Novi tjedan donosi dosta sunčanog i vrlo toplog vremena, ali krajem današnjeg dana i sutra stiže nam tek prolazna promjena vremena.

Vikend za nama donio nam je ranoljetni ugođaj nakon podužeg razdoblja svježeg vremena. Gotovo vedro vrijeme bilo je praćeno visokim temperaturama zraka koje su u mnogim dijelovima Dalmacije prelazile vrlo toplih 25°C, a na pojedinim lokacijama dosegnuto je i vrućih 30 Celzijevih stupnjeva. Novi tjedan donosi dosta sunčanog i vrlo toplog vremena, ali krajem današnjeg dana i sutra stiže nam tek prolazna promjena vremena. DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao žuti stupanj upozorenja za cijeli Jadran, zbog mogućnosti grmljavinskog nevremena.

Ponedjeljak će početi pretežno sunčanim vremenom. U drugom dijelu dana na sjevernom, a potom i srednjem Jadranu bit će oblačnije, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Oborine će biti češće krajem dana, više na sjevernom Jadranu nego u Dalmaciji gdje će se ponegdje, osobito na otocima, cijelu dan zadržati suho. Puhat će umjereno, ponegdje na moru i jako jugo. U drugom dijelu dana na sjevernom Jadranu umjeren do pojačan lebić do pulenat, širit će se navečer i na Dalmaciju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 21 do 26°C.

U utorak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, ponegdje i pljuskova s grmljavinom. Više oborina većinom u Dalmatinskog zagori. Suho će se zadržati ponegdje u Istri. Krajem dana i osobito navečer prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Puhat će slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova, na moru povremeno pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature posvuda u padu. U će biti Zagori od 13 do 17°C, drugdje od 17 do 22°C.

Srijeda donosi pretežno sunčano vrijeme. Popodne u zaobalju umjeren razvoj dnevne naoblake, rijetko gdje u Zagori uz mogućnost slabog i prolaznog pljuska. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, popodne na moru Dalmacije ponegdje prolazno i pojačan. Jutro malo hladnije. Minimalne jutarnje temperature zraka od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima 10 do 16°C. Najviše dnevne temperature većinom od 19 do 24°C.

Pretežno sunčano bit će tijekom četvrtka u većini predjela. Popodne u zaobalju i krajnjem jugu Dalmacije umjeren razvoj naoblake uz mogućnost za slabe i prolazne pljuskove. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, popodne na moru Dalmacije ponegdje prolazno i pojačan. Navečer slaba bura. Minimalne jutarnje temperature zraka od 6 do 11°C, uz obalu i na otocima 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Petak će posvuda biti pretezano sunčan ili vedar. Noću tiho ili slana bura, danju će puhati slab maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u laganom porastu, najviše dnevne većinom od 23 do 28°C.

Vikend će proći u znaku stabilnog i vrlo toplog vremena. Subota donosi pretežno sunčano vrijeme. Popodne na sjevernom Jadranu ponegdje promjenjiva naoblaka, u zaleđu Kvarnera uz mogućnost mjestimičnih pljuskova s grmljavinom. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Bit će još malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama do 24 do 30°C.

Sunčano će se u nedjelju nastaviti u Dalmaciji, a na sjevernom Jadranu u drugom dijelu dana samo ponegdje postoji manja mogućnost za slab pljusak. Noć će biti tiha, danju će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, a prema večer jugo će se s otvorenog mora širiti prema obali. Bit će vrlo toplo, rijetko gdje i vruće u najtoplijem dijelu dana.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara