ZATVOREN KAŠTELANSKI PRAZNIK CVIJEĆA
Titulu najljepše okućnice u gradu podno Kozjaka, na 25. natjecanju za najljepši okoliš Kaštela i Kaštelanske zagore, koje se tradicionalno provodi ususret turističkoj sezoni, ove su godine podijelile dvije obitelji, obitelj Novak u Kaštel Lukšiću te obitelj Karanušić u Kaštel Kambelovcu.

Mirela i Lidija Novak nagradu su dobile za bogati cvjetnjak, a Ante Karanušić za raskošnu ljepotu tropskog i subtropskog vrta koji je smješten na padinama Kozjaka.
Obitelji Škopljanac iz Radošića dodijeljena je diploma za najatraktivniji izletnički prostor u Kaštelanskoj zagori, a posebnu diplomu dobio je Vlastiti pogon grada Kaštela za dugogodišnji rad na uređenju javnih zelenih površina grada Kaštela. Grad Kaštela dobio je i diplomu za najuređeniji okoliš poslovnog subjekta i to za park na području Naselja te mali park u Kaštel Štafiliću.

Diplome za uređene okoliše, na manifestaciji zatvaranja ovogodišnjeg Kaštelanskog praznika cvijeća, koja je održana u povijesnom perivoju Vitturi, dobili su i Slaven i Tina Rizman te Ivo Bijelić.

Na 28. edukativnom natjecanju za najljepši okoliš odgojno-obrazovnih ustanova, prve nagrade pripale su dječjem vrtiću Maginja iz Kaštel Sućurca te školi Kneza Mislava, također u Kaštel Sućurcu.

Među 40-ak izlagača koji su ove godine u dvorcu Vitturi predstavili svoje rezano cvijeće, cvjetne aranžmane, dendrološki materijal i suvenire, prema odluci stručne komisije, ovogodišnji Grand prix Kaštelanskog praznika cvijeća pripao je rasadniku Geront i njegovom vlasniku Mati Žaniću.

Svi nagrađeni primili su diplome i zahvalnice iz ruku direktorice Turističke zajednice Nade Maršić te dogradonačelnika Milija Novaka.
Cijelu manifestaciju u perivoju Vitturi svojim nastupom uveličali su najmlađi članovi KUD-a Ante Zaninović, KUD-a Karol Woytila, zbor škole Ostrog te glumci kazališta ErKaVe iz Zagreba.

Foto: Ante Majic


KOMENTARI:

Stari Komentari (13)

 • (Gost_9172)

  3. misto = kontejneri u Stafilicu . :p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7846)

  Eto vidis, je li mirisemo na cvice ili na trulu hranu? :p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5030)

  veceg nereda i nećistoće u svih sedam Kaštela a vi o "Prazniku cvijeća" turista već ima a nemaju što vidit i ćemu se divit .Tako lipa Kaštila su zapuštena odgovorne uopće nije briga , a biraju najljepšu okućnicu, smiješno... pitali se netko kakve su naše okučnice gdje se radovi na kanalizaciji rade 10 mjeseci, turisti nam stigli i gledaju nered, smeće a nikuda cvijeća, a da ne kažem koliko izmeta po ulicama od kućnih ljubimaca , kanalizacija nam još ide u more, i to je Praznik cvijeća

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6111)

  jel ima kategorija izvorna kaštelanska okućnica?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3232)

  Oli je ova predstava u "dudanovvu putu", toliko stabli???????????????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3127)

  ima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2103)

  Pa gdjesu fotografije tih naj ljepsi okucnica koje u toj komisiji koji donosi odluke a kak su jadna ova kastila ulice užas plaze da nespominjem svake godine nadu malo zala na plaze o tojeto.Pa to može da radi i retardirana osoba park u Luksicu kopaju stavljaju tu jadnu rasvjetu da bi kućni ljubimci imali gdje kakat pod rasvjetom dali će ekipi koja prima dobre place i side u Sucurcu doći konacno u glavu da za ove kastele triba uciniti malo vise već par godina ništa se neradi cekaju novac od EU a gdje je nas novac sramota

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7113)

  a dobrih honorara

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4239)

  Vrtić Maginja ima predivan vrt, čudo su napravili u godinu dana, bravo!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3661)

  Svak neka ocisti i osisa travu isprid svojih vrata, a ne da zajednica brine o tome, pa ce vec pola posla i za grad bit obavljeno. Pogledajte kakvi su vam dvori i vrtlovi pola zapusteno i zaraslo u korov, samo kukate po portalu zavrnit triba malo rukave i oznojit se, a ne jadikovat.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9467)

  NIko od pobjednika nije na slikan nego katastzrofalna poljoprivredna škola i škola u lukšiću. A di je vrtić, di je škola u sućurcu di je geront, sramota od urednika i portala

  oko 2 godina prije
 • škovacin (Gost_3238)

  ne vidin razlog da mi se komentar briše...samo san se zapita i sa ponavjan di su litrati od svih ti pobjednika balatura, balkona, đardina da moremo vidit kako je to lipo ispalo...možda se i drugi svit dogodine prijavi...

  oko 2 godina prije
 • poštovani, komentar nije brisan već ste ga ostavili na drugom članku
  OVDJE

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara