NADBISKUPIJSKI SUSRET MINISTRANATA
Proteklog vikenda u Nadbiskupijskom sjemeništu u Splitu održan je 36. susret ministranata Splitsko-makarske nadbiskupije, a među 400 ministranata našlo se i njih 20 iz župe Uznesenja blažene Djevice Marije iz Kaštel Lukšića.

Ministranti su mogli sudjelovati u nekoliko disciplina po svom izboru, a mladi Lukšićani odlučili su se na pisanje testa, Moto 7/33 i igru asocijacija.
Nakon odrađenog testa bili su najbolji, s 52 od moguća 54 boda, no na Motu 7/33 osvajaju 10 bodova, dva manje od ekipe Brda koja je u tom trenutku preuzela vodstvo. Igre asocijacija nisu počeli najbolje no do kraja, lukšićki ministranti pokazali su znanje i snalažljivost te ipak osvojili prvo mjesto.

Ministranti su ovom prilikom odgledali skečeve Hrvatskog nadzemlja te sudjelovali na misi koju je u maloj kapeli održao nadbiskup Marin Barišić, nakon čega su uslijedila sportska natjecanja u kojima im je konkurencija uglavnom bila prejaka, no Lukšićani su ipak bili najbolji u potezanju konopa, gdje su u finalu savladali ekipu Kamena.

- Potezanje konopa je bila zadnja disciplina pa je iza nje uslijedila dodjela nagrada. Primili smo dvije nagrade za prva mjesta, a da je postojala nagrada za najbolje navijače i tu bi bez problema  pomeli konkurenciju. Susret smo završili molitvom i sretno se vratili kući – napisali su nam lukšićki ministranti očito zadovoljni ovim druženjem i zabavom.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_3127)

  svaka čast lukšićani!!! a vas dvojicu može bit sram...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7242)

  a natjecanje u informatici?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7108)

  Bravo ministranti!!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3130)

  Bravo, barvo!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6221)

  Jesu li bili i ministranti ostalih župa iz Kaštela? Ako jesu, koje su mjesto zauzeli, a ako nisu, zašto nisu bili?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3128)

  Bio je K.Novi i Gomilica bez medalja su prosli

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara