KAŠTELANSKI PRAZNIK CVIJEĆA
Četrdesetak izlagača ovih se dana predstavlja na 16. Kaštelanskom prazniku cvijeća, koji je u petak navečer službeno otvoren u dvorcu Vitturi.

Izlagači, koji su uglavnom s područja Kaštela i tek poneki gost, predstavili su rezano cvijeće vlastite proizvodnje, cvjetne i slične aranžmane, dendrološki materijal te različite suvenire, koje će svi zainteresirani moći razgledati tijekom subote i nedjelje.

Ovogodišnji praznik cvijeća službeno je otvorio kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, a sve je pozdravila predsjednica Turističke zajednice Nada Maršić.
U programu otvaranja, koji je vodila Marijana Vulas, sudjelovala su djeca iz KUD-a Karol Woytila, Tereza Šimundić i Nikola Mamut, mladi gitaristi kaštelanske glazbene škole Jana Matić i Filip Mišković, sopranistica Ivona Bosančić, kao i učenice srednje Obrtničke škole u Splitu, koje su predstavile svoje cvjetne i zanimljive modne kreacije.

Kaštelanski praznik cvijeća održava se u sklopu akcije „Lipa su lipa, moja Kaštela“ te natjecanja za najljepše okućnice, vrtove, perivoje i balature Kaštela i Kaštelanske zagore.
Organizator manifestacije je Turistička zajednica Kaštela uz suorganizaciju SŠ Braća Radić, udruga Lijepa naša kaštela i Bijaći, Savjetodavne službe SDŽ, odgojno - obrazovnih ustanova Kaštela te Botaničkog vrta škole Ostrog, a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Kaštela.

Da podsjetimo, u subotu će se, u jutarnjim satima, održati akcija čišćenja plaže Bile te stručna predavanja u školi Braća Radić. Cvjetna povorka je u subotu u 18.30 sati u Kaštel Lukšiću, dok je zatvaranje Kaštelanskog praznika cvijeća u nedjelju, u 18.30 sati, u parku Vitturi.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_2127)

  bezveze sa manekenama

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3730)

  Svaka cast curama odlicne su ...a gosta 21217 zalim ...umisto da podrzi mlade....ili je mozda u pitanju ljubomora...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3730)

  Sory..2127...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1092)

  šta su to mladi ovde učinili da ih podržim?

  oko 2 godina prije
 • Mafijo 3 (Gost_3776)

  Zar ova jedna od rijetkih trdicija svake godine ne mjenja lokaciju, tj. sa Brca na Brce u svih 7 Kastela. Lani ste bili u Luksicu zar ove godine nije red na Stari pa Novi Stafilic.... Poanta je bila da Kastelani iz drugih Kastela dodju u drugo " selo" da vide centar mista okicen cvicem. Tuzno kako lokalne gluposti nekakvih baba odlucuju gdje ce sto biti.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9205)

  A gdje su posjetitelji?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2262)

  očekuju program pa će doći.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3730)

  S obzirom da niste upuceni ....steta rijeci ...3730

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3730)

  Da si u toku ...ali nisi ...1092...pises komentare a nemas veze s vezom ...
  Na zalost ima ih puno takvih ...

  oko 2 godina prije
 • Goste 3730 (Gost_3776)

  @3730 jel meni kazes da sam neupucen?

  oko 2 godina prije
 • škovacin (Gost_3112)

  ...ne vidimo litrate od ti nagrađeni dvora, balatura i okučnica...

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara