POKREĆU SE IZMJENE PPU I GUP
Primjedbe SDP-ovih vijećnika na planove i programe vezane iz komunalnu infrastrukturu na sjednici Gradskog vijeća, nastavile su se i na točkama dnevnog reda o izvršenjima programa održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture.

Nakon izlaganja pročelnice Marije Pelivan, Filip Plećaš naveo je primjedbe na odnos planiranog i ostvarenog u 2015. godini.

- Planirali ste utrošiti oko 18 milijuna, a utrošeno je 5,6 milijuna. Čak 12 milijuna kuna ostalo je neutrošeno. Nije napravljeno ništa, Vlastiti pogon malo asfaltira i kaže se: radi se. U izvješću je stalno nešto u tijeku, a ostvareno uglavnom nula kuna po projektu – kazao je Plećaš, koji se na početku ispričao pročelnici Pelivan ako je ostavljen dojam da su kritike usmjerene osobno njoj, jer da je ona ipak stigla iz nekog drugog sustava, ekonomske je struke, a kadroviranje je gradonačelnikov posao.

- Kod nas inženjeri sjede u kancelarijama i izdaju dozvole, a ekonomisti rade programe i planove – zaključio je Plećaš, kojem je gradonačelnik Udovičić spočitao da prema baratanju podacima izgleda kao da je prvi put u Gradskom vijeću.

- Trebali bi znati nešto o sustavu planiranja i osiguravanja sredstava. Sve što smo imali smo i potrošili - kazao je Udovičić.

Na ovoj sjednici donesene su odluke o pokretanju trećih izmjena PPU-a i GUP-a Kaštela. Kako je naveo pročelnik Boris Škara urađena je analiza, a na osnovu građanskih inicijativa za proširenjem građevinskih zona, usklađivanja sa zakonskim regulativama i planovima višeg reda, redefiniranjem prometnica i drugih razloga.

Škara je ovom prilikom naveo da određena traženja, a vezano uz proširenje građevinskih zona, ovim izmjenama neće moći biti realizirana jer Kaštela u ovom trenutku još uvijek nemaju izgrađenost od 80 posto u postojećim građevinskim zonama, kako to zakonski propisi zahtijevaju.

 


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_659)

  po šestoga ,sezona počela a nista nije dovršeno nema niti jedne nove klupe ,koševe se nabacalo po rivi ali stare ruzinave nisu skinili ,falu daske na prastarin klupan,tamarini neostriženi,2-3 posađena nova za zamazat oči.Uglavnon riva sve manja štekati sve veči .informativne table za crkve,crkvice,dvorce,kule ne postoje.sve skupa KATASTROFA

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3159)

  Ma šta ste se okomili na Pelivanku šta su to uradili prethodnici Čagalj i bela kompanija ništa ona bi sad trebala nadoknaditi sve ono šta oni nisu učinili zakrpite rivu da svit ne pada stavite koju šentadu na rivu i ispod škole 2-3znaka zabrane parkiranja i za pase koji tamarin posadite,istara cura kad je našminkana lipa je pa i vi odgovorni našminkat malo sela netreba puno nego samo volje

  oko 2 godina prije
 • (Gost_171)

  kakva je to šetnica po kojoj se zbog štekata i bicikla ne možeš prošetati? srednji vijek! kaubojština, nered i nemar za čovjeka, divljaštvo.

  oko 2 godina prije
 • Budrinin za 400 godin* (Gost_3197)

  ajde neke njijovi i naši ;) neka Lipok skupa zajedno rade na sveopće dobro ;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1228)

  Alo stanovnici grada Kaštela,a stanujeta uz samu rivu, SNAĐITE SE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Zbog podizanja nivoa mora, dio kuća u Donjim Selima su poplavile. Vatrogasci pumpama ne mogu djelovati, jer je to preljevanje iz šupljeg u prazno. Zvalo se u komunalni pogon, ali da oni rade do 15,00. Pozvalo se vodstvo tkz. civilne zaštite, ali da oni ne mogu ništa. Glavno da rukovodstvo prima plaće.
  Potrebne su vreće sa pijeskom, ali nitko nema ni jedno ni drugo. Ili to netko treba najprija odobriti, pa kupiti.
  Uglavnom DRAGI STANOVNICI SNAĐITE SE.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2169)

  i tako su moderni zatvoreni bazeni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8544)

  Ja mislim da ova politika samo maltletira građane od dosade jer mi nismo krivi za njihove neuspjele pokušaje. neka prvo vide šta se u okolini događa a ne da samo sjednu u svoju fotelju i poslije jedva čekaju svoju bjednu plaču za koju se uopće nisu ni trudili.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7163)

  Odgovara: # 396632

  Nitko se nije ninakog okomijo tko sjedi u fotelji a da donosi odluke sta i kako naravno da njega treba za gusu jer je ove godine nazalost ucinjeno nista rivaje katastrofa neocisceno pa sad bi gradani trebali trazit krivca ne sramota

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara