CLEAN UP MEDITERRANEAN
U sklopu međunarodne ekološke akcije pod nazivom Clean up the Maditerranean koju još od 1995. godine organizira talijanska ekološka udruga Legambiente, u subotu, 21. svibnja, u vremenu od 9 do 12 sati, srednja škola Braća Radić organizira akciju čišćenja plaže i podmorja u Kaštel Štafiliću  na području  plaže Bile.

Osim učenika i zaposlenika škole, u akciji će sudjelovati ronioci  PIK-a Mornar, ribari rekreativci ŠRD-a Neaj te djelatnici Vlastitog pogona grada Kaštela. Akcijom će koordinirati Nebojša Kaličanin, profesor tjelesne i zdravstvene kulture, a ona ima i edukativni karakter pa će tako učenici okupljeni u projektima SEMEP i GLOBE imati prilike usavršiti svoja znanja iz područja ekologije analizirajući sastav otpada na plaži i podmorju. Kaštelanskim srednjoškolcima pridružit će se i učenici SŠ Ivana Lucića iz Trogira.

- Učenici SŠ Braća Radić odlučili su sudjelovati u ovoj međunarodnoj ekološkoj akciji želeći osvijestiti i sebe i svoju okolinu o problemima zagađenja obale i podmorja. Nadaju se i odazivu lokalnog stanovništva, svog susjedstva, te ovim putem i upućuju poziv svim stanovnicima Nehaja te svima kojima je stalo do čistih plaža našega grada, da im se pridruže – pozvali su organizatori akcije, kojima su potporu dali Grad Kaštela i Turistička zajednica Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara