RODITELJI I DJECA ZAJEDNO U HUMANITARNOJ AKCIJI ZA VODOTORANJ
Dječji vrtić „Maslina“ u Kaštel Štafiliću jučer je na kratko postao jedno veliko igralište, što i nije neobičajeno, reći će mnogi, no ovoga su se puta mališanima u veseloj igri i natjecanju uz njihove tete pridružili i sami roditelji, a sve s humanitanim predznakom - kako bi prikupili novac za obnovu vukovarskog vodotornja.

Uz tehničku podršku vatrogasaca iz DVD-a „Kaštela“, među kojima je i velik broj roditelja ovih mališana, naime, održana je mala vodena olimpijada „Kap za slap“, u kojoj je sudjelovalo šezdesetak djece iz jutarnjih i popodnevnih šestosatnih grupa, zajedno sa svojim mamama i tatama, koji su ovoga puta osim samog navijanja imali i pune ruke posla, odnosno rekvizita.

Prenosile su se tako čašice s vodom i  loptom među nogama, punile boce s vodom uz pomoć pirja, sastavljali vatrogasni šmrkovi, punile brentače i vodom rušile posude na stupovima, hvatali baloni punjeni vodom, prenosila i oblačila vatrogasna odijela i oprema...

No, ovoga puta u glavnim su ulogama bili upravo roditelji, dok su im njihova mala zlata bili revni pomagači i navijači. A tko je od njih više uživao u cijeloj toj zabavi i igri, djeca koja su bila presretna što provode vrijeme u igri s roditeljima, koji su najčešće prezauzeti ili, pak, odrasli, koji su se na kratko vratili u mlade dane, teško je reći. No, najvažnije je da smijeha, ali i borbenog žara, nije nedostajalo, iako su na koncu svi bili pobjednici.

Jer uz humanitanu notu, upravo zajedničko druženje te povezivanje djece i roditelja, kojima ono znači i raduje ih mnogo više od kupljenih darova, i bio je cilj ove olimpijade u kojoj su spojene vatrogasne i vježbe s vodom, kazala nam je teta Ivana, dodajući  kako su tijekom ove pedagoške godine sudjelovali u brojnim akcijima poput one prikupljanja čepova za Udrugu za limfome te kupnji bubnja za pomoć u radu s mališanima oštećenog sluha.

Osim sponzora ove Vodene olimpijade, održane uz podršku Dječjih vrtića Kaštela, županijska Hvidra i Konzum za djecu su osigurala majice s logom vrtića i vukovarskog vodotornja, dok su se roditelji priključili dobrovoljnim novčanim prilozima za obnovu ovog hrvatskog simbola.

Stoga je „Kap za slap“ zapravo svojevrsni šlag na kraju ovogodišnjih humanitarnih akcija DV Maslina, jer je i njihov Slap jedna mala kap za Vukovar.


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • Ma Bravo!!! (Gost_155)

  Ja jućer dolazim po dijete u vrtić Maslina, i nitko niti spomenuti da postoji natjecanje, da se može prijaviti djecu da sudjeluju ili barem pogledaju. Tko je birao djecu? Tko odluciva o tome? Koliko vidim većinom oni koji su u popodnevnoj grupi. BRavo tete i uprava vrtića, ostala djeca su manje važna ili.....

  oko 2 godina prije
 • Super (Gost_1853)

  Svaka cast tetama Karli i Ivani. Napravile ste odlicnu zabavu. A vi postovani goste_155 ne znam u kojoj ste grupi. Ovo nije bila akcija cijelog vrtica. Mislim da je nepotrebno pisati ovakav komentar.

  oko 2 godina prije
 • Goste 1853 (Gost_155)

  Ako je naslov djeca Masline onda ne postoji nekakva grupa i dvije tete koje su to napravile. Onda naslov ide tete dovele svoje prijatelje i djecu iz svoje grupe i zabavili se. Tada bi sve bilo super kako kažeš, ovako dokle svi plaćamo jednako onda su i djeca u u vrtičkim aktivnostima jednaka. Svako dobro

  oko 2 godina prije
 • Goste 155 (Gost_8355)

  Dvije tete su se angazirale u ime cijelog vrtica i ocito im nije bilo u interesu izdvajanje iz kolektiva. Nije bit placanja. Ovo je bilo humanitarnog karaktera i jesmo zabavili smo se. A koliko sam uspjela primjetiti na vratima nije bilo zastitara i nikom nije bilo zabranjeno uci, pogledati natjecanje i dati svoj prilog za obnovu vodotornja! Potrudile su se tete, potrudili su se roditelji i svojoj djeci razvukli osmjeh na lice. Ne zelim ici s ovim u nedogled ali smatram da vam je komentar bio nepotreban. Lijepi pozdrav

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5135)

  "Ovo je bilo humanitarnog karaktera"

  Kojega? Za koga? Promocija dvi-tri tete, ajde pitaj dicu od tri-četiri godine šta su radili. Od svega je najkorisnije šta su se razgibali na zraku.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2225)

  Citam ove komentare i ne mogu vjerovati da ima ljudi kojima smeta sve šta se radi
  dragi komentatori Vi se pokrenite i napravite nešto pa će to valjda biti dobro

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8355)

  Nezamislivo mi je koliko patnika postoji. Zao mi vas je iskreno goste 5135 sto ne razumite bit cijele price. Ima vas puno takvih pa evo poslusajte gosta 2225 mozda shvatite.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7227)

  Ocito su neke tete iz vrtica jako ljubomorne na druge zalosno je da se neko boji svoje ime napisat i stat iza svojih rici, ti sta blatis ove tete isto si teta u vrticu al samo jedna ljubomorna i frustrirana teta. Pozdrav

  oko 2 godina prije
 • (Gost_933)

  nezadovoljnici koji uvijek prigovaraju nikada i ne slušaju kad im tete govore šta rade sa djecom itako nebi došli ...jer takvi uvijek imaju opravdanje.Svaka čast Ivani Batini i Karli Brešan...bravoooooooo...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7927)

  Ja san mama iz jutarnje grupe.svaki odgajatelj sudjeluje u razlicitim projektima u koje se prijavi.ove dvi tete su se za ovo prijavile i na roditeljskom pozvale sve roditelje na sudjelovanje.osobno govorim svi su roditelji zajedno s djecom sudjelovali u 6igara i dobrovoljno na kraju stavili doprinos za vukovarski vodotoranj.hvala tete bilo je super i napeto u igri.pa mi je grozno citat ove komentare.nasa skupina nije sudjelovala negdi di je dkupina s kata.a glede majica tete su molile dobacije od jedne firme i donirali su svakom ditetu da ih razvesele.i svakog roditelja obavijestile o tome.nije mi ni teta ivana projateljica ni karla vec mi je dijete tu i moran ovo pohvalit.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara