderacine na racun naroda. Pocmite konacno nesto korisno radit jer ovo skin se vi bavite je NULA. Stari Jugovinil rad na crno to bi trebala bit prioriteti. 60 posto radova se odvija na crno u Kastelima. Sve u vlastitom djepove, svi znadu za to. A vi kao nemate pojma. Svi dobre kuce brodovi auta cak i njijova djeca. A primaju minimalno?....". Pa dokle?...?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3127)

  Bavidu se samo kulturon

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1128)

  Odgovara: # 396658

  Uvik kontra!;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5111)

  Pogledajte ovdje prisutne "političare". Baš su smišni, Bonacin uvik ima neki skrušeni stav kao da je na misi, jer bome i ima zašto molit Boga. Samo se bave primanjima, sjednicama i glupostima, a ne možete od srama proć po ovim našim Kaštilima kako su zapuštena i bez ikakvih sadržaja. Svaka čast glazbarima da su i u ovako jadnim finacijskim prilikama ostvarili ovako veliki uspijeh! Sve čestitke!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5095)

  PocNite*

  oko 2 godina prije
 • ! (Gost_4269)

  Pa nije opcina gradila bespravno nego mi, ne ostavlja opcina smece po Kozjaku nego mi, ne sidi opcina po kaficima i ne radi nista ne mi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2552)

  bravo Biranj kao sta reka jedan gost sa jadnim financijama vi ste vrhunski i svaka cast na trudu stari i mladi a posebno mladi ic u skolu pa navecer na prove od 21-23 i ujutro ponovo u skole i nizat uspjehe u skoli i glazbi .SVAKA CAST I KAPA DO PODA NAJBOLJI STEEEE ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7190)

  Imaju oni para, samo zderu i locu na racun glazbe, a sad ce trazit jos para, opet za isto. Nisan ja to izmislija, bija je i clanak u slobodnoj. Bwapr dica nisu gladna

  oko 2 godina prije
 • ! (Gost_7006)

  Dobili smo jos para i sve cemo izist i popit i sta nam mozes :p:p:p

  oko 2 godina prije
 • mArEnDa (Gost_112)

  Goste_7190 misliš li na ovo:
  Članak

  U pravu si, a ono nije bilo natjecanje ko bolje svira nego ko može bolje pojest i popit.
  Zamisli kako je tek solistima dobro, dok oni jedu nitko ne smi, mljac!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2679)

  Stave svoje ljude u žiri, dovedu pojačanja.
  Neka se vesele

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1158)

  Voljni smo i pomoc ako ima gladnih...cim prvo janje okrenemo bacit cemo koju kost vama sta nemate...bidni moj 7190..mislit cu na tebe dok buden cucla rebarca..

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara