EDUKACIJSKA RADIONICA
Stručnjaci i djelatnici različitih ustanova s područja Kaštela, Splita, Solina i Šibenika okupili su se u Kaštel Gomilici na edukativnoj radionici vezanoj uz tematiku beskućnika i beskućništva.

Edukaciju je organizirala udruga Sv. Jeronim koja skrbi o kaštelanskom prihvatilištu za beskućnike, a u sklopu trogodišnjeg programa „Edukacijom do reintegracije“ za korisnike prihvatilišta za beskućnike i osobe kojima prijeti rizik beskućništva, a koji se financira sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih.

O samom programu koji se provodi točno dvije godine nazočne su informirali voditeljica programa Kristina Ljubičić, kao i sociologinja Ivana Lemac Petričević te psihologinja Doris Grgurin.
Kristina Ljubičić ovom je prigodom navela aktivnosti koje se provode kroz program, rezultate ankete među korisncima te rezultate dosadašnjeg iskustva u radu s njima.

Upravo sve navedeno bilo je uvod u temu edukacije, koja je nosila naziv „Kako poboljšati rad s beskućnicima“.
Predstavnici Centra za socijalnu skrb iz Solina i Kaštela, djelatnici prihvatilišta u Kaštel Gomilici, predstavnici šibenskog prihvatilišta kao i članovi splitske udruge Most, koja skrbi o splitskom prihvatilištu, na ovoj edukacijskoj radionici razmijenili su iskustva, savjetovali jedni druge i učvrstili dosadašnju suradnju, neophodnu za kvalitetnu skrb o beskućnicima.

Foto: PGK


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_2210)

  Predavanje

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4757)

  voditeljica najjača

  oko 2 godina prije
 • domaci (Gost_6089)

  Što ih je dovelo u stanje bezkučništva :Rješava te uzroke a ne posljedice.

  oko 2 godina prije
 • Gomilicanin (Gost_3134)

  Sta ce nan da oprostite jos sirotinje u Gomilici uz to i nisu bas od nekog ponasanja beskucnici koji su dosli,normalno ne daj Boze nikon al ovi se ponasaju kada nikad nisu imali socijalni kontakt

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1901)

  Nista ne znate a u gomilici ce bit 10tak izbjeglica iz afrike samo sta to jos kriju od ljudi

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara