NAJMLAĐI I VATROGASTVO
Kaštelanski vatrogasci i dalje ne trebaju brinuti o svojim nasljednicima jer ako je suditi prema zanimanju najmlađih Kaštelana, pokazanom ovog tjedna na 7. Maloj vatrogasnoj olimpijadi, vatrogastvo u ovom gradu i dalje ima svijetlu budućnost.

Na 7. Maloj vatrogasnoj olimpijadi Kaštela 2016.. koja se održala na terenu GOŠK-a u Kaštel Gomilici sudjelovalo je 205 djece predškolske dobi podjeljenih u 28 ekipa,  od kojih je na kraju natjecanja bila najbolja ekipa DV Pčelice – podružnice DV Jordanovac u Kaštel Lukšiću.
Pčelice su ostvarile 239 bodova, a pripao im je prijelazni pehar ovog natjecanja. Ujedno su dobile i zaslužene medalje te pobjednički pehar. Medalje i pehare dobile su i drugoplasirana ekipa, koja je osvojila 226 bodova, iz DV Blagovijest te s 212 osvojenih bodova trećeplasirana ekipa DV Višnjica, obje iz Kaštel Starog.

Uz djecu iz  dječjih vrtića DV Kaštela, koji su se natjecali s 20 ekipa,  nastupile su i četiri ekipe iz vjerskih vrtića, tri ekipe iz vrtića Čarobni pianino te jedna ekipa vrtića Sunce moje malo.
Djeca su se natjecala u kuglanju, prenošenju vode, spajanju vijaka, slalomu, bacanju novčića u čašu te bacanju loptice u kantu i metu, igricama koje su bazirane na natjecateljskim igrama vatrogasne mladeži, a kroz koje su djeca pokazala spretnost i brzinu.

Organizatori ove manifestacije su dobrovoljno vatrogasno društvo "Kaštel Gomilica" i DV Kaštela, a pokrovitelj je Vatrogasna zajednica županije Splitsko-dalmatinske i njen predsjednik  Ante Sanader te Zračna luka Split i Vatrogasna zajednica Grada Kaštela .

- Ove vatrogasne igre djece organiziraju se i provode radi razonode, zabave, međusobnog upoznavanja natjecatelja razvijanja tjelesne spremnosti, kao i jačanja svijesti o humanosti i ljudskoj solidarnosti među djecom predškolskog uzrasta iz dječjih vrtića sa područja Kaštela. Isto tako, željeli smo pokazati djeci da osim gašenja požara i odgovornosti koju sa sobom nosi, vatrogastvo ima i svoju zabavnu stranu – kazao je kaštelanski vatrogasni zapovjednik Milivoj Taslak.

Ovom prilikom proglašeni su najboljih likovni i literarni radovi djece  iz škole u Kaštel Gomilici na temu vatrogastva. Operativna postrojba DVD Kaštel Gomilica u  mjesecu travnju izvela je pokaznu vježbu u školi "Knez Trpimir", koju su pratila djeca  drugih i trećih razreda. Potom su na satovima likovnog odgoja i hrvatskog jezika djeca pisala i crtala radove na temu vatrogastva.
Najbolji literarni rad napisala je učenica Ema Braškin iz 2a razreda.

- Vatrogasci spašavaju šume,živote, kuće, ali ja mislim da su oni najveći prijatelji prirode jer požar u prirodi je vrlo opasan. Vatra i dim mogu ubiti mnoge ljude i životinje.
Mi se opečemo na šibicu i plačemo, a oni mogu izgorjeti u vatri. Zato ja mislim da su vatrogasci  pravi junaci ! Njima moramo zahvaliti što nam spašavaju živote – napisala je malena Ema.

Najboljim likovnim radom proglašen je rad učenice Karle Roso iz 2b razreda, a najbolji radovi bili su nagrađeni prigodnim poklonima vatrogasaca.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_8185)

  Bravo djeco, a posebne pohvale djecjem vrticu blagovijest:)

  oko 2 godina prije
 • Najbolji ste (Gost_6217)

  Bili ste, ostali ste, i bit će te najbolji.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1108)

  Pcelice opet dozujale do pobjede

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1105)

  Bravo Višnjica!!!

  oko 2 godina prije
 • gost (Gost_3189)

  Djecji vrtic Visnjica najbolji !!!!!!!!!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara