ČETVERONOŠCI PRED SUCIMA
Istarski kratkodlaki gonič Leo, vlasnika Željka Juričića, ponio je titulu Best in show Specijalne izložbe pasa II i VI FCI grupe sa dodjelom CAC-HR, koja se u  nedjelju održala na Resniku, u organizaciji Kinološkog društva Kaštela.

Leo je tako bio i pobjednički pas VI grupe, dok je u II grupi titulu najboljeg psa ponijela dogo argentino Pia de Alfa Fiera u vlasništvu Sande Jurjević.

Na izložbi su se predstavila 52 psa, kako iz Hrvatske tako i Bosne i Hercegovine, a u ove dvije grupe našle su se njemačke doge, dogo argentino, engleski buldog, rotvajleri, bulmastifi, bokseri, cane corso, šnaucer, napuljski mastifi, bernski planinski pas, tornjaci, istarski kratkodlaki i ošrodlaki goniči, posavski goniči, shar pei i drugi psi. Za ovu priliku, sa svojim vlasnicima stigli su iz Splita, Zadra, Šibenika, Pirovca, Slavonskog Broda, Tomislavgrada, Livna i drugih mjesta.

Našlo se tu i nekoliko pasa s područja Kaštela, a među njima bili su i seterica Beti Željka Katavića i bokser Ziggy Ante Marića, koji su primjerom pokazali kako se treba ponašati u njihovom gradu.

Nakon što je svaki od prijavljenih pasa prošetao ispred sudaca koji su ocjenili njihov stav, karakteristike, držanje i ostale važne elemente, izabrani su najbolji psi u objema kategorijama, kao i najbolji pas izložbe.
Ovog dana pse su ocjenjivali kinološki suci Ante Udovičić, Emil Mikasović i Igor Mioč.
Najboljima su pripale vrijedne nagrade, rozete i umjetničke slike poklon autorice Ivane Mikasović.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_1105)

  http://i18.tinypic.com/43cby1w.jpg

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8217)

  Najljepši pas na svijetu:
  - afrički divlji hijenski pas , - kao član svoga čopora na nepreglednim afričkim savanama u rano jutro upravo započinje lov na impale.

  Svi ostali psi (uključujući i ove na slikama) su jadne jedinke svoje vrste koje druga vrsta (homo sapiens) koristi samo za svoje zadovoljstvo !!?!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4170)

  pas je pas ,a čovik triba bit čovik.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara