PREDAVANJE I RADIONICA
Kao suorganizatori ovogodišnjeg, 16. Kaštelanskog praznika cvijeća, djelatnici i učenici srednje škole Braća Radić, ove su subote ugostili sve one koje je zanimalo uređenje vrtova te tema o različitom začinskom i ljekovitom bilju.

Tako je u školskoj zgradi održano predavanje pod nazivom „Trendovi u uređenju vrtova“, a ispred škole radionica „Dalmacija u mom oku“ u kojoj su se zainteresirani mogli upoznati s vrstama začinskog i ljekovitog bilja, ali i naučiti izrađivati zanimljive buketiće i aranžmane od istih.

- Danas smo se u vrtu začinskog i ljekovitog bilja podsjetili koliko imamo tog bilja, u svim njegovim bojama i mirisima. Isto tako, možemo se pohvaliti našim dalmatinskim, samoniklim biljem, posebno u ovim mjesecima kada je, da tako kažem, i kamen procvjetao.
Ove buketiće koje vidite, napravili smo upravo od tog samoniklog bilja, kojeg smo ubrali u Kaštelanskom polju i na našem kamenjaru. Sve što smo uradili bilo je otići i ubrati ga i danas ovdje napraviti novu kompoziciju od tog blaga kojim Dalmacija obiluje, a kojeg bi svi mi trebali malo više cijeniti i posvetiti mu se – kazala je Ranka Ljubić, profesor stručnih poljoprivrednih predmeta, a s njom su se složili mnogi koji su imali priliku uživati u mirisima smilja, timijana, kadulje, mirte i drugog bogatstva s kamena.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_8524)

    Prejaka ekipa, balkon mi je "zakrčen" pitarima i loncima :-)

    oko 2 godina prije
  • (Gost_9232)

    Ko ti je kriv kad ne vidiš ništa lipo oko sebe. Osim sebe oko sebe.

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara