U NADLEŽNOSTI I VLASNIKA I GRADSKIH SLUŽBI
Iako su na području grada Kaštela administrativno i u mapama uređene adrese, odnosno nazivi ulica te kućni brojevi, iz dana u dan svjedoci smo da se na pojedinim kućama još uvijek nalaze stare i nove oznake ulica te kućni brojevi, što u pojedinim situacijama stvara svojevrsne zavrzlame.

Na takvu situaciju nedavno su se osvrnuli i neki naši čitatelji pa smo pitanja o tome uputili nadležnima u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju.

- Vlasnik, korisnik, odnosno upravitelj zgrade dužan je voditi brigu o tome da zgrada bude stalno obilježena brojem, temeljem rješenja nadležnog tijela.
Dakle kada vlasnik, korisnik, odnosno upravitelj zgrade dobije novi kućni broj, a temeljem rješenja po zahtjevu stranke ili po službenoj dužnosti, potrebno je ukloniti stari kućni broj i postaviti novi tako da je vidljiv s ulice odnosno javne ili druge ceste od koje se pristupa zgradi.
Nesklad stanja na terenu i službene evidencije se kontinuirano otklanja od strane gradskih službi, a temeljem usmenih prigovora na iste od strane komunalnog redarstva i vlastitog pogona kao i vlastite evidencije. Česte su situacije da se izda Rješenje i preuzme pločica te ju stranka ne postavi na pročelje zgrade ili je postavi uz staru oznaku što nije u interesu ni stranke ni grada – odgovorio namje pročelnik Boris Škara.

Iz navedenog se da zaključiti ispravno postavljene pločice s nazivom ulice I kućnog broj dužnost su vlasnika ili korisnika objekta, no njihovo neispravno postavljanje otklanjaju gradske službe.

Gradskim službama, a posebno komunalnom redarstvu,  informacijom mogu pomoći i sami građani, koji mogu prijaviti sve nepravilnosti vezane uz postavljanje pločica s kućnim brojevima.
Na direktna saznanja s terena gradske službe će reagirati i ukloniti nepravilnosti.


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • (Gost_6709)

  Uzalud je sve. U Kaštelima nije označeno polovicu kuća. Vlasnici znaju da ih nema tko kaznit i prave se blesavi. Kako Kaštela mogu biti grad, kada ni ovu sitnicu nisu u stanju riješiti.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9218)

  prijavljujem kom. redarstvu da je Vukojević betonira tri rupe od tamarini a isprid ex kafića M jedna rupa.znan da je kom. ispektor Maršić vidija te betonirane rupe ali nije mu bilo radno vrime pa nije moga intervenirat a ujutro je zaboravija ,kada mu je to jedina briga....aj bog i Hrvati

  oko 2 godina prije
 • (Gost_540)

  i u čemu je problem? šta su stari nazivi ulica. zar se triba baš sve minjat.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4202)

  Ajde bogati u zadnjih 20 godina su mi tri puta ulicu prominili pa bi sukladno tomen triba tri puta nametnit drugu tablu i prominit sve dokumente

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1123)

  je vam smeta ime ulice........

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7756)

  kaštela mogu biti i jesu grad ,ali ivan nikako gradonačelnik

  oko 2 godina prije
 • (Gost_124)

  ovako to objašnajvan zašto in smetaju promina ulica,igrališta nogometnih(valova,jadranova),škola,vrtića itd....pa grba Vala itd...80 % je njih bilo u partiji do 1991.i onda da bi dokazivali ka neko hrvatsvo jer kad su tribali u ex jugi nisu onda se sad iskaljuju na ulicama,klubovima,školama,,,e moje VELIKE RVATINE !!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3123)

  banana država pa ni grad nije ništa bolje

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5104)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3887)

  ovo je prava ulica, di je ovo slikano da se priselin 'PARTIZANSKI PUT' :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5175)

  zato je sa berketon sve propupalo od grada smo postali velegrad

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9222)

  Za neupućene građane i gradske službe!
  Gradska služba je dužna promijeniti sve stare pločice sa nazivom ulica ukoliko je ostao isti kućni broj, a samo se promijenio naziv ulice od strane Komisije za imenovanje ulica koja je to odradila za grad prema njihovu zahtjevu. Vlasnik takvog objekta nema obvezu ni mijenjati, a ni plaćati gradu novu pločicu sa novim nazivom ulice i istim kućnim brojem. Znači da objekt postoji od prije i da je njegov vlasnik već jednom platio pločicu sa nazivom ulice i kućnim brojem. U uljudbenim i kulturno-civiliziranim europskim gradovima poput Rima ukoliko se promijeni već postojeći naziv ulice tada se ne skida stara ploča sa nazivom već se stavlja nova pored nje, tako da u starom dijelu Rima možete točno pronaći naziv ulice koji je imala u srednjem vijeku. Pošto naš grad sa ovakvom upravom spada u balkansku krčmu zato nam i jest problem u raznolikom nazivlju pločica na pročeljima kuća.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1556)

  (Gost_5175)
  zato je sa berketon sve propupalo od grada smo postali velegrad

  mogu se kaštela zvat grad, ali ako u njima žive primitivci i seljačine onda su ona selo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9222) (Gost_1556)

  problem je šta pojedini očedu da povijest poćima s njima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9120)

  ko nas vodi al šta oćekujete bolje al isto je bilo i s berketon svak gleda sebe-nema nan pomoći !!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1208)

  Ai mister Taliman, tali mi banana...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1203)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7193)

  :D:D:D:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7172)

  Ma sta lose neka se ugledaju na radosic kako su oni to lipo rjesili. Ulice , putokazi, kontenjeri velegrad.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6220)

  Evo kako se arči, bez pameti, stručnosti i znanja:

  Jedan dan mečedu znakove,drugi dan ote znakove skidadu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1234)

  referendum.... Partizanski ili uštašliji put

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7175)

  zašto "ustašliji put" kad u kaštelima nije bilo ustaša. nametnili ste nazive ulica koji nemaju veze sa kaštelima ka da su kaštela u bosni i hercegovini

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara